Tag Archives: Woody Allen

What’s Your Quotation Quotient #445

Published October 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “We have all known the long loneliness and we have learned that the only solution is love and that love comes with community.”

 

A. Dorothy Day

B. Dorothy Parker

C. Dorothy Gale

 

2. “Nothing is impossible. ‘Impossible’ just takes a few more phone calls.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Tom Cruise

C. Michael J. Fox

 

3. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight… the truly wise person is colorblind.”

 

A. Captain Kangaroo

B. Albert Schweitzer

C. Ho Chi Minh

 

4. “Please know that I am aware of the hazards. I want to do it because I want to do it. Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be a challenge to others.”

 

A. Hillary Clinton

B. Sally Struthers

C. Amelia Earhart

 

5. “Oh, the wild joys of living! the leaping from rock up to rock,/          The strong rending of boughs from the fir-tree, the cool silver shock/ Of the plunge in a pool’s living water.”

 

A. Robert Browning

B. John Steinbeck

C. George Washington

 

6. “A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing.”

 

A. Jimmy Fallon

B. Bob Barker

C. Oscar Wilde

 

7. “I was in group analysis when I was younger, ’cause I couldn’t afford private…I was captain of the latent paranoid softball team. We used to play all the neurotics on Sunday morning. Nailbiters against the bedwetters.”

 

A. Jesse Ventura

B. Woody Allen

C. Carl Jung

 

8. “The bigger the information media, the less courage and freedom they allow. Bigness means weakness.”

 

A. Rupert Murdoch

B. Eric Sevareid

C. Lester Holt

 

9. “I want nothing to do with any religion concerned with keeping the masses satisfied to live in hunger, filth, and ignorance.”

 

A. Jawaharlal Nehru

B. Kim Jong-un

C. Richard Nixon

 

10. “There are in fact two things, science and opinion; the former begets knowledge, the latter ignorance.”

 

A. Bill O’Reilly

B. Alexander Graham Bell

C. Hippocrates

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“When I hear somebody sigh, ‘Life is hard,’ I am always tempted to ask, ‘Compared to what.’”

 – Sydney J. Harris, 1917-1986, was an American journalist who wrote a syndicated column for two Chicago newspapers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #421

(Published April 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “A man said to the universe:/  ‘Sir, I exist!’/ ‘However,’ replied the universe,/  ‘The fact has not created in me/  A sense of obligation.’”

 

A. Stephen Colbert

B. Stephen King

C. Stephen Crane

 

2. “Merely having an open mind is nothing. The object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Wilford Brimley

B. G.K. Chesterton

C. Leonard Bernstein

 

3. “The more things a man is ashamed of, the more respectable he is.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Humphrey Bogart

C. O. J. Simpson

 

4. “It is well for people who think to change their minds occasionally in order to keep them clean. For those who do not think, it is best to at least rearrange their prejudices once in a while.”

 

A. Luther Burbank

B. Janet Reno

C. John Denver

 

5. “In the Spring a livelier iris changes on the burnish’d dove;/ In the Spring a young man’s fancy lightly turns to thoughts of love.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Alfred, Lord Tennyson

C. Alfred E. Neuman

 

6. “The only sure thing about luck is that it will change. ”

 

A. Millard Fillmore

B. Dennis Rodman

C. Bret Harte

 

7. “Politics offers yesterday’s answers to today’s problems.”

 

A. Marshall McLuhan

B. John Boehner

C. Paul McCartney

 

8. “Why not seize the pleasure at once? How often is happiness destroyed by preparation, foolish preparation.”

 

A. Jesse Ventura

B. Jane Austen

C. Lisa Kudrow

 

9. “It’s not that I’m afraid to die. I just don’t want to be there when it happens.”

 

A. Phil Donahue

B. Woody Allen

C. Vladimir Putin

 

10. “We are at an epochal, transitional moment in the history of life on Earth. There is no other time as risky, but no other time as promising for the future of life on our planet.”

 

A. Carl Sagan

B. James T. Kirk

C. Leonardo da Vinci

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Keep doing some kind of work, that the devil may always find you employed.” 

~St. Jerome, 347-420, was the foremost biblical scholar of the ancient Catholic Church.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #400

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 23, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A thankful heart is not only the greatest virtue, but the parent of all other virtues.”

 

A. Cicero

B. Vladimir Putin

C. Michael Jackson

 

2. “The illusion that times that were are better than those that are, has probably pervaded all ages.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Harry Houdini

C. Horace Greeley

 

3. “Now there is one outstandingly important fact regarding Spaceship Earth, and that is that no instruction book came with it.”

 

A. Jules Verne

B. Buckminster Fuller

C. Alf Landon

 

4. “New ideas are one of the most overrated concepts of our time. Most of the important ideas that we live with aren’t new at all.”

 

A. Andy Williams

B. Andy Kaufman

C. Andy Rooney

 

5. “I was married by a judge. I should have asked for a jury.”

 

A. Alan Dershowitz

B. Groucho Marx

C. Aaron Copeland

 

6. “A poet is a bird of unearthly excellence, who escapes from his celestial realm arrives in this world warbling. If we do not cherish him, he spreads his wings and flies back into his homeland.”

 

A. Khalil Gibran

B. Jeff Foxworthy

C. Lewis Carroll

 

7. “[A ghost story] must depend for its effect solely on what one might call its thermometrical quality; if it sends a cold shiver down one’s spine, it has done its job and done it well.”

 

A. Charles Dickens

B. Edith Wharton

C. Adlai Stevenson

 

8. “I am at two with nature.”

 

A. Woody Allen

B. John Muir

C. Mario Andretti

 

9. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

 

A. Timothy Leary

B. Neil Armstrong

C. Rudyard Kipling

 

10. “I like football. I find its an exciting strategic game. Its a great way to avoid conversation with your family at Thanksgiving.”

 

A. Craig Ferguson

B. Humphrey Bogart

C. Frank Gifford

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “None is more impoverished than the one who has no gratitude. Gratitude is a currency that we can mint for ourselves, and spend without fear of bankruptcy.” ~Fred De Witt Van Amburgh

 (Van Amburgh, 1866-1944, was an American writer of inspirational articles and books.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #361

*Quotation Quotient

(Published February 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Were it offered to my choice, I should have no objection to a repetition of the same life from its beginning, only asking the advantages authors have in a second edition to correct some faults in the first.”

A. Benjamin Jealous

B. Benjamin Harrison

C. Benjamin Franklin

 

2. “If the other person injures you, you may forget the injury; but if you injure him you will always remember.”

A. Frank Underwood

B. Khalil Gibran

C. Muhammad Ali

 

3. “The race is not always to the swift, nor the battle to the strong, but that’s the way to bet.”

A. Damon Runyon

B. Rudolf Nureyev

C. Pete Rose

 

4. “The one thing I do not want to be called is First Lady. It sounds like a saddle horse.”

A. Jackie Kennedy

B. Martha Washington

C. Laura Bush

 

5. “It takes an earthquake to remind us that we walk on the crust of an unfinished earth.”

A. Charles Richter

B. Charles Manson

C. Charles Kuralt

 

6. “It is well for people who think, to change their minds occasionally in order to keep them clean.”

A. Mitt Romney

B. Buster Keaton

C. Luther Burbank

 

7. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

A. Lady Macbeth

B. Juliet

C. Hamlet

 

8. “Slang is a language that rolls up its sleeves, spits on its hands and goes to work.”

A. Carl Sandberg

B. George Will

C. Sylvester Stallone

 

9. “They Call Me Mister Tibbs.”

A. Fiorello LaGuardia

B. Sidney Poitier

C. Samuel L. Jackson

 

10. “More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.”

A. Albert Einstein

B. Woody Allen

C. Socrates

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “It is well to remember that the entire universe, with one trifling

 exception, is composed of others.” — John Andrew Holmes

 (Holmes was the author of “Wisdom in Small Doses.”)

 

 

 

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?