Tag Archives: Eleanor Roosevelt

What’s Your Quotation Quotient? #470

Published April 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.”

 

A. Lord Acton

B. Rodney Dangerfield

C. Richard Nixon

 

2. “Power corrupts, but lack of power corrupts absolutely.”    

 

A. Jack Nicklaus

B. Adlai Stevenson

C. Ralph Nader

 

3. “It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.”

 

A. Dick Tracy

B. Sherlock Holmes

C. Diane Keaton

 

4. “I once had a rose named after me and I was very flattered. But I was not pleased to read the description in the catalogue: no good in a bed, but fine up against a wall.”

 

A. Rose Kennedy

B. Jack Paar

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.”

A. George Orwell

B. George Harrison

C. George Washington

 

6. “I paint objects as I think them, not as I see them.”

 

A. John Wayne

B. Ludwig van Beethoven

C. Pablo Picasso

 

7. “It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious.”

 

A. Captain Kangaroo

B.  Oscar Wilde

C. Mother Teresa

 

8. “Of all God’s creatures, there is only one that cannot be made slave of the leash. That one is the cat. If man could be crossed with the cat it would improve the man, but it would deteriorate the cat.”

 

A. Mark Twain

B. Marilyn Manson

C. Garfield

 

9. “Race prejudice is not only a shadow over the colored — it is a shadow over all of us, and the shadow is darkest over those who feel it least and allow its evil effects to go on.”

 

A. Strom Thurmond

B. Pearl S. Buck

C. Chris Rock

 

10. “An artist is someone who produces things that people don’t need to have but that he – for some reason – thinks it would be a good idea to give them.”

 

A. Andy Devine

B. Andy Gibb

C. Andy Warhol

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Ultimately, contentment is more a shift in attitude than a change in circumstances.”

–Linda Dillow is an American author of religious books.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #459

Published January 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “By doing good we become good; and I know no surer way to this end.”

 

A. H. G. Wells

B. Roger Ebert

C. Jean-Jacques Rousseau

 

2. “It isn’t enough to talk about peace. One must believe in it. And it isn’t enough to believe in it. One must work at it.”

 

A. Morley Safer

B. Eleanor Roosevelt

C. John McCain

 

3. “American men do not read novels because they feel guilty when they read books which do not have facts in them.”

 

A. Vidal Sassoon

B. Gore Vidal

C. Al Gore

 

4. “I pledge allegiance, to the Flag of the Divided States of America. And to the PACs, for which it stands, one Nation, at odds, divisible, with Liberty and Justice for some.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Ben Franklin

C. Donald Trump

 

5. “We’re overpaying him, but he’s worth it.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Joe Biden

C. Jean-Paul Sartre

 

6. “Husbands think we should know where everything is – like the uterus is a tracking device. He asks me, ‘Roseanne, do we have any Chee-tos left?’ Like he can’t go over to that sofa cushion and lift it up himself.”

 

A. Roseanne Roseannadanna

B. Marilyn Monroe

C. Roseanne Barr

 

7. “An elder statesman is somebody old enough to know his own mind and keep quiet about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Bernard Baruch

C. Jennifer Lawrence

 

8. “Laughter is a form of internal jogging. It moves your internal organs around. It enhances respiration. It is an igniter of great expectations.”

 

A. Norman Cousins

B. Norman Bates

C. Norman Lear

 

9. “The longest journey/Is the journey inwards./ Of him who has chosen his destiny,/ Who has started upon his quest/ For the source of his being.”

 

A. Archie Bunker

B. Dag Hammarskjöld

C. Thomas Jefferson

 

10. “If I were punished for every pun I shed, there would not be left a puny shed of my punnish head.”

 

A. Sarah Palin

B. Stephen Hawking

C. Samuel Johnson

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“True love is like seeing ghosts; we all talk about it, but few of us have ever seen one.”

–François de La Rochefoucauld. 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #456

Published January 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “We spend the first twelve months of our children’s lives teaching them to walk and talk and the next twelve years telling them to sit down and shut up.”

 

A. Elton John

B. Fred Rogers

C. Phyllis Diller

 

2. “The trouble is that not enough people have come together with the firm determination to live the things which they say they believe.”

 

A. Eleanor Roosevelt

B. Eleanor Parker

C. Eleanor Rigby

 

3. “Focusing your life solely on making a buck shows a certain poverty of ambition. It asks too little of yourself. Because it’s only when you hitch your wagon to something larger than yourself that you realize your true potential.”

 

A. Mick Jagger

B. Barack Obama

C. Donald Trump

 

4. “The art of acting consists in keeping people from coughing.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Richard Nixon

C. Barbara Walters

 

5. “Yesterday I was a dog. Today I’m a dog. Tomorrow I’ll probably still be a dog. Sigh! There’s so little hope for advancement. ”

 

A. Marmaduke

B. Garfield

C. Snoopy

 

6. “Question with boldness even the existence of God; because, if there is one, he must more approve of the homage of reason than that of blindfolded fear.” 

 

A. Jimmy Swaggart

B. Thomas Jefferson

C. Jordan Spieth

 

7. “Music is your own experience, your thoughts, your wisdom. If you don’t live it, it won’t come out of your horn. They teach you that music has boundaries. But, man, there’s no boundary line to art.”

 

A. Charlie Parker

B. Charlie Rose

C. Charlie McCarthy

 

8. “I have certainly known more men destroyed by the desire to have a wife and child and to keep them in comfort than I have seen destroyed by drink and harlots.”   

 

A. W. C. Fields

B. William Butler Yeats

C. Garrison Keillor

 

9. “He who knows most grieves most for wasted time.”

 

A. Dante

B. Pelé

C. Adele

 

10. “Know yourself. Don’t accept your dog’s admiration as conclusive evidence that you are wonderful.”

 

A. Eli Whitney

B. Jackson Pollock

C. Ann Landers

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“In a dream you are never eighty.”

–Anne Sexton, 1928-1974, was a Pulitzer Prize-winning poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #448

Published November 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The body of a young woman is God’s greatest achievement…Of course, He could have built it to last longer but you can’t have everything.”

 

A. Malcolm X

B. Neil Simon

C. Sir Isaac Newton

 

2. “There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”

 

A. Albert Einstein

B. Michael Jordan

C. John Kenneth Galbraith

 

3. “A man is not old until regrets take the place of dreams.”

 

A. Leon Trotsky

B. John Barrymore

C. Justin Bieber

 

4. “Never put off till tomorrow what may be done day after tomorrow just as well.”

 

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Trail

C. Mark Twain

 

5. “The mark of your ignorance is the depth of your belief in injustice and tragedy. What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly.”

 

A. Richard Bach

B. Marco Rubio

C. Lewis Carroll

 

6. “Quotation is the highest compliment you can pay to an author.”

 

A. Samuel Adams

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

7. “I would venture to guess that Anon, who wrote so many poems without signing them, was often a woman.”

 

A. Alanis Morissette

B. Virginia Woolf

C. Martin O’Malley

 

8. “Anyone who thinks sitting in church can make you a Christian must also think that sitting in a garage can make you a car.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Pope Francis

C. Garrison Keillor

 

9. “Campaign behavior for wives: Always be on time. Do as little talking as humanly possible. Lean back in the parade car so everybody can see the president.”

 

A. Eleanor Roosevelt

B. Martha Washington

C. Michelle Obama

 

10. “We wouldn’t worry so much about what people thought of us if we knew how seldom they did.”

 

A. Wolf Blitzer

B. Cyrano de Bergerac

C. Ann Landers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I object to being told that I am saving daylight when my reason tells me that I am doing nothing of the kind… At the back of the Daylight Saving scheme, I detect the bony, blue-fingered hand of Puritanism, eager to push people into bed earlier, and get them up earlier, to make them healthy, wealthy, and wise in spite of themselves.”

― Robertson Davies, 1913-1995, was a Canadian writer, journalist, and professor.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz