Tag Archives: Benjamin Disraeli

What’s Your Quotation Quotient? #425

Published May 15-17, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

1. “All animals are equal, but some animals are more equal than others.”

 

A. A.A. Milne

B. Walt Disney

C. George Orwell

 

2. “Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for truth.”

 

A. Benjamin Disraeli

B. Jack Nicklaus

C. Whoopi Goldberg

 

3. “The success of a ghost story may be judged by its

thermometrical quality; if it sends a cold shiver

down one’s spine, it has done its job and done

it well.”

 

A. Edith Wharton

B. Beatrix Potter

C. Shirley Temple

 

4. “It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.”

 

A. Sigmund Freud

B. Philip K. Dick

C. Dwight Eisenhower

 

5. “The most incomprehensible thing about the universe is that it is comprehensible.”

 

A. George Noory

B. James Madison

C. Albert Einstein

 

6. “A sense of the fundamental decencies is parceled out unequally at birth.”

 

A. Roman Polanski

B. Bernie Sanders

C. F. Scott Fitzgerald

 

7. “The only function of economic forecasting is to make astrology look respectable.”

 

A. John Kenneth Galbraith

B. Suze Orman

C. Nancy Reagan

 

8. “I have found the best way to give advice to your children is to find out what they want and then advise them to do it.”

 

A. Bob Woodward

B. Harry S. Truman

C. Stephen Hawking

 

9. “It is a good thing for an uneducated man to read books of quotations… The quotations when engraved upon the memory give you good thoughts.”

 

A. Winston Churchill

B. Roseanne Barr

C. Orville Wright

 

10. “Let us read and let us dance — two amusements that will never do any harm to the world.”

 

A. Mike Huckabee

B. Edgar Allan Poe

C. Voltaire

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The value of the average conversation could be enormously improved by the constant use of four simple words: ‘I do not know.'”

 –Andre Maurois, 1885-1967, was a French biographer, novelist and essayist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #397

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 2, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A vote is like a rifle: its usefulness depends upon the character of the user.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Charlton Heston

C. Jimmy Carter

 

2. “Genius is one percent inspiration, ninety-nine percent perspiration.”

 

A. Gustav Mahler

B. Michael Jordan

C. Thomas Edison

 

3. “What is the use of a house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?”

 

A. Art Garfunkel

B. Henry David Thoreau

C. Al Gore

 

4. “Elections belong to the people. It’s their decision. If they decide to turn their back on the fire and burn their behinds, then they will just have to sit on their blisters.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Barbara Walters

C. Sanjay Gupta

 

5. “Come away, O human child!/ To the waters and the wild/ With a faery, hand in hand,/ For the world’s more full of weeping than you can understand.”

 

A. W. B. Yeats

B. Maya Angelou

C. Lewis Carroll

 

6. “What’s done to children, they will do to society.”

 

A. Art Linkletter

B. Marie Antoinette

C. Karl A. Menninger

 

7. “Politics hates a vacuum. If it isn’t filled with hope, someone will fill it with fear.”

 

A. Naomi Klein

B. Franklin D. Roosevelt

C. Neil Simon

 

8. “The only reason I would take up jogging is so that I could hear heavy breathing again.”

 

A. Fiorello LaGuardia

B. Erma Bombeck

C. Imelda Marcos

 

9. “Man is not the creature of circumstances, circumstances are the creatures of men. We are free agents, and man is more powerful than matter.”

 

A. Benjamin Harrison

B. Benjamin Netanyahu

C. Benjamin Disraeli

 

10. “People never lie so much as after a hunt, during a war, or before an election.”

 

A. Chris Christie

B. Otto von Bismarck

C. Mariah Carey

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “In reality, there is no such thing as not voting: you either vote by voting, or you vote by staying home and tacitly doubling the value of some Diehard’s vote.”  ― David Foster Wallace

 (Wallace, 1962-2008, was an American writer, best known for his novel “Infinite Jest.”)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #375

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 1, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Politicians and diapers must be changed often, and for the same reason.”

A. Mark Twain

B. Mitch McConnell

C. John F. Kennedy

 

2. “Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.”

A. Neil Diamond

B. Ludwig van Beethoven

C. Frank Zappa

 

3. “Moral indignation is jealousy with a halo.”

A. H.G. Wells

B. Zbigniew Brzezinski

C. Mary Tyler Moore

 

4. “Action may not always bring happiness; but there is no happiness without action.”

A. Benjamin Netanyahu

B. Benjamin Disraeli

C. Benjamin Harrison

 

5. “Shake and shake / the catsup bottle / first none’ll come / and then a lot’ll.”

A. Rodney Dangerfield

B. Robert Frost

C. Richard Armour

 

6. “Anybody can become angry – that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way – that is not within everybody’s power and is not easy.”

A. Aristotle

B. Richard Nixon

C. Sinead O’Conner

 

7. “Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else.”

A. Socrates

B. Margaret Mead

C. Jesse Jackson

 

8. “Happiness is a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you.”

A. Daniel Boone

B. Nathaniel Hawthorne

C. Kelly Clarkson

 

9. “What a pity flowers can utter no sound! A singing rose, a whispering violet, a murmuring honeysuckle — oh, what a rare and exquisite miracle would these be!”

A. Henry Ward Beecher

B. Sarah Silverman

C. A. A. Milne

 

10. “Everybody gets so much information all day long that they lose their common sense.”

A. Zane Grey

B. Bill Gates

C. Gertrude Stein

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “If money had been the way to save the world, Christ himself would have been rich.” – Phyllis Bottome

 (Bottome, 1884-1963, was a British novelist and short story writer.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #369

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is something you do when you can’t get to sleep.”

A. Henry David Thoreau

B. Wolf Blitzer

C. Fran Lebowitz

 

2. “I have always considered that the substitution of the internal combustion engine for the horse marked a very gloomy milestone in the progress of mankind.”

A. Winston Churchill

B. Henry Ford

C. Jennifer Aniston

 

3. “Take most people, they’re crazy about cars…I’d rather have a goddam horse. A horse is at least human, for God’s sake.”

A. Bill Shoemaker

B. Wilbur Post

C. J.D. Salinger

 

4. “I believe that if we really want human brotherhood to spread and increase until it makes life safe and sane, we must also be certain that there is no one true faith or path by which it may spread.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Adlai Stevenson

C. McLean Stevenson

 

5. “The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes.”

A. Benjamin Disraeli

B. Julia Louis-Dreyfus

C. Marie Antoinette

 

6. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. Christopher Columbus

B. Yasser Arafat

C. R.D. Laing

 

7. “You remember my ideal cat has always a huge rat in its mouth, just going out of sight – though going out of sight in itself has a peculiar pleasure.”

A. Emily Dickinson

B. Cesar Chavez

C. Francisco Goya

 

8. “Women may be the one group that grows more radical with age.”

A. Hillary Clinton

B. Gloria Steinem

C. Che Guevara

 

9. “Traffic signals in New York are just rough guidelines.”

A. David Letterman

B. Jesse James

C. Rudy Giuliani

 

10. “Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous.”

A. Sid Caesar

B. Confucius

C. Pharrell Williams

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “I never read the life of any important person without discovering that he knew more and could do more than I could ever hope to know or do in half a dozen lifetimes.”  – Joseph Priestley

 (Priestley, 1733-1804, was an English theologian, philosopher and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?