Tag Archives: Henry Ward Beecher

What’s Your QQ*? #417

(Published March 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The trick in life isn’t getting what you want, my dear, it’s wanting it after you get it.”

 

A. Katharine Hepburn

B. Fyodor Dostoevsky

C. Eldridge Cleaver

 

2. “If all the young ladies who attended the Yale promenade dance were laid end to end, no one would be the least surprised.”

 

A. Irving Berlin

B. John Kerry

C. Dorothy Parker

 

3. “Men marry women with the hope they will never change. Women marry men with the hope they will change. Invariably they are both disappointed.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Albert Einstein

C. Jennifer Lopez

 

4. “The thought of death has now become a part of my life. I read the obituaries every day just for the satisfaction of not seeing my name there.”

 

A. Neil Simon

B. Neil deGrasse Tyson

C. Neil Patrick Harris

 

5. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”

 

A. Rachael Ray

B. Emily Dickinson

C. Donald Trump

 

 6. “We sleep, but the loom of life never stops, and the pattern which was weaving when the sun went down is weaving when it comes up in the morning.”

 

A. Yogi Berra

B. Whoopi Goldberg

C. Henry Ward Beecher

 

7. “Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Ringo Starr

C. Anwar al-Sadat

 

8. “Do you think that when they asked George Washington for ID that he just whipped out a quarter?”

 

A. Steven Spielberg

B. Steven Wright

C. Steven Seagal

 

9. “The right word may be effective, but no word was ever as effective as a rightly timed pause.”

 

A. Marcel Marceau

B. Salvador Dali

C. Mark Twain

 

10. “Every relationship you are in will fail, until one doesn’t.”

 

A. Dan Savage

B. Larry King

C. Al Jolson

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Mankind is safer when men seek pleasure than when they seek the power and the glory.”

―Geoffrey Gorer

 

(Gorer, 1905-1985, was an English anthropologist and author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #375

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 1, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Politicians and diapers must be changed often, and for the same reason.”

A. Mark Twain

B. Mitch McConnell

C. John F. Kennedy

 

2. “Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.”

A. Neil Diamond

B. Ludwig van Beethoven

C. Frank Zappa

 

3. “Moral indignation is jealousy with a halo.”

A. H.G. Wells

B. Zbigniew Brzezinski

C. Mary Tyler Moore

 

4. “Action may not always bring happiness; but there is no happiness without action.”

A. Benjamin Netanyahu

B. Benjamin Disraeli

C. Benjamin Harrison

 

5. “Shake and shake / the catsup bottle / first none’ll come / and then a lot’ll.”

A. Rodney Dangerfield

B. Robert Frost

C. Richard Armour

 

6. “Anybody can become angry – that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way – that is not within everybody’s power and is not easy.”

A. Aristotle

B. Richard Nixon

C. Sinead O’Conner

 

7. “Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else.”

A. Socrates

B. Margaret Mead

C. Jesse Jackson

 

8. “Happiness is a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you.”

A. Daniel Boone

B. Nathaniel Hawthorne

C. Kelly Clarkson

 

9. “What a pity flowers can utter no sound! A singing rose, a whispering violet, a murmuring honeysuckle — oh, what a rare and exquisite miracle would these be!”

A. Henry Ward Beecher

B. Sarah Silverman

C. A. A. Milne

 

10. “Everybody gets so much information all day long that they lose their common sense.”

A. Zane Grey

B. Bill Gates

C. Gertrude Stein

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “If money had been the way to save the world, Christ himself would have been rich.” – Phyllis Bottome

 (Bottome, 1884-1963, was a British novelist and short story writer.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #370

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A sharp tongue is the only edge tool that grows keener with constant use.”

A. Roseanne Barr

B. Washington Irving

C. Boutros Boutros-Ghali

 

2. “Speak roughly to your little boy,/ And beat him when he sneezes;/

He only does it to annoy,/ Because he knows it teases.”

A. Lewis Black

B. Lewis Carroll

C. C.S. Lewis

 

3. “Mr. Watson–come here–I want to see you.”

A. Sherlock Holmes

B. Alex Trebek

C. Alexander Graham Bell

 

4. “Well-married, a man is winged—ill-matched, he is shackled.”

A. Zsa Zsa Gabor

B. Henry Ward Beecher

C. Larry King

 

5. “I’m not ready to make nice….”

A. Vladimir Putin

B. Dixie Chicks

C. Mel Gibson

 

6. “Taxes are what we pay for civilized society …”

A. Mitt Romney

B. Cliven Bundy

C. Oliver Wendell Holmes Jr.

 

7. “All scenery in California requires distance to give it its highest charm.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Mark Twain

C. Rembrandt

 

8. “This Bouillabaisse a noble dish is–/ A sort of soup or broth, or brew,/ Or hotchpotch, of all sorts of fishes,/ That Greenwich never could outdo.”

A. William M. Thackeray

B. Rachael Ray

C. Emeril Lagasse

 

9. “Though this be madness, yet there is method in ‘t.”

A. William Shatner

B. William McKinley

C. William Shakespeare

 

10. “Democracy gives every man the right to be his own oppressor.”

A. James Russell Lowell

B. Gary Busey

C. John F. Kennedy

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “There stands Jackson like a stone wall!” – General Barnard Bee

(Bee, 1824-1861, a Confederate general, inspired the nickname for General “Stonewall” Jackson at the First Battle of Bull Run.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #346

*Quotation Quotient

  (Published November 10, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “‘You are old, father William,’ the young man said,/  ‘And your hair has become very white;/ And yet you incessantly stand on your head/  Do you think, at your age, it is right?'”

A. William the Conqueror  

B. Lewis Carroll

C. Father Junipero Serra

2. “Nothing marks the change from the city to the country so much as the absence of grinding noises. The country is never silent. But its sounds are separate, distinct, and as it were, articulate.”

A. Henry Ward Beecher

B. Benjamin Franklin

C. Frank Sinatra

3. “Life is made up of sobs, sniffles, and smiles, with sniffles predominating.”

A. R. Kelly

B. C. Everett Koop

C. O. Henry

4. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Mary Shelley

C. Lon Chaney

5. “‘Tis an old maxim in the schools,/ That flattery’s the food of fools;/

Yet now and then your men of wit/ Will condescend to take a bit.”

A. Jonathan Swift

B. Will Rogers

C. Mae West

6. “Whenever a man has cast a longing eye on offices, a rottenness begins in his conduct.” 

A. Ted Cruz

B. Thomas Jefferson

C. Steve Carell

7. “If I were two-faced, would I be wearing this one?”

A. Dr. Jekyll

B. Emmett Kelly

C. Abraham Lincoln

8. “Wealth is not without its advantages and the case to the contrary, although it has often been made, has never proved widely persuasive. ”

A. Emily Dickinson

B. John Kenneth Galbraith

C. Michael Bloomberg

9. “We march up, moody or good-tempered soldiers – we reach the zone where the front begins and become on the instant human animals.” 

A. Erich Maria Remarque

B. Erich Fromm

C. Eric Clapton

10. “A fool learns from his experience. A wise person learns from the experience of others.” 

A. Walter White

B. Vladimir Lenin

C. Otto von Bismarck

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We don’t understand life any better at forty than at twenty, but by then we realize it and admit it.” – Jules Renard

 (Renard, 1864-1910, was a French author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?