Tag Archives: Anais Nin

What’s Your Quotation Quotient? #468

Published March 27, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Spring is nature’s way of saying, ‘Let’s party!'”

 

A. Mitch McConnell

B. Robin Williams

C. Martin Luther King

 

2. “Life is a process of becoming, a combination of states we have to go through. Where people fail is that they wish to elect a state and remain in it. This is a kind of death.”

 

A. Arnold Schwarzenegger

B. Jake Tapper

C. Anais Nin

 

3. “To educate a man in mind and not in morals is to educate a menace to society.” 

 

A. Rachael Ray

B. O. J. Simpson

C. Theodore Roosevelt

 

4. “The thing that impresses me most about America is the way parents obey their children.”

 

A. King Edward VIII

B. Raúl Castro

C. Bruce Springsteen

 

5. “The things I want to know are in books; my best friend is the man who’ll get me a book I ain’t read.”

A. Abraham Lincoln

B. Bill Gates

C. Wilt Chamberlain

 

6. “‘The time has come,’ the Walrus said,/ ‘To talk of many things:/ Of shoes–and ships–and sealing-wax–/ Of cabbages–and kings–/ And why the sea is boiling hot–/And whether pigs have wings.'”

 

A. Dr. Seuss

B. Lewis Carroll

C. Ernest Hemingway

 

7. “Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

 

A. Marilyn Monroe

B. Henry David Thoreau

C. John Kasich

 

8. “If you want to see the heroic, look at those who can love in return for hatred. If you want to see the brave, look for those who can forgive.”

 

A. The Art of the Deal

B. Dianetics

C. Bhagavad Gita

 

9. “You know that a given in life in human nature, is that at a sporting event, a baseball game, a football game, you never introduce a politician, is because he’ll be booed. I don’t care if he’s the most beloved person in the world, its part of the game.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Russell

C. Mark Zuckerberg

 

10. “Easter is so disappointing. You suffer all the way through lent, and what do you get for it? A ham.”

 

A. Garrison Keillor

B. Pope Francis

C. George Washington

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You can cut all the flowers but you cannot keep spring from coming.”

― Pablo Neruda, 1904-1973, a Chilean poet, diplomat, and politician, won the Nobel Prize for Literature in 1971.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #457

Published January 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “In wartime, truth is so precious that she should always be attended by a bodyguard of lies.”

 

A. Winston Churchill

B. Walter Cronkite

C. Dan Aykroyd

 

2. “The hills are alive with the sound of music/ With songs they have sung for a thousand years/ The hills fill my heart with the sound of music/ My heart wants to sing every song it hears.”

 

A. Lennon & McCartney

B. Simon & Garfunkel

C. Rodgers & Hammerstein

 

3. “An archaeologist is the best husband a woman can have. The older she gets, the more interested he is in her.”

 

A. Agatha Christie

B. Justin Bieber

C. Mary Leakey

 

4. “It is a quiet and peaceful place – and a fitting place for the remains of this greatest of sea tragedies to rest.”

 

A. Herman Melville

B. Robert Ballard

C. SpongeBob SquarePants

 

5. “Human happiness and moral duty are inseparably connected.”

 

A. George Washington

B. Simon Cowell

C. Salvador Dali

 

6. “The great nations have always acted like gangsters, and the small nations like prostitutes.”

 

A. Pope Francis

B. Stanley Kubrick

C. Rufus T. Firefly

 

7. “Should we require a seven-day waiting period to have a child, and if so, would it be called the Brady Bunch bill?”

 

A. James Brady

B. Barack Obama

C. Bill Maher

 

8. “Over increasingly large areas of the United States, spring now comes unheralded by the return of the birds, and the early mornings are strangely silent where once they were filled with the beauty of bird song.”

 

A. Rachel Carson

B. Lance Armstrong

C. John James Audubon

 

9. “Something is always born of excess: great art was born of great terror, great loneliness, great inhibitions, instabilities, and it always balances them.”

 

A. Walt Disney

B. Anaïs Nin

C. Calvin Coolidge

 

10. “Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground.”

 

A. Carl Sagan

B. Casey Kasem

C. Theodore Roosevelt

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Onion soup sustains. The process of making it is somewhat like the process of learning to love. It requires commitment, extraordinary effort, time, and will make you cry.”

–Ronni Lundy, b. 1949, is an American journalist and cookbook author.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #440

Published September 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “A man in love is incomplete until he has married. Then he’s finished.”

 

A. Jar Jar Binks

B. JoJo Starbuck

C. Zsa Zsa Gabor

 

2. “What I cannot love, I overlook. Is that real friendship?”

 

A. Anaïs Nin

B. Scott Walker

C. Thomas Jefferson

 

3. “I, like every soldier of America, will die for freedom of the press, even for the freedom of newspapers that call me everything that is a good deal less than being a gentleman.”

 

A. Chris Kyle

B. Cyndi Lauper

C. Dwight D. Eisenhower

 

4. “Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after.”

 

A. Anne Hathaway

B. Anne Morrow Lindbergh

C. Ann Coulter

 

5. “You are so afraid of losing your moral sense that you are not willing to take it through anything more dangerous than a mud-puddle.”

 

A. Gertrude Stein

B. L. Frank Baum

C. Anthony Weiner

 

6. “I am sorry to think that you do not get a man’s most effective criticism until you provoke him. Severe truth is expressed with some bitterness.”

 

A. Justin Timberlake

B. Henry David Thoreau

C. Oscar Hammerstein

 

7. “The Marquesan girls dance all over; not only do their feet dance, but their arms, hands, fingers, ay, their very eyes seem to dance in their heads.”

 

A. Herman Cain

B. Herman Melville

C. Herman Munster

 

8. “There is no king who has not had a slave among his ancestors, and no slave who has not had a king among his.”

 

A. Alan King

B. Prince William

C. Helen Keller

 

9. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Margaret Mitchell

C. Engelbert Humperdinck

 

10. “If I can stop one heart from breaking,/ I shall not live in vain;/ If I can ease one life the aching,/ Or cool one pain,/ Or help one fainting robin/ Unto his nest again,/ I shall not live in vain.”

 

A. Emily Dickinson

B. Judy Blume

C. Jackie Gleason

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“When a fellow says, ‘It hain’t the money, but th’ principle o’ the thing,’ it’s th’ money.”

–Kin Hubbard, 1868-1930, was a popular Indiana humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotient Quotient? #428

Published June 5-7, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Your soul is oftentimes a battlefield, upon your reason and your

judgment wage war against your passion and your appetite.”

A. Pat Benatar

B. Douglas MacArthur

C. Kahlil Gibran

2. “I think we dream so we don’t have to be apart so long. If we’re in each other’s dreams, we can play together all night.”

A. Calvin and Hobbes

B. Peanuts

C. Romeo and Juliet

3. “Liberty means responsibility. That is why most men dread it.”

A. George Bernard Shaw

B. Spiro Agnew

C. Patrick Henry

4. “Ah, my poor countrymen! Yankees and Dollars have such inextricable association that the words ought to rhyme.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Waldo Emerson

C. Ralph Kramden

5. “Concern for the man himself and his fate must always form the chief interest of all technical endeavors….Never forget this in the midst of your diagrams and equations.”

A. Stephen Hawking

B. Britney Spears

C. Albert Einstein

6. “There was a little girl,/  Who had a little curl,/  Right in the middle of her forehead./  When she was good,/  She was very good indeed,/  But when she was bad she was horrid.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. John Oliver

C. Daddy Warbucks

7. “I never found a companion that was so companionable as solitude.”

A. Sir Isaac Newton

B. Henry David Thoreau

C. Donald Trump

8. “Fire is the Sun unwinding from the tree’s log… When the log fire pop-sparks, it is letting go a very sunny day long ago, and doing so in a hurry.”

A. R. Buckminster Fuller

B. Galileo

C. Morley Safer

9. “Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it will bring back, a new life, a new friend, a new love, a new country.”

A. Walt Disney

B. Anais Nin

C. Harry S. Truman

10. “The first symptom of true love in a man is timidity, in a young woman, boldness.”

A. Victor Hugo

B. Serena Williams

C. Mahatma Gandhi

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We rarely think people have good sense unless they agree with us.”

–François de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz