Category Archives: quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #471

Published April 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “He must be very ignorant for he answers every question he is asked.”

 

A. Carmen Miranda

B. Voltaire

C. Larry King

 

2. “How can you govern a country which has two hundred and forty-six varieties of cheese?”

 

A. Charles de Gaulle

B. Christina Applegate

C. David Cameron

 

3. “I’m tired of hearing it said that democracy doesn’t work. Of course it doesn’t work. We are supposed to work it.”

 

A. Alexander Woollcott

B. Karl Marx

C. Lucille Ball

 

4. “The value of money is that with it we can tell any man to go to the devil.”

 

A. C. Everett Koop

B. L. Frank Baum

C. W. Somerset Maugham

 

5. “Look how men live, always precariously balanced between good and bad fortune.”

 

A. Buzz Aldrin

B. Reince Priebus

C. Sophocles

 

6. “If God were alive today, he would have to be an atheist, because the excrement has hit the air-conditioning big time, big time.”

 

A. Pope Francis

B. Kurt Vonnegut

C. Bob Hope

 

7. “If it doesn’t fit, you must acquit.”

 

A. Michael Jackson

B. Lance Ito

C. Johnnie Cochran

 

8. “I didn’t know I was a slave until I found out I couldn’t do the things I wanted.”

 

A. Frederick Douglass

B. Spartacus

C. Gene Autry

 

9. “I live in my dreams — that’s what you sense. Other people live in dreams, but not in their own. That’s the difference.”

 

A. Hermann Goering

B. Hermann Hesse

C. Herman Munster

 

10. “Our constitution protects aliens, drunks and U.S. Senators.”

 

A. George Noory

B. J. Edgar Hoover

C. Will Rogers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A, 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Patience is something you admire in the driver behind you, but not in one ahead.”

–Bill McGlashen

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #447

Published October 25, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


Special Halloween Edition

1. “The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”

A. Pablo Picasso

B. H. P. Lovecraft

C. Jimmy Durante

2. “My candle was nearly burnt out, when, by the glimmer of the half-extinguished light, I saw the dull yellow eye of the creature open.”

A. Mary Shelley

B. Marilyn Monroe

C. Fay Wray

3. “Charlie Brown is the one person I identify with. C.B. is such a loser. He wasn’t even the star of his own Halloween special.”

A. Angela Merkel

B. Lincoln Chafee

C. Chris Rock

4. “The thing under my bed waiting to grab my ankle isn’t real. I know that, and I also know that if I’m careful to keep my foot under the covers, it will never be able to grab my ankle.”

A. Stephen Breyer

B. Stephen King

C. Stephen Hawking

5. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Harry S. Truman

B. Rodney Dangerfield

C. Napoleon Bonaparte

6. “A grandmother pretends she doesn’t know who you are on Halloween.”

A. Erma Bombeck

B. Rachael Ray

C. Rudolph Nureyev

7. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

A. Gwen Stefani

B. Glenn Miller

C. Justin Trudeau

8. “Double, double toil and trouble;/ Fire burn and cauldron bubble.”

A. Joe Biden

B. Dr. Seuss

C. William Shakespeare

9. “But from that moment on, Hermione Granger became their friend. Because there are somethings you can’t go through in life and become friends, and knocking out a twelve-foot mountain troll is one of them.”

A. C.S. Lewis

B. J. K. Rowling

C. J. D. Salinger

10. “Deep into the darkness peering, long I stood there, wondering, fearing,/ Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.”

A. Calvin and Hobbes

B. Edgar Allan Poe

C. George Bernard Shaw

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A, 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Halloween wraps fear in innocence, as though it were a slightly sour sweet. Let terror, then, be turned into a treat…”

-Nicholas Gordon, b. 1940, is an American poet.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #444

Published October 4, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “When the well is dry, we know the worth of water.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Jerry Brown

C. Michael Phelps

 

2. “It is impossible to live without failing at something unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. Miley Cyrus

B. J.K. Rowling

C. J. Edgar Hoover

 

3. “A man who does not read good books has no advantage over the man who can’t read them.”

 

A. Mark Twain

B. Jacques Cousteau

C. Raúl Castro

 

4. “I dream of a world where the truth is what shapes people’s politics, rather than politics shaping what people think is true.”

 

A. Rick Santorum

B. Trevor Noah

C. Neil deGrasse Tyson

 

5. “An optimist thinks that this is the best possible world. A pessimist fears that this is true.”

 

A. Robert Downey Jr.

B. Robert Oppenheimer

C. Robert Pattinson

 

6. “You have to be odd to be number one.”

 

A. Dr. Seuss

B. Stephen Hawking

C. Donald Trump

 

7. “No one shall give or receive a present, either during a candidacy or during or after a term of office.”

 

A. John Boehner

B. Conan O’Brien

C. Cicero

 

8. “The grand show is eternal. It is always sunrise somewhere; the dew is never all dried at once; a shower is forever galling; vapor is ever rising. Eternal sunrise, eternal sunset, eternal dawn and gloaming, on sea and continents and islands, each in its turn, as the round earth rolls.”

 

A. Ogden Nash

B. John Muir

C. Janet Reno

 

9. “Crash programs fail because they are based on the theory that, with nine women pregnant, you can get a baby in a month.”

 

A. Wernher von Braun

B. Mario Andretti

C. Yoko Ono

 

10. “Dancing is a perpendicular expression of a horizontal desire.”

 

A. George Zimmerman

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A, 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whether four years of strenuous attention to football and fraternities is the best preparation for professional work has never been seriously investigated.”

–Robert Maynard Hutchins, 1899-1977, a reform-minded American educator, served as president and chancellor of the University of Chicago.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #443

Published September 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “There never was a good war or a bad peace.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Benjamin Franklin

C. Ivan Pavlov

2. “The night/ Hath been to me a more familiar face/ Than that of man; and in her starry shade/ Of dim and solitary loveliness/ I learned the language of another world.”

A. Shel Silverstein

B. Colin Kaepernick

C. Lord Byron

3. “I put things down on sheets of paper and stuff them in my pockets. When I have enough, I have a book.”

A. John Lennon

B. Leo Tolstoy

C. Arnold Palmer

4. “Early to rise and early to bed makes a male healthy, wealthy, and dead. ”

A. James Thurber

B. James Taylor

C. James Madison

5. “Jury — A group of twelve men who, having lied to the judge about their hearing, health and business engagements, have failed to fool him.”

A. Socrates

B. Nancy Grace

C. H. L. Mencken

6. “This was the most unkindest cut of all.”

A. Scott Walker

B. William Shakespeare

C. Jackie Collins

7. “A single sunbeam is enough to drive away many shadows.”

A. St. Francis of Assisi

B. Sarah Silverman

C. Bernie Sanders

8. “The history of human opinion is scarcely anything more than the history of human errors.”

A. Pelé

B. Eminem

C. Voltaire

9. “My problem lies in reconciling my gross habits with my net income.”

A. Errol Flynn

B. Gerald Ford

C. George Washington Carver

10. “Always go to other people’s funerals, otherwise they won’t come to yours.”

A. Yogi Bear

B. Yogi Berra

C. Maharishi Mahesh Yogi

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Don’t ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive, and then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive.”

~ Howard Thurman, 1899-1981, was an American theologian, educator, author, and civil rights leader.

Leave a comment

Filed under Errol Flynn, Howard Thurman, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, St. Francis of Assisi, Voltaire, Yogi Berra