Tag Archives: Margaret Mitchell

What’s Your Quotation Quotient? #440

Published September 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “A man in love is incomplete until he has married. Then he’s finished.”

 

A. Jar Jar Binks

B. JoJo Starbuck

C. Zsa Zsa Gabor

 

2. “What I cannot love, I overlook. Is that real friendship?”

 

A. Anaïs Nin

B. Scott Walker

C. Thomas Jefferson

 

3. “I, like every soldier of America, will die for freedom of the press, even for the freedom of newspapers that call me everything that is a good deal less than being a gentleman.”

 

A. Chris Kyle

B. Cyndi Lauper

C. Dwight D. Eisenhower

 

4. “Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after.”

 

A. Anne Hathaway

B. Anne Morrow Lindbergh

C. Ann Coulter

 

5. “You are so afraid of losing your moral sense that you are not willing to take it through anything more dangerous than a mud-puddle.”

 

A. Gertrude Stein

B. L. Frank Baum

C. Anthony Weiner

 

6. “I am sorry to think that you do not get a man’s most effective criticism until you provoke him. Severe truth is expressed with some bitterness.”

 

A. Justin Timberlake

B. Henry David Thoreau

C. Oscar Hammerstein

 

7. “The Marquesan girls dance all over; not only do their feet dance, but their arms, hands, fingers, ay, their very eyes seem to dance in their heads.”

 

A. Herman Cain

B. Herman Melville

C. Herman Munster

 

8. “There is no king who has not had a slave among his ancestors, and no slave who has not had a king among his.”

 

A. Alan King

B. Prince William

C. Helen Keller

 

9. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Margaret Mitchell

C. Engelbert Humperdinck

 

10. “If I can stop one heart from breaking,/ I shall not live in vain;/ If I can ease one life the aching,/ Or cool one pain,/ Or help one fainting robin/ Unto his nest again,/ I shall not live in vain.”

 

A. Emily Dickinson

B. Judy Blume

C. Jackie Gleason

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“When a fellow says, ‘It hain’t the money, but th’ principle o’ the thing,’ it’s th’ money.”

–Kin Hubbard, 1868-1930, was a popular Indiana humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #363

*Quotation Quotient

(Published March 9, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

A. Thomas Jefferson

B. Pink

C. Margaret Mitchell

 

2. “You campaign in poetry. You govern in prose.”

A. Elizabeth Barrett Browning

B. Mario Cuomo

C. Richard Nixon

 

3. “Wherever a man goes, men will pursue him and paw him with their dirty institutions, and, if they can, constrain him to belong to their desperate odd-fellow society.”

A. Henry David Thoreau

B. Jimmy Fallon

C. Salvador Dali

 

4. “You don’t need a weatherman to know which way the wind blows.”

A. Jack Kerouac

B. Willard Scott

C. Bob Dylan

 

5. “Patriotism is the last refuge of a scoundrel.”

A. Earvin “Magic” Johnson

B. Lyndon Johnson

C. Samuel Johnson

 

6. “Consistency is the last refuge of the unimaginative.”

A. Oscar Wilde

B. Nat King Cole

C. Calvin Coolidge

 

7. “Show me a good and gracious loser and I will show you a failure.”

A. John Wooden

B. Knute Rockne

C. Charlie Chaplin

 

8. “[It is] forbidden to ever make peace with a monarch, a prince or a people who have not submitted.”

A. Genghis Khan

B. Robert E. Lee

C. Barack Obama

 

9. “The only time a woman really succeeds in changing a man is when he’s a baby.”

A. Natalie Wood

B. William McKinley

C. Princess Diana

 

10. “Science has explained nothing; the more we know the more fantastic the world becomes and the profounder the surrounding darkness.”

A. Benjamin Franklin

B. Aldous Huxley

C. Ellen DeGeneres

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “The important question is not, what will yield to man a few scattered pleasures, but what will render his life happy on the whole amount.”

– Joseph Addison

 (Addison, 1672-1719, was an English politician and writer.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #349

*Quotation Quotient

  (Published December 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Sometimes you just have to jump out the window and grow wings on the way down.”

A. Ray Bradbury       

B. Orville Wright

C. Millard Fillmore

 

2. “Fighting is like champagne. It goes to the heads of cowards as quickly as of heroes. Any fool can be brave on a battlefield when it’s be brave or else be killed.”

A. Margaret Mitchell

B. Joni Mitchell

C. Dennis Mitchell

 

3. “Shall I compare thee to a summer’s day?/ Thou art more lovely and more temperate:/ Rough winds do shake the darling buds of May,/ And summer’s lease hath all too short a date.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Elizabeth Barrett Browning

C. William Shakespeare

 

4. “The wise are instructed by reason, average minds by experience, the stupid by necessity and the brute by instinct.”

A. Jennifer Lawrence

B. Marcus Tullius Cicero

C. Silvio Berlusconi

 

5. “I have very simple tastes. I’m always satisfied by the best.”

A. Olivia Wilde

B. Oscar Wilde

C. Larry Wilde

 

6. “France has neither winter nor summer nor morals–apart from these drawbacks it is a fine country.”

A. François Hollande

B. Arthur Frommer

C. Mark Twain

 

7. “If you think it’s hard to meet new people, try picking up the wrong golf ball.”

A. Tiger Woods

B. Jack Lemmon

C. Ann Landers

 

8. “A man ought to read just as inclination leads him; for what he reads as a task will do him little good.”

A. Samuel Johnson

B. Art Garfunkel

C. Evelyn Wood

 

9. “Spare the rod and spoil the child.”

A. James Dobson

B. Rod Stewart

C. Samuel Butler

 

10. “I’m living so far beyond my income that we may almost be said to be living apart.”

A. E.E. Cummings

B. George Soros

C. Clyde Barrow

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man. ” ― Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #339

*Quotation Quotient

  (Published September 22, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Fame is a vapor, popularity an accident, riches take wings, only one thing endures and that is character.”

A. Horace Greeley

B. Arnold Schwarzenegger

C. Babe Ruth

2. “A man can sleep around, no questions asked, but if a woman makes nineteen or twenty mistakes she’s a tramp.”

A. John Stuart Mill

B. Lady Bird Johnson

C. Joan Rivers

3. “Discontent is the first step in the progress of a man or a nation.”

A. Barack Obama

B. Oscar Wilde

C. k. d. lang

4. “If, of all words of tongue and pen,/ The saddest are, ‘It might have been,’/ More sad are these we daily see:/ ‘It is, but hadn’t ought to be’.”

A. Bret Harte

B. Jon Stewart

C. Louisa May Alcott

5. “Life resembles the banquet of Damocles; the sword is ever suspended.”

A. King Arthur

B. Voltaire

C. Michael Jackson

6. “When I stop working the rest of the day is posthumous. I’m only really alive when I’m writing.”

A. Thomas Paine

B. William Shakespeare

C. Tennessee Williams

7. “What is broken is broken – and I’d rather remember it as it was at its best than mend it and see the broken places as long as I lived.

A. Dennis Mitchell

B. Margaret Mitchell

C. Joni Mitchell

8. “The two most beautiful words in the English language are ‘check enclosed.'”

A. Dorothy Parker

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

9. “Music is the universal language of mankind.”

A. Ichabod Crane

B. Mick Jagger

C. Henry Wadsworth Longfellow

10. “More than any time in history mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to total extinction. Let us pray that we have the wisdom to choose correctly.”

A. Socrates

B. Marvin Hamlisch

C. Woody Allen

 

Answers: 1-A, 2C- , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Half the work that is done in the world is to make things appear what they are not.”

 —  Erastus Flavel Beadle

 (Beadle, 1821-1894, was a pioneer in publishing pulp fiction.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?