Monthly Archives: December 2015

What’s Your Quotation Quotient? #455

Published December 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Christmas begins about the first of December with an office party and ends when you finally realize what you spent, around April fifteenth of the next year.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Wolf Blitzer

C. H & R Block

 

2. “I want to be read by people who feel like reading my books. Not by celebrity collectors.”

 

A. Bill O’Reilly

B. William Shakespeare

C. John-Paul Sartre

 

3. “It is easier to build strong children than to repair broken men.”

 

A. Stephen A. Douglas

B. Frederick Douglass

C. Kirk Douglas

 

4. “Any man’s death diminishes me, because I am involved in Mankind; And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.”

 

A. John Donne

B. Quasimodo

C. Rod Stewart

 

5. “One thing I learned from drinking is that if you ever go Christmas caroling, you should go with a group of people. And also go in mid-December.”

 

A. Louis XIV

B. Louis Armstrong

C. Louis C.K.

 

6. “My constituency is the desperate, the damned, the disinherited, the disrespected and the despised.”

 

A. Jesse Jackson

B. Mike Huckabee

C. Darth Vader

 

7. “It takes your enemy and your friend, working together, to hurt you to the heart: the one to slander you and the other to get the news to you.”

 

A. Ron Howard

B. Mark Twain

C. Walter Cronkite

 

8. “We take care of our health, we lay up money, we make our roof tight and our clothing sufficient, but who provides wisely that he shall not be wanting the best property of all — friends?”

 

A. Jennifer Aniston

B. Saddam Hussein

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Exaggeration is truth that has lost its temper.”

 

A. Kahlil Gibran

B. Sigmund Freud

C. Rudy Giuliani

 

10. “The two most joyous times of the year are Christmas morning and the end of school.”

 

A. Alice Liddell

B. Alice Cooper

C. Alice B. Toklas

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Christmas gift suggestions: To your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect.”

– Oren Arnold, 1900-1980,was an Arizona editor and writer.

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #454

Published December 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A daydreamer is prepared for most things.”

 

A. Davy Jones

B. Joyce Carol Oates

C. Thomas Jefferson

 

2. “When one door closes another door opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us.”

 

A. Alexander Graham Bell

B. Monty Hall

C. Marie Antoinette

 

3. “One looks back with appreciation to the brilliant teachers, but with gratitude to those who touched our human feelings. The curriculum is so much necessary new material, but the warmth is the vital element for the growing plant and for the soul of the child.”

 

A. Hulk Hogan

B. Carl Jung

C. Thomas Edison

 

4. “The need to be normal is the predominant anxiety disorder

in modern life.”

 

A. Lucy van Pelt

B. Don Knotts

C. Thomas Moore

 

5. “A bad day for your ego is a great day for your soul.”

 

A. Jillian Michaels

B. Nikita Khrushchev

C. Harry Potter

 

6. “The way a crow/ Shook down on me/ The dust of snow/ From a hemlock tree/ Has given my heart/ A change of mood/ And saved some part/ Of a day I had rued.”

 

A. John Belushi

B. William Shakespeare

C. Robert Frost

 

7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

 

A. Bruce Lee

B. Harper Lee

C. Robert E. Lee

 

8. “There is no abstract art. You must always start with something. Afterward you can remove all traces of reality.”

 

A. Pablo Picasso

B. Michelangelo

C. Mickey Mantle

 

9. “If you liked it, then you shoulda put a ring on it.”

 

A. Mariah Carey

B. Confucius

C. Beyoncé

 

10. “If stupidity got us into this mess, then why can’t it get us out?”

 

A. Condoleezza Rice

B. Will Rogers

C. Sarah Palin

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“An entire sea of water can’t sink a ship unless it gets inside the ship. Similarly, the negativity of the world can’t put you down unless you allow it to get inside you.”

― Goi Nasu

(Goi Nasu’s biographical information is unknown.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #453

Published December 6, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”

 

A. Conan O’Brien

B. Caitlyn Jenner

C. Charles Darwin

 

2. “Success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm.”

 

A. Winston Churchill

B. Marco Polo

C. Paul McCartney

 

3. “I’m a wonderful housekeeper. Every time I get a divorce, I keep the house.”

 

A. Katie Couric

B. Eleanor Roosevelt

C. Zsa Zsa Gabor

 

4. “Our society is run by insane people for insane objectives…. I think we’re being run by maniacs for maniacal ends and I think I’m liable to be put away as insane for expressing that. That’s what’s insane about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Andy Williams

C. John Lennon

 

5. “A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Jr.

B. Jim Carrey

C. Timothy Leary

 

6. “Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms—to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.”

 

A. Chevy Chase

B. Viktor Frankl

C. Art Linkletter

 

7. “If a child is to keep alive his inborn sense of wonder without any such gift from the fairies, he needs the companionship of at least one adult who can share it, rediscovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in.”

 

A. Johnny Carson

B. Rachel Carson

C. Kit Carson

 

8. “Searching is half the fun: life is much more manageable when thought of as a scavenger hunt as opposed to a surprise party.”

 

A. Jimmy Buffett

B. Mahatma Gandhi

C. William Shakespeare

 

9. “If you don’t have a seat at the table, you’re probably on the menu.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Elizabeth Warren

C. The Mad Hatter

 

10. “A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.”

 

A. Fidel Castro

B. Michael Richards

C. Walter Winchell

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A vigorous five-mile walk will do more good for an unhappy but otherwise healthy adult than all the medicine and psychology in the world.”

–Paul Dudley White, 1886-1973, was an American physician and a pioneering cardiologist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized