Tag Archives: Herman Melville

What’s Your Quotation Quotient? #440

Published September 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “A man in love is incomplete until he has married. Then he’s finished.”

 

A. Jar Jar Binks

B. JoJo Starbuck

C. Zsa Zsa Gabor

 

2. “What I cannot love, I overlook. Is that real friendship?”

 

A. Anaïs Nin

B. Scott Walker

C. Thomas Jefferson

 

3. “I, like every soldier of America, will die for freedom of the press, even for the freedom of newspapers that call me everything that is a good deal less than being a gentleman.”

 

A. Chris Kyle

B. Cyndi Lauper

C. Dwight D. Eisenhower

 

4. “Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after.”

 

A. Anne Hathaway

B. Anne Morrow Lindbergh

C. Ann Coulter

 

5. “You are so afraid of losing your moral sense that you are not willing to take it through anything more dangerous than a mud-puddle.”

 

A. Gertrude Stein

B. L. Frank Baum

C. Anthony Weiner

 

6. “I am sorry to think that you do not get a man’s most effective criticism until you provoke him. Severe truth is expressed with some bitterness.”

 

A. Justin Timberlake

B. Henry David Thoreau

C. Oscar Hammerstein

 

7. “The Marquesan girls dance all over; not only do their feet dance, but their arms, hands, fingers, ay, their very eyes seem to dance in their heads.”

 

A. Herman Cain

B. Herman Melville

C. Herman Munster

 

8. “There is no king who has not had a slave among his ancestors, and no slave who has not had a king among his.”

 

A. Alan King

B. Prince William

C. Helen Keller

 

9. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Margaret Mitchell

C. Engelbert Humperdinck

 

10. “If I can stop one heart from breaking,/ I shall not live in vain;/ If I can ease one life the aching,/ Or cool one pain,/ Or help one fainting robin/ Unto his nest again,/ I shall not live in vain.”

 

A. Emily Dickinson

B. Judy Blume

C. Jackie Gleason

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“When a fellow says, ‘It hain’t the money, but th’ principle o’ the thing,’ it’s th’ money.”

–Kin Hubbard, 1868-1930, was a popular Indiana humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #420

(Published April 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The world has enough for everyone’s need, but not enough for everyone’s greed.”

 

A. King Midas

B. Mahatma Gandhi

C. Mitt Romney

 

2. “I love tranquil solitude / And such society / As is quiet, wise, and good.”

 

A. Percy Bysshe Shelley

B. George Harrison

C. Allen Ginsberg

 

3. “It is better to fail in originality than to succeed in imitation.”

 

A. Herman Melville

B. Herman Cain

C. Herman Munster

 

4. “By faithfully working eight hours a day you may eventually get to be boss and work twelve hours a day.”

 

A. Joseph McCarthy

B. Muhammad Ali

C. Robert Frost

 

5. “Society in every state is a blessing, but Government, even in its best state, is a necessary evil; in its worst state, an intolerable one.”

 

A. Jeff Bezos

B. Hillary Clinton

C. Thomas Paine

 

6. “This above all: To thine own self, be true.”

 

A. Joe Namath

B. William Shakespeare

C. Bertrand Russell

 

7. “We pick politicians by how they look on TV and Miss America on where she stands on the issues. Isn’t that a little backwards?”

 

A. Jay Leno

B. Isaac Newton

C. Bert Parks

 

8. “All happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.”

 

A. Marsha Brady

B. Jerry Brown

C. Leo Tolstoy

 

9. “I believe there are more instances of the abridgment of the freedom of the people by gradual and silent encroachments of those in power, than by violent and sudden usurpations.”

 

A. Joe Biden

B. James Madison

C. Greta Garbo

 

10. “Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”

 

A. Carl Jung

B. Rand Paul

C. Mark Twain

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Advice is like kissing: it costs nothing and is a pleasant thing to do.”

–Josh Billings

 

(Billings, 1818-1885, was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw. Billings died in Monterey, CA, as chronicled by John Steinbeck in Chapter 12 of “Cannery Row.”) 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #373

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 18, 2014 in the Monterey Herald.)

1. “Man is the only animal that blushes. Or needs to.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark McGwire

C. Mark Twain

 

2. “Cowards die many times before their deaths;/ The valiant never taste of death but once.”

A. William Shakespeare

B. Ernest Hemingway

C. King Arthur

 

3. “A good part of any day in Los Angeles is spent driving, alone, through streets devoid of meaning to the driver, which is one reason the place exhilarates some people, and floods others with an amorphous unease.”

A. Jack Nicholson

B. Joan Didion

C. Mahatma Gandhi

 

4. “History is the long and tragic story of the fact that privileged groups seldom give up their privileges voluntarily.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Queen Elizabeth II

C. Harry Truman

 

 5. “In olden days a glimpse of stocking/ Was looked on as something shocking/ But now, Heaven knows,/ Anything goes.”

A. Natalie Cole

B. Nat King Cole

C. Cole Porter

 

6. “There is no folly of the beast of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.”

A. Charles Manson

B. Herman Melville

C. Dr. Doolittle

 

7. “People who don’t know how to keep themselves healthy ought to have the decency to get themselves buried, and not waste time about it.”

A. Henrik Ibsen

B. Richard Simmons

C. William Howard Taft

 

8. “Middle age is when your age starts to show around your middle.”

A. Drew Barrymore

B. Chris Christie

C. Bob Hope

 

9. “Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught.”

A. Oscar Wilde

B. Arne Duncan

C. Thomas Edison

 

10. “It is quite obvious that the human race has made a queer mess of life on this planet. But as a people we probably harbor seeds of goodness that have lain for a long time waiting to sprout when the conditions are right.”

A. J. K. Rowling

B. E. B. White

C. J. D. Salinger

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Property may be destroyed and money may lose its purchasing power; but, character, health, knowledge and good judgment will always be in demand under all conditions.” – Roger Babson

 (Babson, 1875-1967, an American business educator, writer and statistician, founded three colleges.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #362

*Quotation Quotient

(Published March 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “’Begin at the beginning,’ the King said, very gravely, ‘and go on till you come to the end: then stop.’

A. Lewis Carroll

B. Stephen King

C. Maurice Sendak

 

2. “I often covered more than a hundred sheets of paper with drafts, revisions, rewritings, ravings, doodlings, and intensely concentrated work to construct a single verse.”

A. William Shakespeare

B. Elton John

C. Dylan Thomas

 

3. “A whale ship was my Yale College and my Harvard.”

A. Jules Verne

B. Herman Melville

C. John Kerry

 

4. “The meaning of life is that it stops.”

A. Edgar Allan Poe

B. Franz Kafka

C. Simon Cowell

 

5. “The pupil who is never required to do what he cannot do, never does what he can do.”

A. John Lennon

B. John Hancock

C. John Stuart Mill

 

6. “Man is by nature a political animal.”

A. Nancy Pelosi

B. Aristotle

C. Charlie Sheen

 

7. “Whatever else an American believes or disbelieves about himself, he is absolutely sure he has a sense of humor.”

A. E.B. White

B. Barry White

C. Perry White

 

8. “Money-giving is a very good criterion of a person’s mental health. Generous people are rarely mentally ill people.”

A. Jack Benny

B. Andrew Carnegie

C. Dr. Karl Menninger

 

9. “I joked about every prominent man in my lifetime, but I never met one I didn’t like.”

A. Johnny Carson

B. Will Rogers

C. George Carlin

 

10. “O Captain! my Captain! our fearful trip is done;/ The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won.”

A. Mark Twain

B. Mr. Spock

C. Walt Whitman

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“One must live the way one thinks or end up thinking the way one has lived.” – Paul Bourget

(Bourget, 1852-1935, was a French novelist and critic.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?