Monthly Archives: February 2016

What’s Your Quotation Quotient? #464

Published February 28, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The right to be heard does not automatically include the right to be taken seriously.”

 

A. Ben Carson

B. Hubert Humphrey

C. Harpo Marx

 

2. “We’re all of us guinea pigs in the laboratory of God. Humanity is just a work in progress.”

 

A. Tennessee Williams

B. Montel Williams

C. Ted Williams

 

3. “When women kiss it always reminds one of prize fighters shaking hands.”

 

A. Marie Antoinette

B. Joe Louis

C. H.L. Mencken

 

4. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. Peter Pan

B. Superman

C. Amelia Earhart

 

5. “That man is never happy for the present is so true, that all his relief from unhappiness is only forgetting himself for a little while. Life is a progress from want to want, not from enjoyment to enjoyment.”

 

A. Cleopatra

B. Samuel Johnson

C. Jeff Gordon

 

6. “No opera plot can be sensible, for people do not sing when they are feeling sensible.”

 

A. Lou Gehrig

B. Newt Gingrich

C. W.H. Auden

 

7. “Grow old with me! The best is yet to be.”

 

A. Robert Browning

B. Justin Bieber

C. John Lennon

 

8. “That our political system is failing to solve the bedrock problems we face is beyond dispute. One reason is that our public discourse has become the verbal equivalent of mud wrestling.”

 

A. Neil Armstrong

B. Bill Moyers

C. John Ratzenberger

 

9. “Loquacity, n. A disorder which renders the sufferer unable to curb his tongue when you wish to talk.”

 

A. Joan Rivers

B. Alexander Hamilton

C. Ambrose Bierce

 

10. “You never really understand a person until you consider things from his point of view … Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

 

A. Harper Lee

B. Peggy Lee

C. Robert E. Lee

 

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“There are many who lust for the simple answers of doctrine or decree. They are on the left and right. They are not confined to a single part of the society. They are terrorists of the mind.”

–A. Bartlett Giamatti, 1938-1989, was an American educator and the seventh Commissioner of Baseball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #463

Published February 21, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Americans learn only from catastrophe and not from experience.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Plato

C. Jackson Pollock

 

2. “Research is what I’m doing when I don’t know what I’m doing.”

 

A. Archimedes

B. Wernher von Braun

C. Art Garfunkel

 

3. “When a distinguished but elderly scientist states that something is

 possible, he is almost certainly right.  When he states that something

 is impossible, he is very probably wrong.”

 

A. Arthur C. Clarke

B. Patty Duke

C. Benjamin Franklin

 

4. “A Constitution is not meant to facilitate change. It is meant to impede change, to make it difficult to change.”

 

A. Felix Unger

B. Thurgood Marshall

C. Antonin Scalia

 

5. “Imagine there’s no countries/ It isn’t hard to do/ Nothing to kill or die for/ And no religion too/ Imagine all the people/ Living life in peace.”

 

A. Bob Dylan

B. John Lennon

C. LL Cool J

 

6. “We must respect the other fellow’s religion, but only in the sense and to the extent that we respect his theory that his wife is beautiful and his children smart.”

 

A. H. L. Mencken

B. Garrison Keillor

C. Joel Osteen

 

7. “If you can count your money, you don’t have a billion dollars.”

 

A. J. Robert Oppenheimer

B. J. Edgar Hoover

C. J. Paul Getty

 

8. “Human history becomes more and more a race between education and catastrophe….Yet, clumsily or smoothly, the world, it seems, progresses and will progress.”

 

A. H. G. Wells

B. H. P. Lovecraft

C. A. A. Milne

 

9. “Gatsby, who represented everything for which I have an unaffected scorn.”

 

A. F. Murray Abraham

B. F. Lee Bailey

C. F. Scott Fitzgerald

 

10. “Life is pleasant. Death is peaceful. It’s the transition that’s troublesome.”

 

A. Selena Gomez

B. Isaac Asimov

C. Elizabeth Kübler-Ross

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Yesterday, upon the stair,/ I met a man who wasn’t there./ He wasn’t there again today,/ I wish, I wish he’d go away.”

–Hughes Mearns, 1875-1965, was an American educator and poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #462

Published February 14, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Love means never having to say you’re sorry.”

 

A. Erich von Däniken

B. Erich Fromm

C. Erich Segal

 

2. “Englishmen never will be slaves; they are free to do whatever the government and public opinion allow them.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Vladimir Putin

C. Prince Charles

 

3. “Horse sense is the thing a horse has which keeps it from betting on people.”

 

A. Mr. Ed

B. Pete Rose

C. W.C. Fields

 

4. “I just received the following wire from my generous Daddy; ‘Dear Jack, Don’t buy a single vote more than is necessary. I’ll be damned if I’m going to pay for a landslide.'”

 

A. Jack Kemp

B. John F. Kennedy

C. Jack London

 

5. “It seems clearer every day, that the moral problem of our age is concerned with the love of money.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bernie Sanders

C. Kris Kristofferson

 

6. “Rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life.”

 

A. Dwayne Johnson

B. J.K. Rowling

C. Carly Fiorina

 

7. “The woods are lovely, dark and deep,/ But I have promises to keep,/    And miles to go before I sleep,/ And miles to go before I sleep.”

 

A. Robert Browning

B. Robert Downey Jr.

C. Robert Frost

 

8. “The best way to destroy an enemy is to make him a friend.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Benjamin Netanyahu

C. Christopher Columbus

 

9. “All you need is love.”

 

A. Mike Love

B. John Lennon

C. Ed Sullivan

 

10. “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.”

 

A. Willy Wonka

B. Leo Tolstoy

C. Charles M. Schulz

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I want to be one of those old couples you see still holding hands and laughing after fifty years of marriage. That’s what I want. I want to be someone’s forever.”

Rachel Gibson, b. 1961, is an American romance novelist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #461

Published February 7, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.”

 

A. Socrates

B. Ken Kesey

C. Cosmo Kramer

 

2. “It is well that war is so terrible, or we should grow too fond of it.”

 

A. Taylor Swift

B. Kim Jong-un

C. Robert E. Lee

 

3. “How sharper than a serpent’s tooth it is/ To have a thankless child!”

 

A. William Shakespeare

B. Laura Ingalls Wilder

C. Carl Jung

 

4. “There are not enough jails, not enough police, not enough courts to enforce a law not supported by the people.”

 

A. Steven Avery

B. Hubert H. Humphrey

C. Timothy Leary

 

5. “That a lie which is half a truth is ever the blackest of lies,/ That a lie which is all a lie may be met and fought with outright,/ But a lie which is part a truth is a harder matter to fight.”

 

A. Lord Alfred Tennyson

B. Neil Diamond

C. Thomas Paine

 

6. “The Americans don’t really understand what’s going on in Bosnia. To them it’s the unspellables killing the unpronounceables.”

 

A. H. G. Wells

B. P. J. O’Rourke

C. O. J. Simpson

 

7. “They all wanted to adopt me in some way, and, for the price of their care and influence, have me resemble them.”

 

A. Bill Clinton

B. Sylvia Plath

C. Eddie Rickenbacker

 

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

 

A. Harry Potter

B. Martin O’Malley

C. Ralph Ellison

 

9. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprang up.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Dr. Christiaan Barnard

C. Alan Greenspan

 

10. “We’re going to win on Sunday. I guarantee it.”

 

A. Vince Lombardi

B. Muhammad Ali

C. Joe Namath

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Every morning I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I’m not there, I go to work.”

― Robert Orben, b. 1927, is an American comedy writer and magician, and wrote speeches for Gerald Ford.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes