Monthly Archives: November 2015

What’s Your Quotation Quotient? #452

Published November 29, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The more one gives, the more one has to give– like milk in the breast.”

 

A. Anne Morrow Lindbergh

B. Anne Frank

C. Anne Boleyn

 

2. “I am incurably convinced that the object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Buster Keaton

B. Arnold Palmer

C. G. K. Chesterton

 

3. “It is a common experience that a problem difficult at night is resolved in the morning after the committee of sleep has worked on it.”

 

A. John Steinbeck

B. Dilbert

C. Malcolm X

 

4. “Beggars do not envy millionaires, though of course they will envy other beggars who are more successful.”

 

A. Jim Thorpe

B. Bertrand Russell

C. Nicholas Copernicus

 

5. “Politics and the fate of mankind are formed by men without ideals and without greatness. Those who have greatness within them do not go in for politics.”

 

A. Bill Clinton

B. Albert Camus

C. Dr. Ben Carson

 

6. “My father carries around the picture of the kid who came with his wallet.”

 

A. Leon Trotsky

B. Orville Wright

C. Rodney Dangerfield

 

7. “Nearly all the best things that came to me in life have been unexpected, unplanned by me.”

 

A. Bill Gates

B. Carl Sandburg

C. Elvis Presley

 

8. “Our inward thoughts, do they ever show outwardly? There may be a great fire in our soul, and no one ever comes to warm himself at it; the passers-by see only a little bit of smoke coming through the chimney, and pass on their way.”

 

A. Vincent van Gogh

B. Bernie Sanders

C. Ronda Rousey

 

9. “Forcing the world to adjust to oneself has always seemed to me an honorable life work…That one fails in the end is irrelevant.”

 

A. Rodney King

B. Gore Vidal

C. Augusto Pinochet

 

10. “All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. ”

 

A. Donald Trump

B. Goldie Hawn

C. Mark Twain

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Academic education is the act of memorizing things read in books, and things told by college professors who got their education mostly by memorizing things read in books and told by college professors.”

– Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #451

Published November 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “There is one day that is ours. Thanksgiving Day is the one day that is purely American.”

A. P. Diddy

B. R. Kelly

C. O. Henry

2. “I tried being reasonable, I didn’t like it.”

A. Reggie Jackson

B. Clint Eastwood

C. Doris Day

3. “An intellectual snob is someone who can listen to the William Tell Overture and not think of The Lone Ranger.”

A. Dan Rather

B. William McKinley

C. Clayton Moore

4. “We have so far to go to realize our human potential for compassion, altruism, and love.”

A. Jane Goodall

B. Jane Eyre

C. Jane Seymour

5. “When I started counting my blessings, my whole life turned around.”

A. Don Rickles

B. Henry Kissinger

C. Willie Nelson

6. “A man who has never gone to school may steal from a freight car, but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Jackie Gleason

B. Cornelius Vanderbilt

C. Theodore Roosevelt

7. “When I need a little free advice about Saddam Hussein, I turn to country music.”

A. Carrie Underwood

B. George H. W. Bush

C. Mark Twain

8. “If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library.”

A. Frank Zappa

B. Socrates

C. John Dewey

9. “Trust me, Greg, when you start having little Fockers running around, you’ll feel the need for this type of security.”

A. “Casablanca”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “Meet the Parents”

10. “I celebrated Thanksgiving in an old-fashioned way. I invited everyone in my neighborhood to my house, we had an enormous feast, and then I killed them and took their land.”

A. Jon Stewart

B. Tony Stewart

C. Martha Stewart

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“An optimist is a person who starts a new diet on Thanksgiving Day.”

— Irv Kupcinet, 1912-2003, was a newspaper columnist for the Chicago Sun-Times.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient?#450

Published November 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A boy is, of all wild beasts, the most difficult to manage.”

 

A. Drake

B. Plato

C. Cleopatra

 

2. “Life is like playing the violin in public and learning the instrument as one goes along.”

 

A. Samuel Butler

B. Jack Benny

C. Antonio Stradivari

 

3. “Don’t mistake my kindness for weakness. I am kind to everyone, but when someone is unkind to me, weak is not what you are going to remember about me.”

 

A. Al Gore

B. Al Capone

C. Al Bundy

 

4. “I am sorry to say there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. Thomas Edison

B. Galileo Galilei

C. John F. Kennedy

 

5. “All the measures of the Government are directed to the purpose of making the rich richer and the poor poorer.”

 

A. Charles Koch

B. William Henry Harrison

C. Warren Buffett

 

6. “Do not look back. And do not dream about the future, either. It will neither give you back the past, nor satisfy your other daydreams. Your duty, your reward – your destiny – are here and now.”

 

A. Dag Hammarskjöld

B. Billy Graham

C. H. G. Wells

 

7. “Should my administration prove to be a very wicked one, or what is more probable, a very foolish one, if you, the people, are but true to yourselves and to the Constitution, there is but little harm I can do, thank God!”

 

A. Dick Cheney

B. Carly Fiorina

C. Abraham Lincoln

 

8. “Don’t worry about the world coming to an end today. It’s already tomorrow in Australia.”

 

A. Charles Schulz

B. Hugh Jackman

C. Christopher Columbus

 

9. “Why not go out on a limb? That’s where the fruit is.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Will Rogers

C. Sir Isaac Newton

(Editor’s Note: Subsequent fact-checking indicates that Rogers was not the originator of this quote.)

 

10. “The reaction (to Sept. 11), what to do about the Middle East. Just iron-ass. His (Dick Cheney) seeming knuckling under to the real hard-charging guys who want to fight about everything, use force to get our way in the Middle East.”

 

A. George H. W. Bush

B. Jeb Bush

C. George W. Bush

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If I am ever stuck on a respirator or a life-support system, I definitely want to be unplugged — but not until I get down to a size eight.”

–Henriette Mantel, b. 1958, is an Emmy Award-winning American writer and director.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #449

Published November 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “We judge ourselves by what we feel capable of doing, while others judge us by what we have already done.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Howard Hughes

C. Antonio Banderas

2. “There is a terrific disadvantage in not having the abrasive quality of the press applied to you daily…even though we never like it, and even though we wish they didn’t write it, and even though we disapprove, there isn’t any doubt that we could not do the job at all in a free society without a very, very active press.”

A. Reince Priebus

B. John F. Kennedy

C. Josiah “Jed” Bartlet

3. “Human nature is so well disposed towards those who are in interesting situations, that a young person, who either marries or dies, is sure of being kindly spoken of.”

A. Jane Austen

B. Jane Fonda

C. Jane Lynch

4. “I’ve often said there’s nothing better for the inside of a man than the outside of a horse.”

A. Bill Shoemaker

B. Bill Gates

C. Ronald Reagan

5. “It’s a terrible thing, I think, in life to wait until you’re ready. I have this feeling now that actually no one is ever ready to do anything. There is almost no such thing as ready. There is only now. And you may as well do it now. Generally speaking, now is as good a time as any.”

A. William Shakespeare

B. Hugh Laurie

C. Yogi Berra

6. “Indecision may or may not be my problem.”

A. Jimmy Buffett

B. George W. Bush

C. Vladimir Putin

7. “The release of atom power has changed everything except our way of thinking.. the solution to this problem lies in the heart of mankind. If only I had known, I should have become a watchmaker.”

A. Harry S. Truman

B. Leonardo da Vinci

C. Albert Einstein

8. “Trying to be happy by accumulating possessions is like trying to satisfy hunger by taping sandwiches all over your body.”

A. Pablo Picasso

B. George Carlin

C. Pope Francis

9. “Happy trails to you, until we meet again./ Happy trails to you, keep smilin’ until then.”

A. Will Rogers and Wiley Post

B. Mr. Rogers and Mr. McFeely

C. Roy Rogers and Dale Evans

10. “I have nothing new to teach the world. Truth and Non-violence are as old as the hills. All I have done is to try experiments in both on as vast a scale as I could.”

A. Mahatma Gandhi

B. Adolf Hitler

C. Jimmy Carter

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We should look in society not for consensus, but for in eliminable and acceptable conflicts, and for rationally controlled hostilities, as the normal condition of mankind…Harmony and inner consensus come with death.”

–Stuart Hampshire, 1914-2004, was an Oxford University philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes