Tag Archives: Franklin D. Roosevelt

What’s Your Quotation Quotient? #429

Published June 12-14, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “A nation that destroys it’s soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Mitch McConnell

C. Elton John

2. “It is better to know some of the questions than all of the answers.”

A. James Thurber

B. James Bond

C. James Madison

3. “Democracy means that anyone can grow up to be president, and anyone who doesn’t grow up can be vice president.”

A. Dan Quayle

B. Karl Marx

C. Johnny Carson

4. “I have always a sacred veneration for anyone I observe to be a little out of repair in his person, as supposing him either a poet or a philosopher.”

A. John Wooden

B. Jonathan Swift

C. Joseph McCarthy

5. “A pessimist is one who makes difficulties of his opportunities and an optimist is one who makes opportunities of his difficulties.” 

A. Harry Shearer

B. Harry Potter

C. Harry S. Truman

6. “They say hard work never hurt anybody, but I figure why take the chance.”

A. Ronald Reagan

B. William Shakespeare

C. Queen Elizabeth II

7. “Many a man has fallen in love with a girl in a light so dim he would not have chosen a suit by it.”

A. Martin Luther King

B. Maurice Chevalier

C. George Zimmer

8. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. B.F. Skinner

B. C.S. Lewis

C. H.L. Mencken

9. “The President has kept all of the promises he intended to keep.”

A. George Stephanopolous

B. Gene Hackman

C. Nancy Reagan

10. “Progress may have been all right once, but it has gone on too long.”

A. John McCain

B. Ogden Nash

C. Ferdinand Magellan

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Advice to children crossing the street: damn the lights. Watch the cars. The lights ain’t never killed nobody.”

~Moms Mabley, 1894-1975, was an American standup comedian.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #386

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 17, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Two possibilities exist: either we are alone in the universe or we are not. Both are equally terrifying.”

 

A. Galileo Galilei

B. Arthur C. Clarke

C. Michael Bloomberg

 

2. “The propagandist’s purpose is to make one set of people forget that certain other sets of people are human.”

 

A. Aldous Huxley

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

3. “You know you don’t have to act with me, Steve. You don’t have to say anything and you don’t have to do anything. Not a thing. Oh, maybe just whistle. You know how to whistle, don’t you, Steve? You just put your lips together and blow.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Jennifer Lawrence

C. Lauren Bacall

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks, but I do fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. George Blanda

B. Pelé

C. Bruce Lee

 

5. “It is no measure of health to be well-adjusted to a profoundly sick society.”

 

A. Jiddu Krisnamurti

B. Nouri al-Maliki

C. Seth Myers

 

6. “And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”

 

A. Spiro Agnew

B. Kahlil Gibran

C. Will Rogers

 

7. “More than an end to war, we want an end to the beginnings of all wars.”

 

A. Franklin D. Roosevelt

B. Napoleon Bonaparte

C. Lucille Ball

 

8. “There is one fault that I must find with the twentieth century,/ And I’ll put it in a couple of words: Too adventury./ What I’d like would be some nice dull monotony/ If anyone’s gotony.”

 

A. Edna St. Vincent Millay

B. Ogden Nash

C. Alfred Hitchcock

 

9. “Three passions, simple but overwhelmingly strong have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.”

 

A. Pat Sajak

B. Henry Kissinger

C. Bertrand Russell

 

10. “You’re only given one little spark of madness. You mustn’t lose it.”

 

A. Ed Sullivan

B. Robin Williams

C. Bob Hope

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Everyone complains of his memory, and no one complains of his judgment.” ― François La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer known for his maxims and memoirs.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #377

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 15, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The greatest monarch on the proudest throne is obliged to sit upon his own arse.”

A. Prince Charles

B. Benjamin Franklin

C. Homer Simpson

 

2. “Let’s think the unthinkable, let’s do the undoable. Let us prepare to grapple with the ineffable itself, and see if we may not eff it after all.”

A. John Adams

B. Douglas Adams

C. Ansel Adams

 

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash, no matter whether they publicly subscribe to this or that ethical doctrine or to none at all. That is something that you cannot say aloud, or perhaps even think.”

A. Sigmund Freud

B. John McCain

C. Kathie Lee Gifford

 

4. “Never look down to test the ground before taking your next step; only he who keeps his eye fixed on the far horizon will find the right road.”

A. Martin Scorsese

B. Eddie Haskell

C. Dag Hammarskjold

 

5. “Difficulty is the excuse history never accepts.”

A. Eric Holder

B. Bowe Bergdahl

C. Edward R. Murrow

 

6. “The real truth of the matter is, as you and I know, that a financial element in the large centers has owned the government of the U.S. since the days of Andrew Jackson.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Betty White

 

7. “The most beautiful experience we can have is the mysterious – the fundamental emotion which stands at the cradle of true art and true science.”

A. Alfred Hitchcock

B. Albert Einstein

C. Margaret Thatcher

 

8. “Go ahead, make my day.”

A. Harry Callahan

B. Arnold Schwarzenegger

C. Clint Eastwood

 

9. “A man who has never gone to school may steal a freight car; but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Leonardo da Vinci

B. Barack Obama

C. Theodore Roosevelt

 

10. “When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished at how much he had learned in seven years.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Twain

C. Mark McGwire

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A & C , 9-C , 10-B

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A father is always making his baby into a little woman. And when she is a woman he turns her back again.” ~Enid Bagnold

 (Bagnold, 1889-1981, a British author and playwright, wrote “National Velvet.”)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #352

*Quotation Quotient

  (Published December 22, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never worry about the size of your Christmas tree. In the eyes of children, they are all thirty feet tall.”

A. Pope Francis

B. W.C. Fields

C. Larry Wilde

 

2. “It’s kind of fun to do the impossible.”

A. Walt Disney

B. Walt Whitman

C. Walter White

 

3. “Heaven and hell is right now…. You make it heaven or you make it hell by your actions.”

A. George Harrison

B.  Rachael Ray

C. Colin Kaepernick

 

4. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

A. Rudyard Kipling

B. Jonas Salk

C. Arnold Schwarzenegger

 

5. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Archie Bunker

B. Mitch McConnell

C. Franklin D. Roosevelt

 

6. “A musician must make music, an artist must paint, a poet must write, if he is to be ultimately at peace with himself. What a man can be, he must be.”

A. Raul Castro

B. Abraham Maslow

C. William Tecumseh Sherman

 

7. “The law isn’t justice. It’s a very imperfect mechanism. If you press exactly the right buttons and are also lucky, justice may show up in the answer. A mechanism is all the law was ever intended to be.”

A. Raymond Chandler

B. John Roberts

C. Barbra Streisand

 

8. “The first TV babies are now writing with a TV mind that has no attention span at all.”

A. Mark Twain

B. Gore Vidal

C. Marilyn Monroe

 

9. “A good politician is quite as unthinkable as an honest burglar.”

A. D.B. Cooper

B. H.R. Haldeman

C. H.L. Mencken

 

10. “I heard the bells on Christmas Day/ Their old, familiar carols play,/

And wild and sweet/ The words repeat/ Of peace on earth, good-will to men!”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Charles Dickens

C. Martin Luther King

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

“‘Most all the time, the whole year round, there ain’t no flies on me,

But jest ‘fore Christmas I’m as good as I kin be!” -Eugene Field

(Field, 1850-1895, was an American humorist and writer of children’s poetry.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?