What’s Your Quotation Quotient? #440

Published September 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “A man in love is incomplete until he has married. Then he’s finished.”


A. Jar Jar Binks

B. JoJo Starbuck

C. Zsa Zsa Gabor


2. “What I cannot love, I overlook. Is that real friendship?”


A. Anaïs Nin

B. Scott Walker

C. Thomas Jefferson


3. “I, like every soldier of America, will die for freedom of the press, even for the freedom of newspapers that call me everything that is a good deal less than being a gentleman.”


A. Chris Kyle

B. Cyndi Lauper

C. Dwight D. Eisenhower


4. “Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after.”


A. Anne Hathaway

B. Anne Morrow Lindbergh

C. Ann Coulter


5. “You are so afraid of losing your moral sense that you are not willing to take it through anything more dangerous than a mud-puddle.”


A. Gertrude Stein

B. L. Frank Baum

C. Anthony Weiner


6. “I am sorry to think that you do not get a man’s most effective criticism until you provoke him. Severe truth is expressed with some bitterness.”


A. Justin Timberlake

B. Henry David Thoreau

C. Oscar Hammerstein


7. “The Marquesan girls dance all over; not only do their feet dance, but their arms, hands, fingers, ay, their very eyes seem to dance in their heads.”


A. Herman Cain

B. Herman Melville

C. Herman Munster


8. “There is no king who has not had a slave among his ancestors, and no slave who has not had a king among his.”


A. Alan King

B. Prince William

C. Helen Keller


9. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”


A. Benjamin Franklin

B. Margaret Mitchell

C. Engelbert Humperdinck


10. “If I can stop one heart from breaking,/ I shall not live in vain;/ If I can ease one life the aching,/ Or cool one pain,/ Or help one fainting robin/ Unto his nest again,/ I shall not live in vain.”


A. Emily Dickinson

B. Judy Blume

C. Jackie Gleason



Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“When a fellow says, ‘It hain’t the money, but th’ principle o’ the thing,’ it’s th’ money.”

–Kin Hubbard, 1868-1930, was a popular Indiana humorist and journalist.








Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s