Tag Archives: David Letterman

What’s Your QQ*? #390

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 14, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “In these times you have to be an optimist to open your eyes when you awake in the morning.”

 

A. Matt Lauer

B. Carl Sandburg

C. Barack Obama

 

2. “Everyone is a genius. But if you judge a fish on its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

 

A. Albert Einstein

B. Mary Tyler Moore

C. Martin Luther King

 

3. “Do you know what I love most about baseball? The pine tar, the resin, the grass, the dirt. And that’s just in the hot dogs.”

 

A. Yogi Berra

B. Oscar Mayer

C. David Letterman

 

4. “The United States, as the world knows, will never start a war.”

 

A. John F. Kennedy

B. George W. Bush

C. Rachel Maddow

 

5. “Before publishers’ blurbs were invented, authors had to make their reputations by writing.”

 

A. John Steinbeck

B. Mark Twain

C. Laurence J. Peter

 

6. “Life is the sum of all your choices.”

 

A. Albert Camus

B. Yoda

C. Meryl Streep

 

7. “I told my psychiatrist I got suicidal tendencies. He said from now on I have to pay in advance.”

 

A. Judge Judy

B. Rodney Dangerfield

C. Billy Graham

 

8. “What a commentary on our civilization, when being alone is considered suspect; when one has to apologize for it, make excuses, hide the fact that one practices it—like a secret vice!”

 

A. Anne Boleyn

B. Anne of Green Gables

C. Anne Morrow Lindbergh

 

9. “An intelligent hell would be better than a stupid paradise.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Victor Hugo

C. Archie Bunker

 

10. “I’ve had so much plastic surgery, when I die they will donate my body to Tupperware.”

 

A. Nancy Pelosi

B. Joan Rivers

C. Abraham Lincoln

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “I passed a mirror recently and saw my mother there./ She seemed surprised to see me. I’d caught her unaware./ But there’s no mistake about it. The dewlaps and graying hair/ Are so familiar to me I’d know them anywhere.” — Genevieve Smith Whitford

 (Whitford, 1915-2011, was a poet and the mother of actor Bradley Whitford.)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #369

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is something you do when you can’t get to sleep.”

A. Henry David Thoreau

B. Wolf Blitzer

C. Fran Lebowitz

 

2. “I have always considered that the substitution of the internal combustion engine for the horse marked a very gloomy milestone in the progress of mankind.”

A. Winston Churchill

B. Henry Ford

C. Jennifer Aniston

 

3. “Take most people, they’re crazy about cars…I’d rather have a goddam horse. A horse is at least human, for God’s sake.”

A. Bill Shoemaker

B. Wilbur Post

C. J.D. Salinger

 

4. “I believe that if we really want human brotherhood to spread and increase until it makes life safe and sane, we must also be certain that there is no one true faith or path by which it may spread.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Adlai Stevenson

C. McLean Stevenson

 

5. “The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes.”

A. Benjamin Disraeli

B. Julia Louis-Dreyfus

C. Marie Antoinette

 

6. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. Christopher Columbus

B. Yasser Arafat

C. R.D. Laing

 

7. “You remember my ideal cat has always a huge rat in its mouth, just going out of sight – though going out of sight in itself has a peculiar pleasure.”

A. Emily Dickinson

B. Cesar Chavez

C. Francisco Goya

 

8. “Women may be the one group that grows more radical with age.”

A. Hillary Clinton

B. Gloria Steinem

C. Che Guevara

 

9. “Traffic signals in New York are just rough guidelines.”

A. David Letterman

B. Jesse James

C. Rudy Giuliani

 

10. “Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous.”

A. Sid Caesar

B. Confucius

C. Pharrell Williams

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “I never read the life of any important person without discovering that he knew more and could do more than I could ever hope to know or do in half a dozen lifetimes.”  – Joseph Priestley

 (Priestley, 1733-1804, was an English theologian, philosopher and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?