Tag Archives: Gore Vidal

What’s Your Quotation Quotient? #459

Published January 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “By doing good we become good; and I know no surer way to this end.”

 

A. H. G. Wells

B. Roger Ebert

C. Jean-Jacques Rousseau

 

2. “It isn’t enough to talk about peace. One must believe in it. And it isn’t enough to believe in it. One must work at it.”

 

A. Morley Safer

B. Eleanor Roosevelt

C. John McCain

 

3. “American men do not read novels because they feel guilty when they read books which do not have facts in them.”

 

A. Vidal Sassoon

B. Gore Vidal

C. Al Gore

 

4. “I pledge allegiance, to the Flag of the Divided States of America. And to the PACs, for which it stands, one Nation, at odds, divisible, with Liberty and Justice for some.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Ben Franklin

C. Donald Trump

 

5. “We’re overpaying him, but he’s worth it.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Joe Biden

C. Jean-Paul Sartre

 

6. “Husbands think we should know where everything is – like the uterus is a tracking device. He asks me, ‘Roseanne, do we have any Chee-tos left?’ Like he can’t go over to that sofa cushion and lift it up himself.”

 

A. Roseanne Roseannadanna

B. Marilyn Monroe

C. Roseanne Barr

 

7. “An elder statesman is somebody old enough to know his own mind and keep quiet about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Bernard Baruch

C. Jennifer Lawrence

 

8. “Laughter is a form of internal jogging. It moves your internal organs around. It enhances respiration. It is an igniter of great expectations.”

 

A. Norman Cousins

B. Norman Bates

C. Norman Lear

 

9. “The longest journey/Is the journey inwards./ Of him who has chosen his destiny,/ Who has started upon his quest/ For the source of his being.”

 

A. Archie Bunker

B. Dag Hammarskjöld

C. Thomas Jefferson

 

10. “If I were punished for every pun I shed, there would not be left a puny shed of my punnish head.”

 

A. Sarah Palin

B. Stephen Hawking

C. Samuel Johnson

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“True love is like seeing ghosts; we all talk about it, but few of us have ever seen one.”

–François de La Rochefoucauld. 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #452

Published November 29, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The more one gives, the more one has to give– like milk in the breast.”

 

A. Anne Morrow Lindbergh

B. Anne Frank

C. Anne Boleyn

 

2. “I am incurably convinced that the object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Buster Keaton

B. Arnold Palmer

C. G. K. Chesterton

 

3. “It is a common experience that a problem difficult at night is resolved in the morning after the committee of sleep has worked on it.”

 

A. John Steinbeck

B. Dilbert

C. Malcolm X

 

4. “Beggars do not envy millionaires, though of course they will envy other beggars who are more successful.”

 

A. Jim Thorpe

B. Bertrand Russell

C. Nicholas Copernicus

 

5. “Politics and the fate of mankind are formed by men without ideals and without greatness. Those who have greatness within them do not go in for politics.”

 

A. Bill Clinton

B. Albert Camus

C. Dr. Ben Carson

 

6. “My father carries around the picture of the kid who came with his wallet.”

 

A. Leon Trotsky

B. Orville Wright

C. Rodney Dangerfield

 

7. “Nearly all the best things that came to me in life have been unexpected, unplanned by me.”

 

A. Bill Gates

B. Carl Sandburg

C. Elvis Presley

 

8. “Our inward thoughts, do they ever show outwardly? There may be a great fire in our soul, and no one ever comes to warm himself at it; the passers-by see only a little bit of smoke coming through the chimney, and pass on their way.”

 

A. Vincent van Gogh

B. Bernie Sanders

C. Ronda Rousey

 

9. “Forcing the world to adjust to oneself has always seemed to me an honorable life work…That one fails in the end is irrelevant.”

 

A. Rodney King

B. Gore Vidal

C. Augusto Pinochet

 

10. “All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. ”

 

A. Donald Trump

B. Goldie Hawn

C. Mark Twain

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Academic education is the act of memorizing things read in books, and things told by college professors who got their education mostly by memorizing things read in books and told by college professors.”

– Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your QQ*? #379

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 29, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is an unanswered question, but let’s still believe in the dignity and importance of the question.”

 

A. Indiana Jones

B. Georgia O’Keeffe

C. Tennessee Williams

 

2. “Facts do not cease to exist because they are ignored.”

 

A. Cliff Clavin

B. Cliff Huxtable

C. Aldous Huxley

 

3. “In order to become the master, the politician poses as the servant.”

 

A. Jeb Bush

B. Charles de Gaulle

C. Ann B. Davis

 

4. “Thou driftest gently down the tides of sleep.”

 

A. Lewis Carroll

B. Robinson Crusoe

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

5. “The art of medicine consists of amusing the patient while nature cures the disease.”

 

A. Voltaire

B. Marcus Welby

C. Jefferson Davis

 

6. “Man is the only animal which esteems itself rich in proportion to the number and voracity of its parasites.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Washington Carver

C. George Armstrong Custer

 

7. “There is one thing which gives radiance to everything. It is the idea of something around the corner.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Al Capone

C. G. K. Chesterton

 

8. “Way down upon de Swanee Ribber,/ Far, far away,/ Dere’s wha my heart is turning ebber,/ Dere’s wha de old folks stay.”

 

A. Stephen Foster

B. George Will

C. Kenny Rogers

 

9. “A narcissist is someone better looking than you are.”

 

A. Albert Camus

B. Gore Vidal

C. Kim Kardashian

 

10. “Sex: In America an obsession. In other parts of the world a fact.”

 

A. Aristotle

B. Marlene Dietrich

C. Benjamin Netanyahu

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

 “Every scene, even the commonest, is wonderful, if only one can detach oneself, casting off all memory of use and custom and behold it, as it were, for the first time.” –Arnold Bennett

 (Bennett, 1867-1931, was an English novelist and dramatist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #371

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 4, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ulysses S. Grant

B. Ringo Starr

C. Henry David Thoreau

 

2. “Just as a solid rock is not shaken by the storm, even so the wise are not affected by praise or blame.”

A. Donald Trump

B. The Buddha

C. Simon Cowell

 

3. “For certain people after fifty, litigation takes the place of sex.”

A. Gore Vidal

B. Hieronymus Bosch

C. Hugh Hefner

 

4. “Capitalism is the astounding belief that the wickedest of men will do the wickedest of things for the greatest good of everyone.”

A. John Maynard Keynes

B. Karl Marx

C. Lesley Stahl

 

 

5. “Laughter is the shortest distance between two people.”

A. Bruce Springsteen

B. Victor Borge

C. Mickhail Gorbachev

 

6. “Without creative personalities able to think and judge independently, the upward development of society is as unthinkable as the development of the individual without the nourishing soil of the community.”

A. Ferdinand Magellan

B. Bob Dylan

C. Albert Einstein

 

7. “There was that law of life, so cruel and so just, that one must grow or else pay more for remaining the same.”

A. Donald Sterling

B. Norman Mailer

C. Benjamin Franklin

 

8. “Men travel faster now, but I do not know if they go to better things.”

A. Han Solo

B. Willa Cather

C. Oscar Pistorius

 

9. “Time is a sort of river of passing events, and strong is its current; no sooner is a thing brought to sight than it is swept by and another takes its place, and this too will be swept away.”

A. Marcus Aurelius

B. Holden Caulfield

C. Tiger Woods

 

10. “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”

A. Thomas Aquinas

B. Rick Santorum

C. H.L. Mencken

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3- A, 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Colors fade, temples crumble, empires fall, but wise words endure.” – Edward Thorndike

 (Thorndike, 1874-1949, was an American psychologist and educator.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?