Tag Archives: Helen Keller

What’s Your Quotation Quotient? #469

Published April 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “To me old age is always fifteen years older than I am.”

 

A. Billy Barty

B. Barbara Boxer

C. Bernard Baruch

 

2. “Only in growth, reform, and change, paradoxically enough, is true security to be found.”

 

A. Ann Morrow Lindbergh

B. Nikita Khrushchev

C. Charlie Chaplin

 

3. “I long to accomplish a great and noble task, but it is my chief duty to accomplish small tasks as if they were great and noble.”

 

A. Colin Kaepernick

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

4. “Canada is a country without a cuisine.  When’s the last time you went out for Canadian?”

 

A. Mickey Mantle

B. Marilyn Monroe

C. Mike Myers

 

5. “April is the cruelest month, breeding/ Lilacs out of the dead land, mixing/ Memory and desire, stirring/ Dull roots with spring rain.”

 

A. T.S. Eliot

B. Clint Eastwood

C. Edgar Allan Poe

 

6. “Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.”

 

A. Charles Koch

B. Mahatma Gandhi

C. Stephen Curry

 

7. “Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. John McCain

C. James Dean

 

8. “Laughter and tears are both responses to frustration and exhaustion. I myself prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.”

 

A. Ho Chi Minh

B. Clarence Thomas

C. Kurt Vonnegut

 

9. “Doubt is not a pleasant condition, but certainty is absurd.”

 

A. Pelé

B. Voltaire

C. Prince

 

10. “As far as we can discern, the sole purpose of human existence is to kindle a light of meaning in the darkness of mere being.”

 

A. Ralph Nader

B. Yogi Berra

C. Carl Jung

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Knowledge is knowing a tomato is a fruit; wisdom is not putting it in a fruit salad.”

–Miles Kington, 1941-2008, was a British writer, humorist, and musician.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #440

Published September 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “A man in love is incomplete until he has married. Then he’s finished.”

 

A. Jar Jar Binks

B. JoJo Starbuck

C. Zsa Zsa Gabor

 

2. “What I cannot love, I overlook. Is that real friendship?”

 

A. Anaïs Nin

B. Scott Walker

C. Thomas Jefferson

 

3. “I, like every soldier of America, will die for freedom of the press, even for the freedom of newspapers that call me everything that is a good deal less than being a gentleman.”

 

A. Chris Kyle

B. Cyndi Lauper

C. Dwight D. Eisenhower

 

4. “Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after.”

 

A. Anne Hathaway

B. Anne Morrow Lindbergh

C. Ann Coulter

 

5. “You are so afraid of losing your moral sense that you are not willing to take it through anything more dangerous than a mud-puddle.”

 

A. Gertrude Stein

B. L. Frank Baum

C. Anthony Weiner

 

6. “I am sorry to think that you do not get a man’s most effective criticism until you provoke him. Severe truth is expressed with some bitterness.”

 

A. Justin Timberlake

B. Henry David Thoreau

C. Oscar Hammerstein

 

7. “The Marquesan girls dance all over; not only do their feet dance, but their arms, hands, fingers, ay, their very eyes seem to dance in their heads.”

 

A. Herman Cain

B. Herman Melville

C. Herman Munster

 

8. “There is no king who has not had a slave among his ancestors, and no slave who has not had a king among his.”

 

A. Alan King

B. Prince William

C. Helen Keller

 

9. “Death, taxes and childbirth! There’s never any convenient time for any of them.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Margaret Mitchell

C. Engelbert Humperdinck

 

10. “If I can stop one heart from breaking,/ I shall not live in vain;/ If I can ease one life the aching,/ Or cool one pain,/ Or help one fainting robin/ Unto his nest again,/ I shall not live in vain.”

 

A. Emily Dickinson

B. Judy Blume

C. Jackie Gleason

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“When a fellow says, ‘It hain’t the money, but th’ principle o’ the thing,’ it’s th’ money.”

–Kin Hubbard, 1868-1930, was a popular Indiana humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #435

Published August 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Great minds have purpose, others have wishes. Little minds are tamed and subdued by misfortunes; but great minds rise above them.”

A. George Custer

B. Kareem Abdul-Jabbar

C. Washington Irving

2. “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.”

A. Sheldon Cooper

B. Albert Einstein

C. Charlie Brown

3. “Cherish forever what makes you unique, ‘cuz you’re really a yawn if it goes.”

A. Kim Jong-un

B. The Association

C. Bette Midler

4. “The most terrible poverty is loneliness and the feeling of being unloved.”

A. Mother Teresa

B. Mamma Cass

C. Grandma Moses

5. “When we are sick, we want an uncommon doctor; when we have a construction job to do, we want an uncommon engineer, and when we are at war, we want an uncommon general. It is only when we get into politics that we are satisfied with the common man.”

A. Herbert Hoover

B. Rick Perry

C. Napoleon Bonaparte

6. “You give but little when you give of your possessions. It is when you give of yourself that you truly give.”

A. Kenny G

B. Kahlil Gibran

C. James Naismith

7. “No pessimist ever discovered the secrets of the stars, or sailed to an uncharted island, or opened a new heaven to the human spirit.”

A. Helen Mirren

B. Helen of Troy

C. Helen Keller

8. “How many cares one loses when one decides not to be something but to be someone.”

A. Coco Chanel

B. Alexander Haig

C. Boutros Butrous-Ghali

9. “It has been said, ‘time heals all wounds.’ I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue and the pain lessens. But it is never gone.”

A. John Oliver

B. Rose Kennedy

C. Pablo Picasso

10. “You cannot dream yourself into a character: you must hammer and forge yourself into one.”

A. Leon Trotsky

B. Lawrence Welk

C. Henry David Thoreau

Answers: 1-C, 2-B , 3- C, 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“If one only wished to be happy, this could be easily accomplished; but we wish to be happier than other people, and this is always difficult, for we believe others to be happier than they are.”

— Montesquieu, 1689-1755, was a French lawyer and political philosopher during the Age of Enlightenment.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #403

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 14, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Nothing is permanent in this wicked world, not even our troubles.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Charlie Rose

C. Charlie Brown

 

2. “My whole theory of writing I can sum up in one sentence. An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmasters of ever afterward.”

 

A. Aristotle

B. F. Scott Fitzgerald

C. Roy Rogers

 

3. “Unquestionably, there is progress. The average American now pays out twice as much in taxes as he formerly got in wages.”

 

A. H. L. Mencken

B. Fred Astaire

C. Boris Pasternak

 

4. “Security is mostly a superstition. It does not exist in nature…. Life is either a daring adventure or nothing.”

 

A. Conan O’Brien

B. Hermione Granger

C. Helen Keller

 

5. “The physician can bury his mistakes, but the architect can only advise his clients to plant vines.”

 

A. Marcus Welby

B. Frank Lloyd Wright

C. Michelangelo

 

6. “Censorship, like charity, should begin at home; but, unlike charity, it should end there.”

 

A. Mary Tyler Moore

B. Jackie Kennedy Onassis

C. Clare Boothe Luce

 

7. “The whole conviction of my life now rests upon the belief that loneliness, far from being a rare and curious phenomenon, peculiar to myself and to a few other solitary men, is the central and inevitable fact of human existence.”

 

A. Tom Wolfe

B. Tom Hanks

C. Tom Arnold

 

8. “Leadership has a harder job to do than just choose sides. It must bring sides together.”

 

A. Stan Getz

B. Jesse Jackson

C. Matt Lauer

 

9. “Good night, good night! parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

 

A. “Goodnight Moon”

B. “The Honeymooners”

C. “Romeo and Juliet”

 

10. “It is indeed a desirable thing to be well-descended, but the glory belongs to our ancestors.”

 

A. David Rockefeller

B. Plutarch

C. Jeb Bush

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Music is the only language in which you cannot say a mean or sarcastic thing.” ― John Erskine

 (Erskine, 1879-1951, was an American educator, musician, and author.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?