Tag Archives: R. D. Laing

What’s Your Quotation Quotient? #446

Published October 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. H. G. Wells

B. Leonardo da Vinci

C. R. D. Laing

2. “It is horrifying that we have to fight our own Government to save our environment.”

A. John Quincy Adams

B. Ansel Adams

C. Scott Adams

3. “[In] the traditional method, the child must say something that he has merely learned. There is all the difference in the world between having something to say and having to say something.”

A. John Dewey

B. Liberace

C. Warren G. Harding

4. “I wonder if other dogs think poodles are members of a weird religious cult. ”

A. John Travolta

B. Garfield

C. Rita Rudner

5. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,/ That I shall say good night till it be morrow.”

A. Romeo

B. Lady Macbeth

C. Hamlet

6. “I am fully convinced that the soul is indestructible, and that its activity will continue through eternity. It is like the sun, which, to our eyes, seems to set in night; but it has in reality only gone to diffuse its light elsewhere.”

A. Charles DeGaulle

B. Whitey Ford

C. Johann Wolfgang von Goethe

7. “If you bungle raising your children, I don’t think whatever else you do matters very much.”

A. René Descartes

B. Jacqueline Kennedy Onassis

C. Ralph Nader

8. “Unless man can make new and original adaptations to his environment as rapidly as his science can change the environment, our culture will perish.”

A. Carl Rogers

B. Fred Rogers

C. Roy Rogers

9. “Sit in reverie and watch the changing color of the waves

that break upon the idle seashore of the mind.”

A. Dr. Ben Carson

B. Henry Wadsworth Longfellow

C. Augusto Pinochet

10. “Why do airlines put an oxygen mask directly over your seat?  You

don’t need it there.  You know where they should put it?  Inside the

tiny little bathroom.  That’s where you need the oxygen.”

A. “Sully” Sullenberger

B. Orville Wright

C. Jay Leno

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“No thing is beautiful. But all things await the sensitive and imaginative mind that may be aroused to pleasurable emotion at sight of them. This is beauty.”

–Robert Henri, 1865-1929, was an American painter and influential art teacher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #369

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is something you do when you can’t get to sleep.”

A. Henry David Thoreau

B. Wolf Blitzer

C. Fran Lebowitz

 

2. “I have always considered that the substitution of the internal combustion engine for the horse marked a very gloomy milestone in the progress of mankind.”

A. Winston Churchill

B. Henry Ford

C. Jennifer Aniston

 

3. “Take most people, they’re crazy about cars…I’d rather have a goddam horse. A horse is at least human, for God’s sake.”

A. Bill Shoemaker

B. Wilbur Post

C. J.D. Salinger

 

4. “I believe that if we really want human brotherhood to spread and increase until it makes life safe and sane, we must also be certain that there is no one true faith or path by which it may spread.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Adlai Stevenson

C. McLean Stevenson

 

5. “The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes.”

A. Benjamin Disraeli

B. Julia Louis-Dreyfus

C. Marie Antoinette

 

6. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. Christopher Columbus

B. Yasser Arafat

C. R.D. Laing

 

7. “You remember my ideal cat has always a huge rat in its mouth, just going out of sight – though going out of sight in itself has a peculiar pleasure.”

A. Emily Dickinson

B. Cesar Chavez

C. Francisco Goya

 

8. “Women may be the one group that grows more radical with age.”

A. Hillary Clinton

B. Gloria Steinem

C. Che Guevara

 

9. “Traffic signals in New York are just rough guidelines.”

A. David Letterman

B. Jesse James

C. Rudy Giuliani

 

10. “Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous.”

A. Sid Caesar

B. Confucius

C. Pharrell Williams

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “I never read the life of any important person without discovering that he knew more and could do more than I could ever hope to know or do in half a dozen lifetimes.”  – Joseph Priestley

 (Priestley, 1733-1804, was an English theologian, philosopher and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #350

*Quotation Quotient

  (Published December 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “That’s the news from Lake Wobegon, where all the women are strong, all the men are good-looking, and all the children are above average.”

A. Johnny Carson

B. Chet Huntley

C. Garrison Keillor

 

2. “An intellectual says a simple thing in a hard way. An artist says a hard thing in a simple way.”

A. Charles Bukowski

B. Adlai Stevenson

C. Buster Keaton

 

3. “In all history there is no war which was not hatched by the governments, the governments alone, independent of the interests of the people, to whom war is always pernicious even when successful.”

A. Engelbert Humperdinck

B. George Washington

C. Leo Tolstoy

 

4. “You can tell a lot about a fellow’s character by his way of eating jellybeans.”

A. Harry Truman

B. Ronald Reagan

C. Yogi Bear

 

 

5. “Mad dogs and Englishmen go out in the mid-day sun.”

A. Noel Coward

B. William Shakespeare

C. Barbara Woodhouse

 

6. “Now that I am sixty, I see why the idea of elder wisdom has passed from currency.”

A. Katy Perry

B. John Updike

C. Harriet Tubman

 

7. “The human mind has to ask ‘Who, what, whence, whither, why am I?’ And it is very doubtful if the human mind can answer any of these questions.”

A. R. D. Laing

B. Alexander Hamilton

C. Kanye West

 

8. “Democracy is the art and science of running the circus from the monkey cage.”

A. Paul Gauguin

B. Jimmy Carter

C. H. L. Mencken

 

9. “History is a vast early warning system.”

A. Norman Rockwell

B. Norman Bates

C. Norman Cousins

 

10. “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.”

A. Muhammad Ali

B. Nelson Mandela

C. Sandra Bullock

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“To be occasionally quoted is the only fame I care for.” – Alexander Smith

 (Smith, 1829-1867, was a Scottish poet.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?