Tag Archives: Adlai Stevenson

What’s Your Quotation Quotient? #470

Published April 10, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.”

 

A. Lord Acton

B. Rodney Dangerfield

C. Richard Nixon

 

2. “Power corrupts, but lack of power corrupts absolutely.”    

 

A. Jack Nicklaus

B. Adlai Stevenson

C. Ralph Nader

 

3. “It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.”

 

A. Dick Tracy

B. Sherlock Holmes

C. Diane Keaton

 

4. “I once had a rose named after me and I was very flattered. But I was not pleased to read the description in the catalogue: no good in a bed, but fine up against a wall.”

 

A. Rose Kennedy

B. Jack Paar

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face—for ever.”

A. George Orwell

B. George Harrison

C. George Washington

 

6. “I paint objects as I think them, not as I see them.”

 

A. John Wayne

B. Ludwig van Beethoven

C. Pablo Picasso

 

7. “It is absurd to divide people into good and bad. People are either charming or tedious.”

 

A. Captain Kangaroo

B.  Oscar Wilde

C. Mother Teresa

 

8. “Of all God’s creatures, there is only one that cannot be made slave of the leash. That one is the cat. If man could be crossed with the cat it would improve the man, but it would deteriorate the cat.”

 

A. Mark Twain

B. Marilyn Manson

C. Garfield

 

9. “Race prejudice is not only a shadow over the colored — it is a shadow over all of us, and the shadow is darkest over those who feel it least and allow its evil effects to go on.”

 

A. Strom Thurmond

B. Pearl S. Buck

C. Chris Rock

 

10. “An artist is someone who produces things that people don’t need to have but that he – for some reason – thinks it would be a good idea to give them.”

 

A. Andy Devine

B. Andy Gibb

C. Andy Warhol

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Ultimately, contentment is more a shift in attitude than a change in circumstances.”

–Linda Dillow is an American author of religious books.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #431

Published June 27-28, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “New Beginnings are often disguised as painful endings.”

A. Paul Simon

B. Lao Tzu

C. Gilda Radner

2. “Some people die at 25 and aren’t buried until 75.”

A. Charles Addams

B. Reese Witherspoon

C. Benjamin Franklin

3. “Silence is golden when you can’t think of a good answer.”

A. Muhammad Ali

B. Harpo Marx

C. Frankie Valli

4. “I will not accept if nominated and will not serve if elected.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. William Tecumseh Sherman

C. Colin Powell

5. “I’ve always wanted to sell out. The problem is nobody wanted to buy me.” 

A. John F. Kennedy

B. John Wayne

C. John Waters

6. “Have enough courage to trust love one more time and always one more time.”

A. Maya Angelou

B. Jordan Spieth

C. Elizabeth Taylor

7. “Compassion is not religious business, it is human business, it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability, it is essential for human survival.”

A. Jeb Bush

B. Dalai Lama

C. Jules Verne

8. “Hey, hey, easy, kids. Everybody in the car. Boat leaves in two minutes . . . or perhaps you don’t want to see the second-largest ball of twine on the face of the earth, which is only four short hours away?”

A. “Jurassic Park”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “The Brady Bunch”

9. “Sixty years ago I knew everything; now I know nothing; education is a progressive discovery of our own ignorance.”

A. Will Durant

B. Eddie Haskell

C. Henry Ford

10. “The central question is whether the wonderfully diverse and gifted assemblage of human beings on this earth really knows how to run a civilization.”

A. Vince Lombardi

B. Jake Gyllenhaal

C. Adlai Stevenson

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never give up on a dream because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.”

-Earl Nightingale, 1921-1989, was an American radio personality and motivational speaker

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #393

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 5, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “As a child my family’s menu consisted of two choices: take it or leave it.”

 

A. Henry David Thoreau

B. John-Boy Walton

C. Buddy Hackett

 

2. “You can discover what your enemy fears most by observing the means he uses to frighten you.”

 

A. Eric Hoffer

B. Mel Brooks

C. Wes Craven

 

3. “Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power.”

 

A. Dick Cheney

B. Julie Andrews

C. Abraham Lincoln

 

4. “I used to think I was poor. Then they told me I was not poor, I was needy. They told me it was self-defeating to think of myself as needy, I was deprived. Then they told me underprivileged was overused, I was disadvantaged. I still do not have a dime, but I have a great vocabulary.”

 

A. George Will

B. Jules Feiffer

C. John D. Rockefeller

 

5. “Nothing is more revealing than movement.”

 

A. Martha Stewart

B. Martha Graham

C. Martha Washington

 

6. “Fanaticism consists of redoubling your efforts when you have forgotten your aim.”

 

A. Annie Oakley

B. Sarah Palin

C. George Santayana

 

7. “There is nothing more thrilling in this world, I think, than having a child that is yours, and yet is mysteriously a stranger.”

 

A. Billy Ray Cyrus

B. Agatha Christie

C. Amelia Earhart

 

8. “An optimist is someone who gets treed by a lion but enjoys the scenery.”

 

A. Walter Winchell

B. Dorothy Gale

C. Rodney Dangerfield

 

9. “Books are the carriers of civilization. Without books, history is silent, literature dumb, science crippled, thought and speculation at a standstill. Without books, the development of civilization would have been impossible.”

 

A. Barbara Tuchman

B. Barbara Boxer

C. Barbra Streisand

 

10. “If we value the pursuit of knowledge, we must be free to follow wherever that search may lead us. The free mind is not a barking dog, to be tethered on a ten-foot chain.”

 

A. Conan O’Brien

B. Cujo

C. Adlai Stevenson

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “O SUNS and skies and clouds of June/ And flowers of June together,/ Ye cannot rival for one hour/ October’s bright blue weather.”  –Helen Hunt Jackson

 (Jackson, 1830-1885, an American author and poet, wrote the novel “Ramona.”)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #369

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is something you do when you can’t get to sleep.”

A. Henry David Thoreau

B. Wolf Blitzer

C. Fran Lebowitz

 

2. “I have always considered that the substitution of the internal combustion engine for the horse marked a very gloomy milestone in the progress of mankind.”

A. Winston Churchill

B. Henry Ford

C. Jennifer Aniston

 

3. “Take most people, they’re crazy about cars…I’d rather have a goddam horse. A horse is at least human, for God’s sake.”

A. Bill Shoemaker

B. Wilbur Post

C. J.D. Salinger

 

4. “I believe that if we really want human brotherhood to spread and increase until it makes life safe and sane, we must also be certain that there is no one true faith or path by which it may spread.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Adlai Stevenson

C. McLean Stevenson

 

5. “The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes.”

A. Benjamin Disraeli

B. Julia Louis-Dreyfus

C. Marie Antoinette

 

6. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. Christopher Columbus

B. Yasser Arafat

C. R.D. Laing

 

7. “You remember my ideal cat has always a huge rat in its mouth, just going out of sight – though going out of sight in itself has a peculiar pleasure.”

A. Emily Dickinson

B. Cesar Chavez

C. Francisco Goya

 

8. “Women may be the one group that grows more radical with age.”

A. Hillary Clinton

B. Gloria Steinem

C. Che Guevara

 

9. “Traffic signals in New York are just rough guidelines.”

A. David Letterman

B. Jesse James

C. Rudy Giuliani

 

10. “Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous.”

A. Sid Caesar

B. Confucius

C. Pharrell Williams

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “I never read the life of any important person without discovering that he knew more and could do more than I could ever hope to know or do in half a dozen lifetimes.”  – Joseph Priestley

 (Priestley, 1733-1804, was an English theologian, philosopher and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?