What’s Your QQ*? #392


(Published September 28, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “No one can make you feel inferior without your consent.”


A. Ellen DeGeneres

B. Eleanor Roosevelt

C. Bashar al-Assad


2. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”


A. John Edwards

B. Ryan Seacrest

C. Emily Dickinson


3. “The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.”


A. H.L. Mencken

B. Ralph Waldo Emerson

C. Lindsey Graham


4. “The greatest accomplishment is not in never falling, but in rising again after you fall. ”


A. Richard Nixon

B. Thurston Howell III

C. Vince Lombardi


 5. “I hope you live a life you’re proud of. If you find you’re not, I hope you have the strength to start all over again.”


A. Anthony Weiner

B. F. Scott Fitzgerald

C. Jillian Michaels


6. “When a stupid man is doing something he is ashamed of, he always declares that it is his duty.”


A. George Bernard Shaw

B. George Lopez

C. George Zimmerman


7. “Music begins to atrophy when it gets too far from the dance…poetry begins to atrophy when it gets too far from music.”


A. William Shakespeare

B. John Goodman

C. Ezra Pound


8. “Poems are made by fools like me,/ But only God can make a tree.”


A. Joyce Kilmer

B. Joyce Brothers

C. James Joyce


9. “Don’t go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.”


A. Mark Twain

B. Angelo Di Girolamo

C. Rand Paul


10. “Man’s mind, once stretched by a new idea, never regains its original dimensions.”


A. Timothy Leary

B. Oliver Wendell Holmes Sr.

C. Nikita Khrushchev



Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“The college was not founded to give society what it wants.  Quite the contrary.”  — May Sarton

 (Sarton, 1912-1855, was an American poet, novelist and memoirist.)










Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s