Tag Archives: Fran Lebowitz

What’s Your Quotation Quotient? #458

Published January 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.”

 

A. Will Smith

B. Carl Jung

C. Martin Luther King, Jr.

 

2. “I used to be Snow White, but I drifted.”

 

A. Darth Vader

B. Mae West

C. Walter White

 

3. “We are stardust/ We are golden/ And we’ve got to get ourselves/

Back to the garden.”

 

A. Joni Mitchell

B. Joan Baez

C. Hoagy Carmichael

 

4. “He (Billy Conn) can run, but he can’t hide.”

 

A. Joe Biden

B. Joe Louis

C. Joe Namath

 

5. “The four stages of man are infancy, childhood, adolescence, and obsolescence.”

 

A. Art Linkletter

B. Terry Gross

C. Abraham Lincoln

 

6. “When great changes occur in history, when great principles are involved, as a rule the majority are wrong.”

 

A. Bob Dole

B. Al Jolson

C. Eugene V. Debs

 

7. “You see things as they are and ask, ‘Why?’ I dream things as they never were and ask, ‘Why not?'”

 

A. George Bernard Shaw

B. Osama bin Laden

C. Ruth Bader Ginsburg

 

8. “For when the One Great Scorer comes/ To mark against your name,/ He writes – not that you won or lost –/ But how you played the Game.”

 

A. Grantland Rice

B. John Wooden

C. William “Refrigerator” Perry

 

9. “Being a woman is of special interest only to aspiring male transsexuals. To actual women it is merely a good excuse not to play football.”

 

A. Hillary Clinton

B. Hugh Hefner

C. Fran Lebowitz

 

10. “I always had a repulsive need to be something more than human. I felt very puny as a human. I thought, “F— that. I want to be a superhuman.”

 

A. David Letterman

B. David Bowie

C. David Koch

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“As I grow older and older,/ And totter toward the tomb,/ I find that I care less and less,/ Who goes to bed with whom.”

―Dorothy L. Sayers, 1893-1957, an English mystery writer, created the Lord Peter Wimsey stories.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #437

Published August 16, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, and don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

A. Keith Olbermann

B. Lawrence Welk

C. Steve Jobs

2. “All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

A. Fran Lebowitz

B. Norman Vincent Peale

C. Dr. Ruth Westheimer

3. “To cure jealousy is to see it for what it is, a dissatisfaction with self.”

A. Joan Didion

B. Joan Rivers

C. Joan Baez

4. “Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music.”

A. Marlee Matlin

B. George Carlin

C. Lucy van Pelt

5. “A generation which ignores history has no past – and no future.”

A. Justin Bieber

B. Robert A. Heinlein

C. Aaron Burr

6. “I have left orders to be awakened at any time in case of national emergency, even if I’m in a cabinet meeting.”

A. Ronald Reagan

B. Abraham Lincoln

C. Chester A. Arthur

7. “Being in a ship is like being in jail, with the chance of being drowned.”

A. Charles Manson

B. Captain Ahab

C. Samuel Johnson

8. “The only difference between death and taxes is that death doesn’t get worse every time Congress meets.”

A. Sam Farr

B. Will Rogers

C. Megyn Kelly

9. “All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts.”

A. William Shakespeare

B. William Randolph Hearst

C. William Shatner

10. “You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”

A. Sigmund Freud

B. Jennifer Aniston

C. Dr. Seuss

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #409

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 25, 2015 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”

 

A. Douglas Adams

B. John Boehner

C. Leonard Hofstadter

 

2. “All great truths begin as blasphemies.”

 

A. Eddie Rickenbacker

B. Bob Hope

C. George Bernard Shaw

 

3. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Mark Twain

C. John F. Kennedy

 

4. “Life is something to do when you can’t get to sleep.”

 

A. Fran Lebowitz

B. Dr. Benjamin Spock

C. Sir Isaac Newton

 

5. “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”

 

A. Tom Hanks

B. Voltaire

C. Corporal Klinger

 

6. “The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.”

 

A. Whitney Young

B. Neil Diamond

C. Cleopatra

 

7. “Think left and think right and think low and think high. Oh, the things you can think up if only you try!”

 

A. Boris Pasternak

B. Lewis Carroll

C. Dr. Seuss

 

8. “It is a government of the people by the people for the people no longer; it is a government of corporations by corporations for corporations.”

 

A. Bob Dole

B. Louis Pasteur

C. Rutherford B. Hayes

 

9. “When it comes to life the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”

 

A. J. K. Rowling

B. P. J. O’Rourke

C. G. K. Chesterton

 

10. “Formula for success – rise early, work hard, strike oil.”

 

A. J. Paul Getty

B. Warren Buffett

C. George W. Bush

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“February, when the days of winter seem endless and no amount of wistful recollecting can bring back any air of summer.” – Shirley Jackson

 (Jackson, 1916-1965, was known for her stories and novels of the supernatural.)

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #369

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is something you do when you can’t get to sleep.”

A. Henry David Thoreau

B. Wolf Blitzer

C. Fran Lebowitz

 

2. “I have always considered that the substitution of the internal combustion engine for the horse marked a very gloomy milestone in the progress of mankind.”

A. Winston Churchill

B. Henry Ford

C. Jennifer Aniston

 

3. “Take most people, they’re crazy about cars…I’d rather have a goddam horse. A horse is at least human, for God’s sake.”

A. Bill Shoemaker

B. Wilbur Post

C. J.D. Salinger

 

4. “I believe that if we really want human brotherhood to spread and increase until it makes life safe and sane, we must also be certain that there is no one true faith or path by which it may spread.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Adlai Stevenson

C. McLean Stevenson

 

5. “The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes.”

A. Benjamin Disraeli

B. Julia Louis-Dreyfus

C. Marie Antoinette

 

6. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. Christopher Columbus

B. Yasser Arafat

C. R.D. Laing

 

7. “You remember my ideal cat has always a huge rat in its mouth, just going out of sight – though going out of sight in itself has a peculiar pleasure.”

A. Emily Dickinson

B. Cesar Chavez

C. Francisco Goya

 

8. “Women may be the one group that grows more radical with age.”

A. Hillary Clinton

B. Gloria Steinem

C. Che Guevara

 

9. “Traffic signals in New York are just rough guidelines.”

A. David Letterman

B. Jesse James

C. Rudy Giuliani

 

10. “Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous.”

A. Sid Caesar

B. Confucius

C. Pharrell Williams

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “I never read the life of any important person without discovering that he knew more and could do more than I could ever hope to know or do in half a dozen lifetimes.”  – Joseph Priestley

 (Priestley, 1733-1804, was an English theologian, philosopher and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?