Tag Archives: Dwight D. Eisenhower

What’s Your Quotation Quotient? #466

Published March 13, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Woman begins by resisting a man’s advances and ends by blocking his retreat.”

 

A. Margaret Thatcher

B. Richard Nixon

C. Oscar Wilde

 

2. “I remember summing up what I took to be our destiny, in conversation with my best friend at Chartres, by the formula, ‘Term, holidays, term, holidays, till we leave school, and then work, work, work till we die.’”

 

A. Jerry Lewis

B. C.S. Lewis

C. Jerry Lee Lewis

 

3. “On stage, I make love to 25,000 different people, then I go home alone.”

 

A. Janis Joplin

B. Taylor Swift

C. Donald Trump

 

4. “Life does not consist mainly, or even largely, of facts and happenings. It consists mainly of the storm of thoughts that are forever blowing through one’s mind.”

 

A. Willie Mays

B. Mark Twain

C. Mitt Romney

 

5. “Country is soul music for white people.”

 

A. Paul Shaffer

B. Benjamin Franklin

C. Luciano Pavarotti

 

6. “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.”

 

A. John McCain

B. Mikhail Gorbachev

C. Dwight D. Eisenhower

 

7. “Thank God we’re living in a country where the sky’s the limit, the stores are open late and you can shop in bed thanks to television.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joan Rivers

C. Michelle Obama

 

8. “Intelligence–yes, but of what kind and aim? There is the intelligence of Socrates, and the intelligence of a thief or a forger.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Ho Chi Minh

C. Bernard Madoff

 

9. “When we got into office, the thing that surprised me most was to find that things were just as bad as we’d been saying they were.”

 

A. Don Draper

B. John F. Kennedy

C. Arnold Schwarzenegger

 

10. “The phrase ‘domestic cat’ is an oxymoron.”

 

A. George Washington

B. George Soros

C. George Will

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“To be sure, the dog is loyal. But why, on that account, should we take him as an example? He is loyal to man, not to other dogs. ”

― Karl Kraus, 1874-1936, was an Austrian writer, known for his satire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #440

Published September 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “A man in love is incomplete until he has married. Then he’s finished.”

 

A. Jar Jar Binks

B. JoJo Starbuck

C. Zsa Zsa Gabor

 

2. “What I cannot love, I overlook. Is that real friendship?”

 

A. Anaïs Nin

B. Scott Walker

C. Thomas Jefferson

 

3. “I, like every soldier of America, will die for freedom of the press, even for the freedom of newspapers that call me everything that is a good deal less than being a gentleman.”

 

A. Chris Kyle

B. Cyndi Lauper

C. Dwight D. Eisenhower

 

4. “Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after.”

 

A. Anne Hathaway

B. Anne Morrow Lindbergh

C. Ann Coulter

 

5. “You are so afraid of losing your moral sense that you are not willing to take it through anything more dangerous than a mud-puddle.”

 

A. Gertrude Stein

B. L. Frank Baum

C. Anthony Weiner

 

6. “I am sorry to think that you do not get a man’s most effective criticism until you provoke him. Severe truth is expressed with some bitterness.”

 

A. Justin Timberlake

B. Henry David Thoreau

C. Oscar Hammerstein

 

7. “The Marquesan girls dance all over; not only do their feet dance, but their arms, hands, fingers, ay, their very eyes seem to dance in their heads.”

 

A. Herman Cain

B. Herman Melville

C. Herman Munster

 

8. “There is no king who has not had a slave among his ancestors, and no slave who has not had a king among his.”

 

A. Alan King

B. Prince William

C. Helen Keller

 

9. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Margaret Mitchell

C. Engelbert Humperdinck

 

10. “If I can stop one heart from breaking,/ I shall not live in vain;/ If I can ease one life the aching,/ Or cool one pain,/ Or help one fainting robin/ Unto his nest again,/ I shall not live in vain.”

 

A. Emily Dickinson

B. Judy Blume

C. Jackie Gleason

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“When a fellow says, ‘It hain’t the money, but th’ principle o’ the thing,’ it’s th’ money.”

–Kin Hubbard, 1868-1930, was a popular Indiana humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #325

*Quotation Quotient

  (Published June 16, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “A man knows when he is growing old because he begins to look like his father.”

A. Gabriel Garcia Marquez

B. Luke Skywalker

C. Michael Douglas

2. “The makers of our Constitution… conferred, as against the Government, the right to be let alone–the most comprehensive of rights and the right most valued by civilized men.”

A. Senator Dianne Feinstein

B. Sergeant Joe Friday

C. Justice Louis Brandeis

3. “You can’t handle the truth!” — Jack Nicholson

A. “The Shining”

B. “A Few Good Men”

C. “Five Easy Pieces”

4. “I hate war as only a soldier who has lived it can, only as one who has seen its brutality, its futility, its stupidity.”

A. Chevy Chase

B. John McCain

C. Dwight D. Eisenhower

5. “The chain of friendship, however bright, does not stand the attrition of constant close contact.”

A. Sir Walter Scott

B. Sir Francis Drake

C. Sir Gawain

6. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”

A. Nicolaus Copernicus

B. Oscar Wilde

C. Spiro Agnew

7. “Originality is merely an illusion.”

A. M. C. Escher

B. George Washington

C. James Frey

8. “We are all born charming, fresh and spontaneous and must be civilized before we are fit to participate in society.”

A. Mahmoud Ahmadinejad

B. Woody Allen

C. Judith Martin (Miss Manners)

9. “When everything is coming your way, you’re in the wrong lane.”

A. Frank Lloyd Wright

B. Steven Wright

C. Orville Wright

10. “I cannot think of any need in childhood as strong as the need for a father’s protection.”

A. Sigmund Freud

B. Dennis Quaid

C. Liberace

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “One word of command from me is obeyed by millions … but I cannot get my three daughters, Pamela, Felicity and Joan, to come down to breakfast on time.” – General Archibald Wavell

 (Wavell, 1883-1950, was field marshal and commander of British army forces during World War II.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #312

*Quotation Quotient 

(Published March 17, 2013 in the Monterey County Herald)     

 

1. “Between grief and nothing, I will take grief.”

A. William Henry Harrison

B. William Shatner

C. William Faulkner

 2. “Double, double toil and trouble;/  Fire burn, and caldron bubble.”

A. J.K. Rowling

B. William Shakespeare

C. Barney Frank

 3. “My spelling is Wobbly.  It’s good spelling but it Wobbles, and the letters get in the wrong places.”

A. A.A. Milne

B. B.B. King

C. C.C. Ryder

 4. “I think that people want peace so much that one of these days government had better get out of their way and let them have it.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. Donald Rumsfeld

C. Hawkeye Pierce

 5. “I wandered lonely as a cloud/ That floats on high o’er vales and hills,/ When all at once I saw a crowd,/ A host, of golden daffodils.”

A. William Wordsworth

B. Ogden Nash

C. Kobe Bryant

 6. “Public opinion, I am sorry to say, will bear a great deal of nonsense. There is scarcely any absurdity so gross, whether in religion, politics, science or manners, which it will not bear.”

A. Nate Silver

B. Jules Verne

C. Ralph Waldo Emerson

 7. “If we were all given by magic the power to read each other’s thoughts, I suppose the first effect would be to dissolve all friendships.”

 A. Clark Kent

B. Bertrand Russell

C. Jennifer Aniston

 8. “Be always ashamed to catch yourself idle.”

A. Redd Foxx

B. Eric Idle

C. Benjamin Franklin

 9. “There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man.” 

A. Winston Churchill

B. Alan Young

C. Eddie Arcaro

 10. “The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Oprah Winfrey

 Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When a dog bites a man that is not news, but when a man bites a dog that is news.” – Charles Dana

 (Dana, 1819-1897, was an American journalist, editor and publisher.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?