Tag Archives: J. D. Salinger

What’s Your QQ*? #369

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is something you do when you can’t get to sleep.”

A. Henry David Thoreau

B. Wolf Blitzer

C. Fran Lebowitz

 

2. “I have always considered that the substitution of the internal combustion engine for the horse marked a very gloomy milestone in the progress of mankind.”

A. Winston Churchill

B. Henry Ford

C. Jennifer Aniston

 

3. “Take most people, they’re crazy about cars…I’d rather have a goddam horse. A horse is at least human, for God’s sake.”

A. Bill Shoemaker

B. Wilbur Post

C. J.D. Salinger

 

4. “I believe that if we really want human brotherhood to spread and increase until it makes life safe and sane, we must also be certain that there is no one true faith or path by which it may spread.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Adlai Stevenson

C. McLean Stevenson

 

5. “The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes.”

A. Benjamin Disraeli

B. Julia Louis-Dreyfus

C. Marie Antoinette

 

6. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. Christopher Columbus

B. Yasser Arafat

C. R.D. Laing

 

7. “You remember my ideal cat has always a huge rat in its mouth, just going out of sight – though going out of sight in itself has a peculiar pleasure.”

A. Emily Dickinson

B. Cesar Chavez

C. Francisco Goya

 

8. “Women may be the one group that grows more radical with age.”

A. Hillary Clinton

B. Gloria Steinem

C. Che Guevara

 

9. “Traffic signals in New York are just rough guidelines.”

A. David Letterman

B. Jesse James

C. Rudy Giuliani

 

10. “Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous.”

A. Sid Caesar

B. Confucius

C. Pharrell Williams

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “I never read the life of any important person without discovering that he knew more and could do more than I could ever hope to know or do in half a dozen lifetimes.”  – Joseph Priestley

 (Priestley, 1733-1804, was an English theologian, philosopher and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #340

*Quotation Quotient

  (Published September 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Man is a strange animal, he doesn’t like to read the handwriting on the wall until his back is up against it.”

A. Adlai Stevenson

B. Aaron Burr

C. Garfield

2. “Out, damned spot! out, I say!”

A. Dick and Jane

B. William Shakespeare

C. Edgar Allan Poe

3. “I’d rather laugh with the sinners than cry with the saints, sinners are much more fun.”

A. Billy Joel

B. Billy Ray Cyrus

C. Billy Crystal

4. “The only way to achieve a practical, livable peace in a world of competing nations is to take the profit out of war. ”

A. John Muir

B. Henry Kissinger

C. Richard Nixon

5. “The fact is always obvious much too late, but the most singular difference between happiness and joy is that happiness is a solid and joy a liquid.”

A. Madam Curie

B. J.D. Salinger

C. Joe Scarborough

6. “People used to complain that selling a president was like selling a bar of soap. But when you buy soap, at least you get the soap. In this campaign you just get two guys telling you they really value cleanliness.”

A. David Letterman

B. David Bowie

C. David Brooks

7. “Good breeding consists of concealing how much we think of ourselves and how little we think of the other person.”

A. Mark Twain

B. Jane Smiley

C. Carl Sandburg

8. “The means of defense against foreign danger historically have become instruments of tyranny at home.”

A. Al Capone

B. Lindsey Graham

C. James Madison

9. “My heart is singing for joy this morning! A miracle has happened! The light of understanding has shone upon my little pupil’s mind, and behold, all things are changed!”

A. Angelo Dundee

B. Anne Sullivan

C. Maria Montessori

10. “Mothers all want their sons to grow up to be president, but they don’t want them to become politicians in the process.”

A. John F. Kennedy

B. Barbara Bush

C. Judy Garland

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“What’s society going to be like when the kids today are phenomenally good at text messaging and spend a huge amount of on-screen time, but have never gone bowling together?” — Clifford Stoll

(Stoll is an American astronomer and technology critic. He is speaking at the Authors & Ideas Festival in Pebble Beach this weekend.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #242

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“I can’t understand why people are frightened of new ideas. I’m frightened of the old ones.” – John Cage

 (Cage, 1912-1992, was an American experimental music composer.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations