Tag Archives: Charlie Chaplin

What’s Your Quotation Quotient?#460

Published January 31, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A bank is a place that will lend you money if you can prove that you don’t need it.”

 

A. Bob Hope

B. Elizabeth Warren

C. J. P. Morgan

 

2.  “Cynicism is an unpleasant way of saying the truth.”

 

A. Peyton Manning

B. Norman Rockwell

C. Lillian Hellman

 

3. “Democracy means government by the uneducated, while aristocracy means government by the badly educated.”

 

A. G. K. Chesterton

B. Chris Christie

C. Carol Burnett

 

4. “I looked around at the little fishes present and said, ‘I’m the Kingfish.'”

 

A. Martin Luther King

B. Huey Long

C. Donald Trump

 

5. “If you really want to hear about it, the first thing you’ll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don’t feel like going into it, if you want to know the truth.”

 

A. Holden Caulfield

B. David Copperfield

C. Huckleberry Finn

 

6. “All I need to make a comedy is a park, a policeman, and a pretty girl.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Charlie Chaplin

C. Jerry Seinfeld

 

7. “One lawyer with a briefcase can steal more than a hundred men with guns …”

 

A. Mario Andretti

B. Mario Cuomo

C. Mario Puzo

 

8. “A little integrity is better than any career.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Bernie Madoff

C. Confucius

 

9. “Once you begin to take yourself seriously as a leader or as a follower, as a modern or as a conservative, then you become a self-conscious, biting, and scratching little animal whose work is not of the slightest value or importance to anybody.”

 

A. Georgia O’Keeffe

B. Virginia Woolf

C. Dakota Fanning

 

10. “Life is like a sewer… what you get out of it depends on what you put into it.”

 

A. Art Carney

B. Dwight Eisenhower

C. Tom Lehrer

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“My life is spent in perpetual alternation between two rhythms, the rhythm of attracting people for fear I may be lonely and the rhythm of trying to get rid of them because I know that I am bored.”

–C. E. M. Joad, 1891-1953, was a British philosopher, educator, and radio personality.

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #417

(Published March 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The trick in life isn’t getting what you want, my dear, it’s wanting it after you get it.”

 

A. Katharine Hepburn

B. Fyodor Dostoevsky

C. Eldridge Cleaver

 

2. “If all the young ladies who attended the Yale promenade dance were laid end to end, no one would be the least surprised.”

 

A. Irving Berlin

B. John Kerry

C. Dorothy Parker

 

3. “Men marry women with the hope they will never change. Women marry men with the hope they will change. Invariably they are both disappointed.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Albert Einstein

C. Jennifer Lopez

 

4. “The thought of death has now become a part of my life. I read the obituaries every day just for the satisfaction of not seeing my name there.”

 

A. Neil Simon

B. Neil deGrasse Tyson

C. Neil Patrick Harris

 

5. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”

 

A. Rachael Ray

B. Emily Dickinson

C. Donald Trump

 

 6. “We sleep, but the loom of life never stops, and the pattern which was weaving when the sun went down is weaving when it comes up in the morning.”

 

A. Yogi Berra

B. Whoopi Goldberg

C. Henry Ward Beecher

 

7. “Life is a tragedy when seen in close-up, but a comedy in long-shot.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Ringo Starr

C. Anwar al-Sadat

 

8. “Do you think that when they asked George Washington for ID that he just whipped out a quarter?”

 

A. Steven Spielberg

B. Steven Wright

C. Steven Seagal

 

9. “The right word may be effective, but no word was ever as effective as a rightly timed pause.”

 

A. Marcel Marceau

B. Salvador Dali

C. Mark Twain

 

10. “Every relationship you are in will fail, until one doesn’t.”

 

A. Dan Savage

B. Larry King

C. Al Jolson

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Mankind is safer when men seek pleasure than when they seek the power and the glory.”

―Geoffrey Gorer

 

(Gorer, 1905-1985, was an English anthropologist and author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #403

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 14, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Nothing is permanent in this wicked world, not even our troubles.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Charlie Rose

C. Charlie Brown

 

2. “My whole theory of writing I can sum up in one sentence. An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmasters of ever afterward.”

 

A. Aristotle

B. F. Scott Fitzgerald

C. Roy Rogers

 

3. “Unquestionably, there is progress. The average American now pays out twice as much in taxes as he formerly got in wages.”

 

A. H. L. Mencken

B. Fred Astaire

C. Boris Pasternak

 

4. “Security is mostly a superstition. It does not exist in nature…. Life is either a daring adventure or nothing.”

 

A. Conan O’Brien

B. Hermione Granger

C. Helen Keller

 

5. “The physician can bury his mistakes, but the architect can only advise his clients to plant vines.”

 

A. Marcus Welby

B. Frank Lloyd Wright

C. Michelangelo

 

6. “Censorship, like charity, should begin at home; but, unlike charity, it should end there.”

 

A. Mary Tyler Moore

B. Jackie Kennedy Onassis

C. Clare Boothe Luce

 

7. “The whole conviction of my life now rests upon the belief that loneliness, far from being a rare and curious phenomenon, peculiar to myself and to a few other solitary men, is the central and inevitable fact of human existence.”

 

A. Tom Wolfe

B. Tom Hanks

C. Tom Arnold

 

8. “Leadership has a harder job to do than just choose sides. It must bring sides together.”

 

A. Stan Getz

B. Jesse Jackson

C. Matt Lauer

 

9. “Good night, good night! parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

 

A. “Goodnight Moon”

B. “The Honeymooners”

C. “Romeo and Juliet”

 

10. “It is indeed a desirable thing to be well-descended, but the glory belongs to our ancestors.”

 

A. David Rockefeller

B. Plutarch

C. Jeb Bush

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Music is the only language in which you cannot say a mean or sarcastic thing.” ― John Erskine

 (Erskine, 1879-1951, was an American educator, musician, and author.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #269

Published May 13, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“The moment a child is born, the mother is also born.  She never existed before.  The woman existed, but the mother, never.  A mother is something absolutely new.”  ~ Bhagwan Shree Rajneesh

 (Rajneesh, 1931-1990, was an Indian” leader of a spiritual movement in several countries, as well as in Oregon during the early 1980s.)




Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations