Monthly Archives: August 2013

What’s Your QQ*?” #335

*Quotation Quotient

  (Published August 25, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”

 A. Sean Hannity

B. Donald Trump

C. Upton Sinclair

2. “There is one other reason for dressing well, namely that dogs respect it, and will not attack you in good clothes.”

A. Regis Philbin

B. Ralph Waldo Emerson

C. Jay-Z

3. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

A. Clarence Darrow

B. Antoinette Tuff

C. James Madison

4. “We need to add to the three R’s, namely Reading, ‘Riting and ‘Rithmetic, a fourth–Responsibility.”

A. Herbert Hoover

B. J. Edgar Hoover

C. Margaret Hoover

5. “No nation is fit to sit in judgment upon any other nation.”

A. Walter Lippmann

B. Lindsey Graham

C. Woodrow Wilson

6. “Anybody can sympathize with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathize with a friend’s success.”

A. Edgar Cayce

B. Oscar Wilde

C. John F. Kennedy

7. “The course of true love never did run smooth.”

A. Leon Trotsky

B. William Shakespeare

C. Laura Ingalls Wilder

8. “Carpe diem.”

A. Horace

B. Horace Greeley

C. Horace Mann

9. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ginger Baker

B. Henry David Thoreau

C. Victor Hugo

10.  “Laws are sand, customs are rock. Laws can be evaded and punishment escaped but an openly transgressed custom brings sure punishment.”

A. Bob Filner

B. John Steinbeck

C. Mark Twain

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Man is a complex being; he makes the deserts bloom and lakes die.” – Gil Stern

 (Stern’s biography is unknown.)

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #334

*Quotation Quotient

  (Published August 18, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “To believe in something, and not to live it, is dishonest.”

A. Mahatma Gandhi

B. Jimmy Swaggart

C. Mohamed Morsi

2. “One of the oldest human needs is having someone to wonder where you are when you don’t come home at night.”

A. Margaret Thatcher

B. Margaret Sanger

C. Margaret Mead

3. “The further a society drifts from truth the more it will hate those who speak it.”

A. Bradley Manning

B. George Orwell

C. Don Ho

4. “Cowards die a thousand deaths. The valiant taste of death but once.”

A. Woody Allen

B. Harper Lee

C. William Shakespeare

5. “God whispers in our pleasures, but shouts in our pain.”

A. C.S. Lewis

B. Barry Goldwater

C. Hugh Hefner

6. “All who have meditated on the art of governing mankind have been convinced that the fate of empires depends on the education of youth.”

A. Leonard Hofstadter

B. Aristotle

C. George W. Bush

7. “He who wishes to secure the good of others has already secured his own.”

A. Madonna

B. Eminem

C. Confucius

8. “Jesus died too soon. If he had lived to my age he would have repudiated his doctrine.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Bob Hope

C. Pat Boone

9. “There is never enough time, unless you’re serving it.”

A. Ariel Castro

B. Malcolm Forbes

C. Louis Pasteur

10. “A nation may be said to consist of its territory, its people and its laws. The territory is the only part which is of certain durability. Laws change, people die, the land remains.”

A. Martin Scorsese

B. Rick Perry

C. Abraham Lincoln

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“The brain is a world consisting of a number of unexplored continents and great stretches of unknown territory.”  — Santiago Ramón y Cajal

(Ramón y Cajal, 1852-1934, was a Nobel Prize-winning Spanish physician and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #333

*Quotation Quotient

  (Published August 11, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “No great mind has ever existed without a touch of madness.”

A. Alan Kalter

B. Aristotle

C. Mary Todd Lincoln

2. “I have never killed a man, but I have read many obituaries with great pleasure.”

A. Ted Bundy

B. Julie Andrews

C. Clarence Darrow

3. “Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed. This world in arms is not spending money alone. It is spending the sweat of its laborers, the genius of its scientists, the hopes of its children.”

A. Franklin Roosevelt

B. Dwight Eisenhower

C. Mother Teresa

4. “Ring the bells that still can ring/ Forget your perfect offering/

There is a crack in everything/ That’s how the light gets in.”

A. Leonard Cohen

B. Thomas Edison

C. Michael Jackson

5. “Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Martin Van Buren

C. Martin Heidegger

6. “The modern conservative is engaged in one of man’s oldest exercises in moral philosophy; that is, the search for a superior moral justification for selfishness.”

A. Bill O’Reilly

B. Stevie Wonder

C. John Kenneth Galbraith

7. “Liberals claim to want to give a hearing to other views, but then are shocked and offended to discover that there are other views.”

A. Robert F. Kennedy

B. William F. Buckley, Jr.

C. B. F. Skinner

8. “The idea that you can merchandise candidates for high office like breakfast cereal – that you can gather votes like box tops – is, I think, the ultimate indignity to the democratic process.”

A. Adlai Stevenson

B. Grover Cleveland

C. Karl Rove

9. “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

A. Joe Biden

B. Mary Tyler Moore

C. Marilyn Monroe

10. “You only live once, but if you do it right, once is enough.”

A. Mae West

B. Alan Greenspan

C. Henry David Thoreau

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is better to remain silent at the risk of being thought a fool, than to talk and remove all doubt of it.”  – Maurice Switzer

(Switzer’s quote is from his 1906 book, “Mrs. Goose, Her Book.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ?* #332

*Quotation Quotient

  (Published August 4, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

A. Billy Barty

B. Neil Diamond

C. Maya Angelou

2. “As I walked out the door toward the gate that would lead to my freedom, I knew if I didn’t leave my bitterness and hatred behind, I’d still be in prison.”

A. Lindsay Lohan

B. Nelson Mandela

C. Bradley Manning

3. “I was so self -conscious, every time football players went into a huddle, I thought they were talking about me.”

A. Jackie Mason

B. William Rehnquist

C. Pat Summerall

4. “Where love rules, there is no will to power, and where power predominates, love is lacking. The one is the shadow of the other.”

A. Carl Yastrzemski

B. Carl Cherry

C. Carl Jung

5. “It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.”

A. Andrew Sullivan

B. Winston Churchill

C. Joseph Stalin

6. “I am not young enough to know everything.”

A. Oscar Wilde

B. Humphrey Bogart

C. Lisa Kudrow

7. “Happiness is good health and a bad memory.”

A. Ricky Ricardo

B. Leonardo da Vinci

C. Ingrid Bergman

8. “My success has depended wholly on putting things over on people, so I’m not sure that I’m that great a role model. I am, however, an experton pretending to be an expert on pretending to be an expert.”

A. Meryl Streep

B. Bill O’Reilly

C. Peyton Manning

9. “God gave men both a penis and a brain, but unfortunately not enough blood supply to run both at the same time.”

A. Anthony Weiner

B. Robin Williams

C. Jonas Salk

10. “If we weren’t all crazy we would go insane.”

A. Abraham Maslow

B. Sirhan Sirhan

C. Jimmy Buffett

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “We have to get it into our heads once and for all that we cannot settle disputes by eliminating human beings.” – Jeannette Rankin

 (Rankin, 1880-1973, from Montana, was the first woman in the U.S. Congress, and a lifelong pacifist. She died in Carmel.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?