Tag Archives: Vince Lombardi

MISATTRIBUTED WELL-KNOWN QUOTATIONS

My presentation at SkeptiCamp Monterey, January 2, hosted by the Monterey County Skeptics and the Humanists Association of the Monterey Bay Area.

SkeptiCamp Monterey 2016

Leave a comment

Filed under quotations, quotes

What’s Your QQ*? #392

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “No one can make you feel inferior without your consent.”

 

A. Ellen DeGeneres

B. Eleanor Roosevelt

C. Bashar al-Assad

 

2. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”

 

A. John Edwards

B. Ryan Seacrest

C. Emily Dickinson

 

3. “The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.”

 

A. H.L. Mencken

B. Ralph Waldo Emerson

C. Lindsey Graham

 

4. “The greatest accomplishment is not in never falling, but in rising again after you fall. ”

 

A. Richard Nixon

B. Thurston Howell III

C. Vince Lombardi

 

 5. “I hope you live a life you’re proud of. If you find you’re not, I hope you have the strength to start all over again.”

 

A. Anthony Weiner

B. F. Scott Fitzgerald

C. Jillian Michaels

 

6. “When a stupid man is doing something he is ashamed of, he always declares that it is his duty.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Lopez

C. George Zimmerman

 

7. “Music begins to atrophy when it gets too far from the dance…poetry begins to atrophy when it gets too far from music.”

 

A. William Shakespeare

B. John Goodman

C. Ezra Pound

 

8. “Poems are made by fools like me,/ But only God can make a tree.”

 

A. Joyce Kilmer

B. Joyce Brothers

C. James Joyce

 

9. “Don’t go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.”

 

A. Mark Twain

B. Angelo Di Girolamo

C. Rand Paul

 

10. “Man’s mind, once stretched by a new idea, never regains its original dimensions.”

 

A. Timothy Leary

B. Oliver Wendell Holmes Sr.

C. Nikita Khrushchev

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“The college was not founded to give society what it wants.  Quite the contrary.”  — May Sarton

 (Sarton, 1912-1855, was an American poet, novelist and memoirist.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #259

Published March 4, 2012 in the Monterey County Herald

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

 “There’s a great power in words, if you don’t hitch too many of them together.” – Josh Billings

 (Josh Billings was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw, 1818-1885.)

Special Note: This quiz marks the five-year anniversary of “What’s My QQ?” I wish to thank the Monterey County Herald for allowing me the opportunity and space in the newspaper every week, and to my loyal readers (both of you) who inspire me in my continuing effort to be creative with other people’s words.


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #252

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“A neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent.” — Jerome Lawrence

 (Lawrence, 1915-2004, an American playwright, co-wrote “Inherit the Wind” and “Auntie Mame.”)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations