Tag Archives: Emily Dickinson

What’s Your Quotation Quotient? #440

Published September 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “A man in love is incomplete until he has married. Then he’s finished.”

 

A. Jar Jar Binks

B. JoJo Starbuck

C. Zsa Zsa Gabor

 

2. “What I cannot love, I overlook. Is that real friendship?”

 

A. Anaïs Nin

B. Scott Walker

C. Thomas Jefferson

 

3. “I, like every soldier of America, will die for freedom of the press, even for the freedom of newspapers that call me everything that is a good deal less than being a gentleman.”

 

A. Chris Kyle

B. Cyndi Lauper

C. Dwight D. Eisenhower

 

4. “Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after.”

 

A. Anne Hathaway

B. Anne Morrow Lindbergh

C. Ann Coulter

 

5. “You are so afraid of losing your moral sense that you are not willing to take it through anything more dangerous than a mud-puddle.”

 

A. Gertrude Stein

B. L. Frank Baum

C. Anthony Weiner

 

6. “I am sorry to think that you do not get a man’s most effective criticism until you provoke him. Severe truth is expressed with some bitterness.”

 

A. Justin Timberlake

B. Henry David Thoreau

C. Oscar Hammerstein

 

7. “The Marquesan girls dance all over; not only do their feet dance, but their arms, hands, fingers, ay, their very eyes seem to dance in their heads.”

 

A. Herman Cain

B. Herman Melville

C. Herman Munster

 

8. “There is no king who has not had a slave among his ancestors, and no slave who has not had a king among his.”

 

A. Alan King

B. Prince William

C. Helen Keller

 

9. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Margaret Mitchell

C. Engelbert Humperdinck

 

10. “If I can stop one heart from breaking,/ I shall not live in vain;/ If I can ease one life the aching,/ Or cool one pain,/ Or help one fainting robin/ Unto his nest again,/ I shall not live in vain.”

 

A. Emily Dickinson

B. Judy Blume

C. Jackie Gleason

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“When a fellow says, ‘It hain’t the money, but th’ principle o’ the thing,’ it’s th’ money.”

–Kin Hubbard, 1868-1930, was a popular Indiana humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #417

(Published March 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The trick in life isn’t getting what you want, my dear, it’s wanting it after you get it.”

 

A. Katharine Hepburn

B. Fyodor Dostoevsky

C. Eldridge Cleaver

 

2. “If all the young ladies who attended the Yale promenade dance were laid end to end, no one would be the least surprised.”

 

A. Irving Berlin

B. John Kerry

C. Dorothy Parker

 

3. “Men marry women with the hope they will never change. Women marry men with the hope they will change. Invariably they are both disappointed.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Albert Einstein

C. Jennifer Lopez

 

4. “The thought of death has now become a part of my life. I read the obituaries every day just for the satisfaction of not seeing my name there.”

 

A. Neil Simon

B. Neil deGrasse Tyson

C. Neil Patrick Harris

 

5. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”

 

A. Rachael Ray

B. Emily Dickinson

C. Donald Trump

 

 6. “We sleep, but the loom of life never stops, and the pattern which was weaving when the sun went down is weaving when it comes up in the morning.”

 

A. Yogi Berra

B. Whoopi Goldberg

C. Henry Ward Beecher

 

7. “Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Ringo Starr

C. Anwar al-Sadat

 

8. “Do you think that when they asked George Washington for ID that he just whipped out a quarter?”

 

A. Steven Spielberg

B. Steven Wright

C. Steven Seagal

 

9. “The right word may be effective, but no word was ever as effective as a rightly timed pause.”

 

A. Marcel Marceau

B. Salvador Dali

C. Mark Twain

 

10. “Every relationship you are in will fail, until one doesn’t.”

 

A. Dan Savage

B. Larry King

C. Al Jolson

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Mankind is safer when men seek pleasure than when they seek the power and the glory.”

―Geoffrey Gorer

 

(Gorer, 1905-1985, was an English anthropologist and author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #392

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “No one can make you feel inferior without your consent.”

 

A. Ellen DeGeneres

B. Eleanor Roosevelt

C. Bashar al-Assad

 

2. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”

 

A. John Edwards

B. Ryan Seacrest

C. Emily Dickinson

 

3. “The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.”

 

A. H.L. Mencken

B. Ralph Waldo Emerson

C. Lindsey Graham

 

4. “The greatest accomplishment is not in never falling, but in rising again after you fall. ”

 

A. Richard Nixon

B. Thurston Howell III

C. Vince Lombardi

 

 5. “I hope you live a life you’re proud of. If you find you’re not, I hope you have the strength to start all over again.”

 

A. Anthony Weiner

B. F. Scott Fitzgerald

C. Jillian Michaels

 

6. “When a stupid man is doing something he is ashamed of, he always declares that it is his duty.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Lopez

C. George Zimmerman

 

7. “Music begins to atrophy when it gets too far from the dance…poetry begins to atrophy when it gets too far from music.”

 

A. William Shakespeare

B. John Goodman

C. Ezra Pound

 

8. “Poems are made by fools like me,/ But only God can make a tree.”

 

A. Joyce Kilmer

B. Joyce Brothers

C. James Joyce

 

9. “Don’t go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.”

 

A. Mark Twain

B. Angelo Di Girolamo

C. Rand Paul

 

10. “Man’s mind, once stretched by a new idea, never regains its original dimensions.”

 

A. Timothy Leary

B. Oliver Wendell Holmes Sr.

C. Nikita Khrushchev

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“The college was not founded to give society what it wants.  Quite the contrary.”  — May Sarton

 (Sarton, 1912-1855, was an American poet, novelist and memoirist.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #369

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is something you do when you can’t get to sleep.”

A. Henry David Thoreau

B. Wolf Blitzer

C. Fran Lebowitz

 

2. “I have always considered that the substitution of the internal combustion engine for the horse marked a very gloomy milestone in the progress of mankind.”

A. Winston Churchill

B. Henry Ford

C. Jennifer Aniston

 

3. “Take most people, they’re crazy about cars…I’d rather have a goddam horse. A horse is at least human, for God’s sake.”

A. Bill Shoemaker

B. Wilbur Post

C. J.D. Salinger

 

4. “I believe that if we really want human brotherhood to spread and increase until it makes life safe and sane, we must also be certain that there is no one true faith or path by which it may spread.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Adlai Stevenson

C. McLean Stevenson

 

5. “The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes.”

A. Benjamin Disraeli

B. Julia Louis-Dreyfus

C. Marie Antoinette

 

6. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. Christopher Columbus

B. Yasser Arafat

C. R.D. Laing

 

7. “You remember my ideal cat has always a huge rat in its mouth, just going out of sight – though going out of sight in itself has a peculiar pleasure.”

A. Emily Dickinson

B. Cesar Chavez

C. Francisco Goya

 

8. “Women may be the one group that grows more radical with age.”

A. Hillary Clinton

B. Gloria Steinem

C. Che Guevara

 

9. “Traffic signals in New York are just rough guidelines.”

A. David Letterman

B. Jesse James

C. Rudy Giuliani

 

10. “Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous.”

A. Sid Caesar

B. Confucius

C. Pharrell Williams

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “I never read the life of any important person without discovering that he knew more and could do more than I could ever hope to know or do in half a dozen lifetimes.”  – Joseph Priestley

 (Priestley, 1733-1804, was an English theologian, philosopher and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?