Monthly Archives: December 2013

What’s Your QQ*? #351

*Quotation Quotient

  (Published December 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The one important thing I have learned over the years is the difference between taking one’s work seriously and taking one’s self seriously. The first is imperative and the second is disastrous.”

A. Margot Fonteyn

B. Bozo the Clown

C. Aristotle

 

2. “And the words of the prophets are written on the subway walls, and tenement halls, and whispered in the sounds of silence.”

A. Bruce Springsteen

B. Banksy

C. Paul Simon

 

3. “One of the advantages of being disorderly is that one is constantly making exciting discoveries.”

A. A. A. Milne

B. Christopher Lloyd

C. Ferdinand Magellan

 

4. “Whenever my mother talks to me, she begins the conversation as if we were already in the middle of an argument.”

A. Sasha Obama

B. Amy Tan

C. Bertrand Russell

 

5.  “Women are not in love with me but with the picture of me on the screen. I am merely the canvas on which women paint their dreams.”

A. Brad Pitt

B. John Goodman

C. Rudolph Valentino

 

6. “He that lieth down with dogs shall rise up with fleas.”

A. Benjamin Franklin

B. Bilbo Baggins

C. H. Norman Schwarzkopf   

 

7. “Usually, terrible things that are done with the excuse that progress requires them are not really progress at all, but just terrible things.”

A. Russell Brand

B. Russell Crowe

C. Russell Baker

 

8. “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”

A. Bob Marley

B. Johann Sebastian Bach

C. Lawrence Welk

 

9. “If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things.”

A. Kobe Bryant

B. Rene Descartes

C. Ruth Bader Ginsburg

 

10. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Ringo Starr

B. Alistair Cooke

C. George Armstrong Custer

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “If more politicians in this country were thinking about the next generation instead of the next election, it might be better for the United States and the world.” – Claude Pepper

 (Pepper, 1900-1989, served more than four decades as a Democratic Senator and Representative from Florida.)

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #350

*Quotation Quotient

  (Published December 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “That’s the news from Lake Wobegon, where all the women are strong, all the men are good-looking, and all the children are above average.”

A. Johnny Carson

B. Chet Huntley

C. Garrison Keillor

 

2. “An intellectual says a simple thing in a hard way. An artist says a hard thing in a simple way.”

A. Charles Bukowski

B. Adlai Stevenson

C. Buster Keaton

 

3. “In all history there is no war which was not hatched by the governments, the governments alone, independent of the interests of the people, to whom war is always pernicious even when successful.”

A. Engelbert Humperdinck

B. George Washington

C. Leo Tolstoy

 

4. “You can tell a lot about a fellow’s character by his way of eating jellybeans.”

A. Harry Truman

B. Ronald Reagan

C. Yogi Bear

 

 

5. “Mad dogs and Englishmen go out in the mid-day sun.”

A. Noel Coward

B. William Shakespeare

C. Barbara Woodhouse

 

6. “Now that I am sixty, I see why the idea of elder wisdom has passed from currency.”

A. Katy Perry

B. John Updike

C. Harriet Tubman

 

7. “The human mind has to ask ‘Who, what, whence, whither, why am I?’ And it is very doubtful if the human mind can answer any of these questions.”

A. R. D. Laing

B. Alexander Hamilton

C. Kanye West

 

8. “Democracy is the art and science of running the circus from the monkey cage.”

A. Paul Gauguin

B. Jimmy Carter

C. H. L. Mencken

 

9. “History is a vast early warning system.”

A. Norman Rockwell

B. Norman Bates

C. Norman Cousins

 

10. “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.”

A. Muhammad Ali

B. Nelson Mandela

C. Sandra Bullock

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“To be occasionally quoted is the only fame I care for.” – Alexander Smith

 (Smith, 1829-1867, was a Scottish poet.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #349

*Quotation Quotient

  (Published December 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Sometimes you just have to jump out the window and grow wings on the way down.”

A. Ray Bradbury       

B. Orville Wright

C. Millard Fillmore

 

2. “Fighting is like champagne. It goes to the heads of cowards as quickly as of heroes. Any fool can be brave on a battlefield when it’s be brave or else be killed.”

A. Margaret Mitchell

B. Joni Mitchell

C. Dennis Mitchell

 

3. “Shall I compare thee to a summer’s day?/ Thou art more lovely and more temperate:/ Rough winds do shake the darling buds of May,/ And summer’s lease hath all too short a date.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Elizabeth Barrett Browning

C. William Shakespeare

 

4. “The wise are instructed by reason, average minds by experience, the stupid by necessity and the brute by instinct.”

A. Jennifer Lawrence

B. Marcus Tullius Cicero

C. Silvio Berlusconi

 

5. “I have very simple tastes. I’m always satisfied by the best.”

A. Olivia Wilde

B. Oscar Wilde

C. Larry Wilde

 

6. “France has neither winter nor summer nor morals–apart from these drawbacks it is a fine country.”

A. François Hollande

B. Arthur Frommer

C. Mark Twain

 

7. “If you think it’s hard to meet new people, try picking up the wrong golf ball.”

A. Tiger Woods

B. Jack Lemmon

C. Ann Landers

 

8. “A man ought to read just as inclination leads him; for what he reads as a task will do him little good.”

A. Samuel Johnson

B. Art Garfunkel

C. Evelyn Wood

 

9. “Spare the rod and spoil the child.”

A. James Dobson

B. Rod Stewart

C. Samuel Butler

 

10. “I’m living so far beyond my income that we may almost be said to be living apart.”

A. E.E. Cummings

B. George Soros

C. Clyde Barrow

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man. ” ― Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?