Tag Archives: Neil Simon

What’s Your Quotation Quotient? #448

Published November 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The body of a young woman is God’s greatest achievement…Of course, He could have built it to last longer but you can’t have everything.”

 

A. Malcolm X

B. Neil Simon

C. Sir Isaac Newton

 

2. “There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”

 

A. Albert Einstein

B. Michael Jordan

C. John Kenneth Galbraith

 

3. “A man is not old until regrets take the place of dreams.”

 

A. Leon Trotsky

B. John Barrymore

C. Justin Bieber

 

4. “Never put off till tomorrow what may be done day after tomorrow just as well.”

 

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Trail

C. Mark Twain

 

5. “The mark of your ignorance is the depth of your belief in injustice and tragedy. What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly.”

 

A. Richard Bach

B. Marco Rubio

C. Lewis Carroll

 

6. “Quotation is the highest compliment you can pay to an author.”

 

A. Samuel Adams

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

7. “I would venture to guess that Anon, who wrote so many poems without signing them, was often a woman.”

 

A. Alanis Morissette

B. Virginia Woolf

C. Martin O’Malley

 

8. “Anyone who thinks sitting in church can make you a Christian must also think that sitting in a garage can make you a car.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Pope Francis

C. Garrison Keillor

 

9. “Campaign behavior for wives: Always be on time. Do as little talking as humanly possible. Lean back in the parade car so everybody can see the president.”

 

A. Eleanor Roosevelt

B. Martha Washington

C. Michelle Obama

 

10. “We wouldn’t worry so much about what people thought of us if we knew how seldom they did.”

 

A. Wolf Blitzer

B. Cyrano de Bergerac

C. Ann Landers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I object to being told that I am saving daylight when my reason tells me that I am doing nothing of the kind… At the back of the Daylight Saving scheme, I detect the bony, blue-fingered hand of Puritanism, eager to push people into bed earlier, and get them up earlier, to make them healthy, wealthy, and wise in spite of themselves.”

― Robertson Davies, 1913-1995, was a Canadian writer, journalist, and professor.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz

What’s Your QQ*? #417

(Published March 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The trick in life isn’t getting what you want, my dear, it’s wanting it after you get it.”

 

A. Katharine Hepburn

B. Fyodor Dostoevsky

C. Eldridge Cleaver

 

2. “If all the young ladies who attended the Yale promenade dance were laid end to end, no one would be the least surprised.”

 

A. Irving Berlin

B. John Kerry

C. Dorothy Parker

 

3. “Men marry women with the hope they will never change. Women marry men with the hope they will change. Invariably they are both disappointed.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Albert Einstein

C. Jennifer Lopez

 

4. “The thought of death has now become a part of my life. I read the obituaries every day just for the satisfaction of not seeing my name there.”

 

A. Neil Simon

B. Neil deGrasse Tyson

C. Neil Patrick Harris

 

5. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”

 

A. Rachael Ray

B. Emily Dickinson

C. Donald Trump

 

 6. “We sleep, but the loom of life never stops, and the pattern which was weaving when the sun went down is weaving when it comes up in the morning.”

 

A. Yogi Berra

B. Whoopi Goldberg

C. Henry Ward Beecher

 

7. “Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Ringo Starr

C. Anwar al-Sadat

 

8. “Do you think that when they asked George Washington for ID that he just whipped out a quarter?”

 

A. Steven Spielberg

B. Steven Wright

C. Steven Seagal

 

9. “The right word may be effective, but no word was ever as effective as a rightly timed pause.”

 

A. Marcel Marceau

B. Salvador Dali

C. Mark Twain

 

10. “Every relationship you are in will fail, until one doesn’t.”

 

A. Dan Savage

B. Larry King

C. Al Jolson

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Mankind is safer when men seek pleasure than when they seek the power and the glory.”

―Geoffrey Gorer

 

(Gorer, 1905-1985, was an English anthropologist and author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz