Tag Archives: Joyce Kilmer

What’s Your QQ*? #392

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “No one can make you feel inferior without your consent.”

 

A. Ellen DeGeneres

B. Eleanor Roosevelt

C. Bashar al-Assad

 

2. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”

 

A. John Edwards

B. Ryan Seacrest

C. Emily Dickinson

 

3. “The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.”

 

A. H.L. Mencken

B. Ralph Waldo Emerson

C. Lindsey Graham

 

4. “The greatest accomplishment is not in never falling, but in rising again after you fall. ”

 

A. Richard Nixon

B. Thurston Howell III

C. Vince Lombardi

 

 5. “I hope you live a life you’re proud of. If you find you’re not, I hope you have the strength to start all over again.”

 

A. Anthony Weiner

B. F. Scott Fitzgerald

C. Jillian Michaels

 

6. “When a stupid man is doing something he is ashamed of, he always declares that it is his duty.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Lopez

C. George Zimmerman

 

7. “Music begins to atrophy when it gets too far from the dance…poetry begins to atrophy when it gets too far from music.”

 

A. William Shakespeare

B. John Goodman

C. Ezra Pound

 

8. “Poems are made by fools like me,/ But only God can make a tree.”

 

A. Joyce Kilmer

B. Joyce Brothers

C. James Joyce

 

9. “Don’t go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.”

 

A. Mark Twain

B. Angelo Di Girolamo

C. Rand Paul

 

10. “Man’s mind, once stretched by a new idea, never regains its original dimensions.”

 

A. Timothy Leary

B. Oliver Wendell Holmes Sr.

C. Nikita Khrushchev

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“The college was not founded to give society what it wants.  Quite the contrary.”  — May Sarton

 (Sarton, 1912-1855, was an American poet, novelist and memoirist.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #321

*Quotation Quotient

  (Published May 19, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I THINK that I shall never see/ A poem lovely as a tree.”

A. Robert Frost

B. Winnie the Pooh

C. Joyce Kilmer

2. “Anyone who is popular is bound to be disliked.”

A. Donald Trump

B. Steve Wozniak

C. Yogi Berra

3. “The same thing happened today that happened yesterday, only to different people.”

A. Walter Winchell

B. Walter Brennan

C. Walter Alston

4. “Blessed are the peacemakers: for they shall be called the children of God.”

A. Farmers’ Almanac

B. The Bible

C. Bhagavad Gita

5. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

A. Penn & Teller

B. Captain & Tennille

C. Calvin & Hobbes

6. “Exert your talents, and distinguish yourself, and don’t think of retiring from the world, until the world will be sorry that you retire.”

A. Leonard Cohen

B. Samuel Johnson

C. Ralph Nader

7. “The Owl and the Pussy-cat went to sea/ In a beautiful pea green boat,/ They took some honey, and plenty of money,/ Wrapped up in a five pound note.”

A. King Lear

B. Norman Lear

C. Edward Lear

8. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Rutherford B. Hayes

9. “Pale Death with impartial tread beats at the poor man’s cottage door and at the palaces of kings.”

A. Yoda

B. Nostradamus

C. Horace

10. “Somewhere, something incredible is waiting to be known.”

A. Barney Fife

B. Carl Sagan

C. Aleksandr Solzhenitsyn

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is hard to convince a high-school student that he will encounter a lot of problems more difficult than those of algebra and geometry.” – Edgar W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was a novelist and editor known for his iconoclasm and pessimism.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?