Tag Archives: Prince Philip

What’s Your Quotation Quotient? #441

Published September 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “Until you’re ready to look foolish, you’ll never have the possibility of being great.”

 

A. Cher

B. Cleopatra

C. Twiggy

 

2. “Dentopedology is the science of opening your mouth and putting your foot in it. I’ve been practicing it for years.”

 

A. Yogi Berra

B. Rudyard Kipling

C. Prince Philip

 

3. “How much time he gains who does not look to see what his neighbor says or does or thinks, but only at what he does himself, to make it just and holy.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Ward Cleaver

C. Lisa Lampanelli

 

4. “It doesn’t take much to see that the problems of three little people doesn’t add up to a hill of beans in this crazy world. Someday you’ll understand that. Now, now… Here’s looking at you kid.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Humphrey Bogart

C. John Belushi

 

5. “Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can’t have too many friends because then you’re just not really friends.”

 

A. Thomas Edison

B. Bruno Hauptmann

C. Truman Capote

 

6. “History is more or less bunk. It’s tradition. We don’t want tradition. We want to live in the present and the only history that is worth a tinker’s damn is the history we make today.”

 

A. Henry Ford

B. Henry VIII

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

7. “The audience was swell. They were so polite they covered their mouths when they yawned.”

 

A. Bashar al-Assad

B. Bob Hope

C. Mike Huckabee

 

8. “The modern mind is in complete disarray. Knowledge has stretched itself to the point where neither the world nor our intelligence can find any foot-hold. It is a fact that we are suffering from nihilism.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Albert Camus

C. Jessica Simpson

 

9. “We’ve begun to long for the pitter-patter of little feet – so we bought a dog. Well, it’s cheaper, and you get more feet.”

 

A. Michelle Duggar

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rita Rudner

 

10. “A false friend and a shadow attend only while the sun shines.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Nicolaus Copernicus

C. Lamont Cranston

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If we had no faults of our own, we would not take so much pleasure in noticing those of others.”

–Francois de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer of moralistic maxims.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #381

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 13, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Health nuts are going to feel stupid someday, lying in hospitals dying of nothing.”

 

A. Redd Foxx

B. Jane Fonda

C. George Will

 

2. “It was a blonde. A blonde to make a bishop kick a hole in a stained-glass window.”

 

A. Pope John Paul II

B. Raymond Chandler

C. A. A. Milne

 

3. “The difference between literature and journalism is that journalism is unreadable and literature is not read.”

 

A. Karl Marx

B. Oscar Wilde

C. Edward R. Murrow

 

4. “The most exhausting thing in life, I have discovered, is being insincere. That is why so much social life is exhausting; one is wearing a mask.”

 

A. Anne Morrow Lindbergh

B. Lindsey Graham

C. Jim Carrey

 

5. “Every now and then go away, have a little relaxation, for when you come back to your work your judgment will be surer. Go some distance away because then the work appears smaller and more of it can be taken in at a glance and a lack of harmony and proportion is more readily seen.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Jessica Simpson

C. Chiang Kai-shek

 

6. “Gardens are not made by singing ‘Oh, how beautiful!’ and sitting in the shade.”

 

A. Confucius

B. Erle Stanley Gardner

C. Rudyard Kipling

 

7. “Don’t go into Mr. McGregor’s garden: your father had an accident there; he was put in a pie by Mrs. McGregor.”

 

A. Harry Potter

B. Beatrix Potter

C. Henry F. Potter

 

8. “The war on privilege will never end. Its next great campaign will be against the privileges of the underprivileged.”        

 

A. H. L. Mencken

B. Warren G. Harding

C. Buddy Ebsen

 

9. “When a man opens a car door for his wife, it’s either a new car or a new wife.”

 

A. Ulysses S. Grant

B. Prince Philip

C. Louis Pasteur

 

10. “Humanity i love you because/ when you’re hard up you pawn your/

   intelligence to buy a drink.”

 

A. Dean Martin

B. Omar Khayyam

C. E.E. Cummings

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Every decision is liberating, even if it leads to disaster. Otherwise, why do so many people walk upright and with open arms into their misfortune?” – Elias Canetti

 (Canetti, 1905-1994, a Bulgarian-born writer, won the Nobel Prize for Literature in 1981.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?