Monthly Archives: February 2014

What’s Your QQ*? #361

*Quotation Quotient

(Published February 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Were it offered to my choice, I should have no objection to a repetition of the same life from its beginning, only asking the advantages authors have in a second edition to correct some faults in the first.”

A. Benjamin Jealous

B. Benjamin Harrison

C. Benjamin Franklin

 

2. “If the other person injures you, you may forget the injury; but if you injure him you will always remember.”

A. Frank Underwood

B. Khalil Gibran

C. Muhammad Ali

 

3. “The race is not always to the swift, nor the battle to the strong, but that’s the way to bet.”

A. Damon Runyon

B. Rudolf Nureyev

C. Pete Rose

 

4. “The one thing I do not want to be called is First Lady. It sounds like a saddle horse.”

A. Jackie Kennedy

B. Martha Washington

C. Laura Bush

 

5. “It takes an earthquake to remind us that we walk on the crust of an unfinished earth.”

A. Charles Richter

B. Charles Manson

C. Charles Kuralt

 

6. “It is well for people who think, to change their minds occasionally in order to keep them clean.”

A. Mitt Romney

B. Buster Keaton

C. Luther Burbank

 

7. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

A. Lady Macbeth

B. Juliet

C. Hamlet

 

8. “Slang is a language that rolls up its sleeves, spits on its hands and goes to work.”

A. Carl Sandberg

B. George Will

C. Sylvester Stallone

 

9. “They Call Me Mister Tibbs.”

A. Fiorello LaGuardia

B. Sidney Poitier

C. Samuel L. Jackson

 

10. “More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.”

A. Albert Einstein

B. Woody Allen

C. Socrates

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “It is well to remember that the entire universe, with one trifling

 exception, is composed of others.” — John Andrew Holmes

 (Holmes was the author of “Wisdom in Small Doses.”)

 

 

 

Advertisements

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #360

*Quotation Quotient

(Published February 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “When people shake their heads because we are living in a restless age, ask them how they would like to live in stationary one, and do without change.”

A. Bruno Mars

B. George Bernard Shaw

C. Sir Isaac Newton

 

2. “A lie told often enough becomes the truth.”

A. Vladimir Lenin

B. Vladimir Putin

C. Vladimir Guerrero

 

3. “Economic forecasters exist to make astrologers look good.”

A. Carroll Righter

B. Henry Fonda

C. Robert Reich

4. “Poverty is not a condition that afflicts only the poor, it is a condition that weakens all of us.”

A. Newt Gingrich

B. Bill Monning

C. Jason Alexander

 

5. “Good people are good because they’ve come to wisdom through failure. We get very little wisdom from success, you know.”

A. William Saroyan

B. Frederic Chopin

C. Ricky Ricardo

 

6. “There are two reasons why I am successful in show business and I am standing on both of them.”

A. Betty Crocker

B. Betty Grable

C. Betty White

 

7. “I stopped believing in Santa Claus when I was six. Mother took me to see him in a department store and he asked for my autograph.”

A. Nelson Mandela

B. Abraham Lincoln

C. Shirley Temple

 

8. “The scars left from the child’s defeat in the fight against irrational authority are to be found at the bottom of every neurosis.”

A. Maggie Smith

B. Erich Fromm

C. Chang Kai-shek

 

9. “Marriage is a fine institution, but I’m not ready for an institution.”

A. Norman Vincent Peale

B. Billy Crystal

C. Mae West

 

10. “On Spaceship Earth there are no passengers; everybody is a member of the crew. We have moved into an age in which everybody’s activities affect everybody else.”

A. Marshall McLuhan

B. Sheldon Cooper

C. Theodore Roosevelt

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Less and less are we able to locate our lives meaningfully in the pageant of history. More and more do we find ourselves retreating to the sanctuary of an insulated individualism, sealed off in our private concerns from the larger events which surround us.” – Robert Heilbroner

 (Heilbroner, 1919-2005, was an American economist and a professor of economic history.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #359

*Quotation Quotient

  (Published February 9, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “You know the circus performer who spins the plates in the air you know, and he’ll spin six or seven plates in the air? Acting sometimes is kind of that guy spinning all those plates in the air but in your head and in your body.”

A. William Shatner

B. Emmet Kelly

C. Philip Seymour Hoffman

 

2. “We all have our time machines, don’t we. Those that take us back are memories…And those that carry us forward, are dreams.”

A. H.G. Wells

B. Orson Welles

C. Wells Fargo

 

3. “The purpose of life, after all, is to live it, to taste experience to the utmost, to reach out eagerly and without fear for newer and richer experiences.”

A. Marlene Dietrich

B. Mitch McConnell

C. Eleanor Roosevelt

 

4. “If a politician found he had cannibals among his constituents, he would promise them missionaries for dinner.”

A. H.L. Mencken

B. Hannibal Lecter

C. John Adams

 

5. “The important thing about women today is, as they get older, they still keep house. It’s one reason why they don’t die, but men die when they retire. Women just polish the teacups.”

A. Rihanna

B. Margaret Mead

C. Charles Darwin

 

6. “Jeepers Creepers, where’d ya get those peepers?”

A. Johnny Cash

B. Johnny Depp

C. Johnny Mercer

 

7. “What is supposed to happen in a democracy is that each sovereign citizen will always vote in the public interest for the safety and welfare of all. But what does happen is that he votes his own self-interest as he sees it…. which for the majority translates as ‘Bread and Circuses.'”

A. Thomas Paine

B. Robert A. Heinlein

C. P.T. Barnum

 

8. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprung up.”

A. Oliver Wendell Holmes

B. Alexander Graham Bell

C. Neil Patrick Harris

 

9. “I look for what needs to be done. After all, that’s how the universe designs itself.”

A. H. Ross Perot

B. R. Buckminster Fuller

C. J. Edgar Hoover

 

10. “He had grown up in a country run by politicians who sent the pilots to man the bombers to kill the babies to make the world safer for children to grow up in.”

A. Ursula Le Guin

B. John McCain

C. Kim Kardashian

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6- C, 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Only the man who has enough good in him to feel the justice of the penalty can be punished; the others can only be hurt.” ―William Ernest Hocking

 (Hocking, 1873-1966, was an American philosopher and author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #358

*Quotation Quotient

  (Published February 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “We’re going to win Sunday. I guarantee it.”

A. Pete Carroll

B. Joe Namath

C. Peyton Manning

 

2. “What a book a devil’s chaplain might write on the clumsy, wasteful, blundering, low, and horribly cruel work of nature!”

A. Charles Manson

B. Charles Barkley

C. Charles Darwin

 

3. “The promise was that when the glass was full, it would overflow, benefiting the poor. But what happens instead is that when the glass is full, it magically gets bigger… nothing ever comes out for the poor.”

A. Huey Long

B. Bernie Sanders

C. Pope Francis

 

4. “People take different roads seeking fulfillment and happiness. Just because they’re not on your road doesn’t mean they’ve gotten lost.”

A. Dennis Rodman

B. The Dalai Lama

C. Route 66

 

5. “Advertising is the rattling of a stick inside a swill bucket. ”

A. George Orwell

B. Steve Jobs

C. Albus Dumbledore

 

6. “I have come to the conclusion never again to think of marrying, and for this reason, I can never be satisfied with anyone who would be blockhead enough to have me.”

A. Abraham Lincoln

B. Groucho Marx

C. Charlie Brown

 

7. “I believe that every human has a finite number of heartbeats. I don’t intend to waste any of mine running around doing exercises.”

A. Neil Armstrong

B. Jane Fonda

C. Barry Goldwater

 

8. “Education is when you read the fine print; experience is what you get when you don’t.”

A. Pete Rose

B. Pete Townshend

C. Pete Seeger

 

9.I’ve lived in good climate, and it bores the hell out of me. I like weather rather than climate.”

A. Jim Vanderzwaan

B. John Steinbeck

C. Roald Amundsen

 

10. “When I played pro football, I never set out to hurt anyone deliberately – unless it was, you know, important, like a league game or something.”

A. Muhammad Ali

B. William “The Refrigerator” Perry

C. Dick Butkus

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-B , 5-A , 6-A , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When I went to Catholic high school in Philadelphia, we just had one coach for football and basketball. He took all of us who turned out and had us run through a forest. The ones who ran into the trees were on the football team. ” –  George Raveling

 (Raveling, b. 1937, coached college basketball at Washington State, Iowa and USC.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?