Tag Archives: Confucius

What’s Your Quotation Quotient? #442

Published September 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The old believe everything, the middle-aged suspect everything, the young know everything.”

 

A. Oscar Wilde

B. Ross Perot

C. James Dean

 

2. “If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put foundations under them.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Mick Jagger

C. Davy Crockett

 

3. “Poetry is the opening and closing of the door, leaving those who look through to guess about what was seen during a moment.”

 

A. Carl Sagan

B. Carl Jung

C. Carl Sandburg

 

4. “Football combines the two worst features of American life: violence and committee meetings.”

 

A. Joe Namath

B. George Will

C. James Naismith

 

5. “If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people.”

 

A. Confucius

B. Ted Cruz

C. Ulysses S. Grant

 

6. “Wise people, though all laws were abolished, would lead the same life.”

 

A. Chris Christie

B. Aristophanes

C. Sir Edmund Hillary

 

7. “I feel so much the continual death of everything and everybody, and have so learned to reconcile myself to it, that the final and official end loses most of its impressiveness.”

 

A. George Santayana

B. Bruce Springsteen

C. Gerald Ford

 

8. “You can say any foolish thing to a dog, and the dog will give you a look that says, ‘My God, you’re right! I never would’ve thought of that!'”

 

A. Chiang Kai-shek

B. Dennis Mitchell

C. Dave Barry

 

9. “When the creative urge seizes one – at least, such is my experience – one become creative in all directions at once.”

 

A. Henry Ford

B. Henry Miller

C. Henry Cowell

 

10. “There are no facts, only interpretations.”

 

A. Roger Goodell

B. Friedrich Nietzsche

C. Gene Autry

 

 

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Action without study is fatal. Study without action is futile.”

~ Mary Ritter Beard, 1876-1958 was an American historian and women’s rights advocate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #426

Published May 22-24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

1. “Normality is a paved road: It’s comfortable to walk, but no flowers grow on it.”

 

A. Vincent van Gogh

B. Alger Hiss

C. Whoopi Goldberg

 

2. “Give a man health and a course to steer, and he’ll never stop to trouble about whether he’s happy or not.”

 

A. Jed Clampett

B. George Bernard Shaw

C. Napoleon Bonaparte

 

3. “The pure and simple truth is rarely pure and never simple.”

 

A. Fidel Castro

B. Lorne Michaels

C. Oscar Wilde

 

4. “There are many men of principle in both parties in America, but there is no party of principle.”

 

A. George Stephanopoulos

B. John Boehner

C. Alexis de Tocqueville

 

5. “The four cornerstones of character on which the structure of this nation was built are: Initiative, Imagination, Individuality and Independence.”

A. Eddie Murphy

B. Eddie Rickenbacker

C. Eddie Haskell

 

6. “Fable is more historical than fact, because fact tells us about one man and fable tells us about a million men. “

 

A. G. K. Chesterton

B. J. K. Rowling

C. Leo Tolstoy

 

7. “The essence of knowledge is, having it, to apply it; not having it, to confess your ignorance.”

 

A. Kenny Rogers

B. Christopher Columbus

C. Confucius

 

8. “You know, you get that tattoo of barbed wire when you’re 18, but by the time you’re 80, it’s a picket fence.”

 

A. Madonna

B. Robin Williams

C. Tom Sawyer

 

9. “Beauty is how you feel inside, and it reflects in your eyes. It is not something physical.”

 

A. Sophia Loren

B. Lawrence Welk

C. Lucille Ball

 

10. “A jury consists of twelve persons chosen to decide who has the better lawyer.”

 

A. Perry Mason

B. Robert Frost

C. O. J. Simpson

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                

                               6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Women dress alike all over the world: they dress to be annoying to other women.”

 –Elsa Schiaparelli, 1890-1973, was an Italian-French designer.

1 Comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #408

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 18, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “You wouldn’t worry so much about what others think of you if you realized how seldom they do.”

 

A. Angela Merkel

B. Eleanor Roosevelt

C. Jerry Garcia

 

2. “Life is really simple, but we insist on making it complicated.”

 

A. Confucius

B. Jay-Z

C. Nostradamus

 

3. “I have not yet begun to fight!”

 

A. John Paul Jones

B. Rocky Marciano

C. Winston Churchill

 

4. “I don’t count my sit-ups. I only start counting when it starts hurting. That is when I start counting, because then it really counts. That’s what makes you a champion.”

 

A. Marie Osmond

B. Babe Ruth

C. Muhammad Ali

 

5. “What difference does it make to the dead, the orphans and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or in the holy name of liberty or democracy?”

 

A. J. Edgar Hoover

B. Colin Powell

C. Mahatma Gandhi

 

6. “Most people do not listen with the intent to understand. Most people listen with the intent to reply.

 

A. Stephen R. Covey

B. Marshall McLuhan

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “If people looked at the stars each night, they’d live a lot differently. When you look into infinity, you realize that there are more important things than what people do all day.”

 

A. Dennis the Menace

B. Calvin & Hobbes

C. Peanuts

 

8. “It is now highly feasible to take care of everybody on Earth on a higher standard of living than any have ever known.  It no longer has to be you or me.  Selfishness is unnecessary.  War is obsolete.  It is a matter of converting the high technology from weaponry to livingry.”

 

A. R. Buckminster Fuller

B. John McCain

C. Jerry Lee Lewis

 

9. “Sometimes it seems like I’ve known so many men, the FBI ought to come to me to compare fingerprints.”

 

A. Doris Day

B. Carol Burnett

C. Mae West

 

10. “Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”

 

A. Andrew Carnegie

B. Martin Luther King Jr.

C. Mother Teresa

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “I would rather have questions that can’t be answered than answers that can’t be questioned.” – Richard P. Feynman

 (Feynman, 1918-1988, was an American theoretical physicist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #406

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 4, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”

 

A. Erich Fromm

B. Franklin D. Roosevelt

C. Dr. Benjamin Spock

 

2. “Gossip is the opiate of the oppressed.”

 

A. Katie Couric

B. Karl Marx

C. Erica Jong

 

3. “He that is the author of war lets loose the whole contagion of hell and opens a vein that bleeds a nation to death.”

 

A. Thomas Paine

B. Colin Powell

C. Mickey Spillane

 

4. “’Abroad,’ that large home of ruined reputations.”

 

A. George Washington

B. George Eliot

C. George Foreman

 

5. “I shall stick to my resolution of writing always what I think no matter whom it offends.”

 

A. Charles Schulz

B. Julia Ward Howe

C. Robert Frost

 

6. “I remain just one thing, and one thing only, and that is a clown. It places me on a far higher plane than any politician.”

 

A. Charles Chaplin

B. Arnold Schwarzenegger

C. Dan Quayle

 

7. “It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.”

 

A. B. F. Skinner

B. Roger Bannister

C. Confucius

 

8. “The Founding Fathers in their wisdom decided that children were an unnatural strain on parents. So they provided jails called schools, equipped with tortures called an education. School is where you go between when your parents can’t take you and industry can’t take you.”

 

A. Sally Field

B. Thomas Jefferson

C. John Updike

 

9. “Common looking people are the best in the world: that is the reason the Lord makes so many of them.”

 

A. Jennifer Aniston

B. Abraham Lincoln

C. Pocahontas

 

10. “Let us therefore brace ourselves to our duty and so bear ourselves that, if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say: ‘This was their finest hour.’”

 

A. David Cameron

B. Paul McCartney

C. Winston Churchill

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Oh, the secret life of man and woman–dreaming how much better we would be than we are if we were somebody else or even ourselves, and feeling that our estate has been unexploited to its fullest.” ―Zelda Fitzgerald

 (Fitzgerald, 1900-1948, was an American novelist and wife of F. Scott Fitzgerald.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz