What’s Your QQ*? #417

(Published March 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


1. “The trick in life isn’t getting what you want, my dear, it’s wanting it after you get it.”


A. Katharine Hepburn

B. Fyodor Dostoevsky

C. Eldridge Cleaver


2. “If all the young ladies who attended the Yale promenade dance were laid end to end, no one would be the least surprised.”


A. Irving Berlin

B. John Kerry

C. Dorothy Parker


3. “Men marry women with the hope they will never change. Women marry men with the hope they will change. Invariably they are both disappointed.”


A. Abraham Lincoln

B. Albert Einstein

C. Jennifer Lopez


4. “The thought of death has now become a part of my life. I read the obituaries every day just for the satisfaction of not seeing my name there.”


A. Neil Simon

B. Neil deGrasse Tyson

C. Neil Patrick Harris


5. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”


A. Rachael Ray

B. Emily Dickinson

C. Donald Trump


 6. “We sleep, but the loom of life never stops, and the pattern which was weaving when the sun went down is weaving when it comes up in the morning.”


A. Yogi Berra

B. Whoopi Goldberg

C. Henry Ward Beecher


7. “Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.”


A. Charlie Chaplin

B. Ringo Starr

C. Anwar al-Sadat


8. “Do you think that when they asked George Washington for ID that he just whipped out a quarter?”


A. Steven Spielberg

B. Steven Wright

C. Steven Seagal


9. “The right word may be effective, but no word was ever as effective as a rightly timed pause.”


A. Marcel Marceau

B. Salvador Dali

C. Mark Twain


10. “Every relationship you are in will fail, until one doesn’t.”


A. Dan Savage

B. Larry King

C. Al Jolson



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Mankind is safer when men seek pleasure than when they seek the power and the glory.”

―Geoffrey Gorer


(Gorer, 1905-1985, was an English anthropologist and author.)



Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s