Tag Archives: Rudyard Kipling

What’s Your QQ*? #400

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 23, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A thankful heart is not only the greatest virtue, but the parent of all other virtues.”

 

A. Cicero

B. Vladimir Putin

C. Michael Jackson

 

2. “The illusion that times that were are better than those that are, has probably pervaded all ages.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Harry Houdini

C. Horace Greeley

 

3. “Now there is one outstandingly important fact regarding Spaceship Earth, and that is that no instruction book came with it.”

 

A. Jules Verne

B. Buckminster Fuller

C. Alf Landon

 

4. “New ideas are one of the most overrated concepts of our time. Most of the important ideas that we live with aren’t new at all.”

 

A. Andy Williams

B. Andy Kaufman

C. Andy Rooney

 

5. “I was married by a judge. I should have asked for a jury.”

 

A. Alan Dershowitz

B. Groucho Marx

C. Aaron Copeland

 

6. “A poet is a bird of unearthly excellence, who escapes from his celestial realm arrives in this world warbling. If we do not cherish him, he spreads his wings and flies back into his homeland.”

 

A. Khalil Gibran

B. Jeff Foxworthy

C. Lewis Carroll

 

7. “[A ghost story] must depend for its effect solely on what one might call its thermometrical quality; if it sends a cold shiver down one’s spine, it has done its job and done it well.”

 

A. Charles Dickens

B. Edith Wharton

C. Adlai Stevenson

 

8. “I am at two with nature.”

 

A. Woody Allen

B. John Muir

C. Mario Andretti

 

9. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

 

A. Timothy Leary

B. Neil Armstrong

C. Rudyard Kipling

 

10. “I like football. I find its an exciting strategic game. Its a great way to avoid conversation with your family at Thanksgiving.”

 

A. Craig Ferguson

B. Humphrey Bogart

C. Frank Gifford

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “None is more impoverished than the one who has no gratitude. Gratitude is a currency that we can mint for ourselves, and spend without fear of bankruptcy.” ~Fred De Witt Van Amburgh

 (Van Amburgh, 1866-1944, was an American writer of inspirational articles and books.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #381

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 13, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Health nuts are going to feel stupid someday, lying in hospitals dying of nothing.”

 

A. Redd Foxx

B. Jane Fonda

C. George Will

 

2. “It was a blonde. A blonde to make a bishop kick a hole in a stained-glass window.”

 

A. Pope John Paul II

B. Raymond Chandler

C. A. A. Milne

 

3. “The difference between literature and journalism is that journalism is unreadable and literature is not read.”

 

A. Karl Marx

B. Oscar Wilde

C. Edward R. Murrow

 

4. “The most exhausting thing in life, I have discovered, is being insincere. That is why so much social life is exhausting; one is wearing a mask.”

 

A. Anne Morrow Lindbergh

B. Lindsey Graham

C. Jim Carrey

 

5. “Every now and then go away, have a little relaxation, for when you come back to your work your judgment will be surer. Go some distance away because then the work appears smaller and more of it can be taken in at a glance and a lack of harmony and proportion is more readily seen.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Jessica Simpson

C. Chiang Kai-shek

 

6. “Gardens are not made by singing ‘Oh, how beautiful!’ and sitting in the shade.”

 

A. Confucius

B. Erle Stanley Gardner

C. Rudyard Kipling

 

7. “Don’t go into Mr. McGregor’s garden: your father had an accident there; he was put in a pie by Mrs. McGregor.”

 

A. Harry Potter

B. Beatrix Potter

C. Henry F. Potter

 

8. “The war on privilege will never end. Its next great campaign will be against the privileges of the underprivileged.”        

 

A. H. L. Mencken

B. Warren G. Harding

C. Buddy Ebsen

 

9. “When a man opens a car door for his wife, it’s either a new car or a new wife.”

 

A. Ulysses S. Grant

B. Prince Philip

C. Louis Pasteur

 

10. “Humanity i love you because/ when you’re hard up you pawn your/

   intelligence to buy a drink.”

 

A. Dean Martin

B. Omar Khayyam

C. E.E. Cummings

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Every decision is liberating, even if it leads to disaster. Otherwise, why do so many people walk upright and with open arms into their misfortune?” – Elias Canetti

 (Canetti, 1905-1994, a Bulgarian-born writer, won the Nobel Prize for Literature in 1981.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #352

*Quotation Quotient

  (Published December 22, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never worry about the size of your Christmas tree. In the eyes of children, they are all thirty feet tall.”

A. Pope Francis

B. W.C. Fields

C. Larry Wilde

 

2. “It’s kind of fun to do the impossible.”

A. Walt Disney

B. Walt Whitman

C. Walter White

 

3. “Heaven and hell is right now…. You make it heaven or you make it hell by your actions.”

A. George Harrison

B.  Rachael Ray

C. Colin Kaepernick

 

4. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

A. Rudyard Kipling

B. Jonas Salk

C. Arnold Schwarzenegger

 

5. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Archie Bunker

B. Mitch McConnell

C. Franklin D. Roosevelt

 

6. “A musician must make music, an artist must paint, a poet must write, if he is to be ultimately at peace with himself. What a man can be, he must be.”

A. Raul Castro

B. Abraham Maslow

C. William Tecumseh Sherman

 

7. “The law isn’t justice. It’s a very imperfect mechanism. If you press exactly the right buttons and are also lucky, justice may show up in the answer. A mechanism is all the law was ever intended to be.”

A. Raymond Chandler

B. John Roberts

C. Barbra Streisand

 

8. “The first TV babies are now writing with a TV mind that has no attention span at all.”

A. Mark Twain

B. Gore Vidal

C. Marilyn Monroe

 

9. “A good politician is quite as unthinkable as an honest burglar.”

A. D.B. Cooper

B. H.R. Haldeman

C. H.L. Mencken

 

10. “I heard the bells on Christmas Day/ Their old, familiar carols play,/

And wild and sweet/ The words repeat/ Of peace on earth, good-will to men!”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Charles Dickens

C. Martin Luther King

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

“‘Most all the time, the whole year round, there ain’t no flies on me,

But jest ‘fore Christmas I’m as good as I kin be!” -Eugene Field

(Field, 1850-1895, was an American humorist and writer of children’s poetry.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #317

*Quotation Quotient

  (Published April 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Politics are almost as exciting as war, and quite as dangerous. In war you can only be killed once, but in politics many times.”   

A. Audie Murphy

B. Walt Whitman

C. Winston Churchill

2. “Unless the cause of peace based on law gathers behind it the force and zeal of a religion, it hardly can hope to succeed.”

A. Albert Einstein

B. Bo Diddley

C. Arnold Schwarzenegger 

3. “Some circumstantial evidence is very strong, as when you find a trout in the milk.”

A. Louis C.K.

B. Henry David Thoreau

C. Mary Shelley

4. “Why, look at me. I’ve worked my way up from nothing to a state of extreme poverty.”

A. Groucho Marx

B. Mother Teresa

C. Mark Cuban

5. “Of all the trees that grow so fair Old England to adorn, /Greater are none beneath the Sun/ Than Oak, and Ash and Thorn.”

A. Ogden Nash

B. Dizzy Dean

C. Rudyard Kipling

6. “I like trees because they seem more resigned to the way they have to live than other things do.”

A. Chuck Hagel

B. Willa Cather

C. Arlo Guthrie

7. “When written in Chinese, the word crisis is composed of two characters — one represents danger, and the other represents opportunity.”  

A. John F. Kennedy

B. Mao Tse-tung

C. Julia Roberts

8. “Paradoxically though it may seem, it is none the less true that life imitates art far more than art imitates life.”

A. Art Linkletter

B. Vincent van Gogh

C. Oscar Wilde

9.”‘Tis not the dying for a faith that’s so hard… ‘Tis the living up to it that’s difficult.”  

A. Lindsay Lohan

B. William Thackeray

C. Jimmy Swaggart

10. “Seize the day, put no trust in the morrow!”

 A. Horace

B. Prince

C. Diogenes

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Power will intoxicate the best hearts, as wine the strongest heads. No man is wise enough, nor good enough to be trusted with unlimited power.” –Charles Caleb Colton

 (Colton, 1780-1832, was an English clergyman and author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?