Tag Archives: John F. Kennedy

What’s Your Quotation Quotient? #467

Published March 20, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting some on yourself.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Paris Hilton

C. Francisco Franco

 

2. “The words ‘Kiss Kiss Bang Bang,’ which I saw on an Italian movie poster, are perhaps the briefest statement imaginable of the basic appeal of movies.”

 

A. Pauline Kael

B. Mark Twain

C. Charlie Chaplin

 

3. “I will build a great wall – and nobody builds walls better than me, believe me – and I’ll build them very inexpensively. I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words.”

 

A. Harry S. Truman

B. Ted Cruz

C. Donald Trump

 

4. “To the people I forgot, you weren’t on my mind for some reason and you probably don’t deserve any thanks anyway.”

 

A. Sally Field

B. Eminem

C. Meryl Streep

 

5. “The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.”

 

A. Albert Einstein

B. Rod Serling

C. Ben Carson

 

6. “This nation has tossed its cap over the wall of space, and we have no choice but to follow it.”

 

A. Leonid Brezhnev

B. John F. Kennedy

C. Pat Paulsen

 

7. “When it comes right down to it, nothing has changed. The English sentence is just as difficult to write as it ever was.”

 

A. Vladimir Putin

B. William Shakespeare

C. John Steinbeck

 

8. “People in the media say they must look at the president with a microscope. Now, I don’t mind a microscope, but boy, when they use a proctoscope, that’s going too far.”

 

A. Richard Nixon

B. Barack Obama

C. Dr. Mehmet Oz

 

9. “Children are not our creations but our guests.”

 

A. Tom Bodett

B. John Updike

C. Sarah Palin

 

10. “There are things that happen between a man and a woman in the dark – that sort of make everything else seem – unimportant.”

 

A. Dakota Fanning

B. Indiana Jones

C. Tennessee Williams

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You must remember this/ A kiss is just a kiss, a sigh is just a sigh./ The fundamental things apply/ As time goes by.”

–Herman Hupfeld, 1894-1951, was an American songwriter who composed “As Time Goes By,” featured in the film “Casablanca.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #466

Published March 13, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Woman begins by resisting a man’s advances and ends by blocking his retreat.”

 

A. Margaret Thatcher

B. Richard Nixon

C. Oscar Wilde

 

2. “I remember summing up what I took to be our destiny, in conversation with my best friend at Chartres, by the formula, ‘Term, holidays, term, holidays, till we leave school, and then work, work, work till we die.’”

 

A. Jerry Lewis

B. C.S. Lewis

C. Jerry Lee Lewis

 

3. “On stage, I make love to 25,000 different people, then I go home alone.”

 

A. Janis Joplin

B. Taylor Swift

C. Donald Trump

 

4. “Life does not consist mainly, or even largely, of facts and happenings. It consists mainly of the storm of thoughts that are forever blowing through one’s mind.”

 

A. Willie Mays

B. Mark Twain

C. Mitt Romney

 

5. “Country is soul music for white people.”

 

A. Paul Shaffer

B. Benjamin Franklin

C. Luciano Pavarotti

 

6. “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.”

 

A. John McCain

B. Mikhail Gorbachev

C. Dwight D. Eisenhower

 

7. “Thank God we’re living in a country where the sky’s the limit, the stores are open late and you can shop in bed thanks to television.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joan Rivers

C. Michelle Obama

 

8. “Intelligence–yes, but of what kind and aim? There is the intelligence of Socrates, and the intelligence of a thief or a forger.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Ho Chi Minh

C. Bernard Madoff

 

9. “When we got into office, the thing that surprised me most was to find that things were just as bad as we’d been saying they were.”

 

A. Don Draper

B. John F. Kennedy

C. Arnold Schwarzenegger

 

10. “The phrase ‘domestic cat’ is an oxymoron.”

 

A. George Washington

B. George Soros

C. George Will

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“To be sure, the dog is loyal. But why, on that account, should we take him as an example? He is loyal to man, not to other dogs. ”

― Karl Kraus, 1874-1936, was an Austrian writer, known for his satire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #462

Published February 14, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Love means never having to say you’re sorry.”

 

A. Erich von Däniken

B. Erich Fromm

C. Erich Segal

 

2. “Englishmen never will be slaves; they are free to do whatever the government and public opinion allow them.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Vladimir Putin

C. Prince Charles

 

3. “Horse sense is the thing a horse has which keeps it from betting on people.”

 

A. Mr. Ed

B. Pete Rose

C. W.C. Fields

 

4. “I just received the following wire from my generous Daddy; ‘Dear Jack, Don’t buy a single vote more than is necessary. I’ll be damned if I’m going to pay for a landslide.'”

 

A. Jack Kemp

B. John F. Kennedy

C. Jack London

 

5. “It seems clearer every day, that the moral problem of our age is concerned with the love of money.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bernie Sanders

C. Kris Kristofferson

 

6. “Rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life.”

 

A. Dwayne Johnson

B. J.K. Rowling

C. Carly Fiorina

 

7. “The woods are lovely, dark and deep,/ But I have promises to keep,/    And miles to go before I sleep,/ And miles to go before I sleep.”

 

A. Robert Browning

B. Robert Downey Jr.

C. Robert Frost

 

8. “The best way to destroy an enemy is to make him a friend.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Benjamin Netanyahu

C. Christopher Columbus

 

9. “All you need is love.”

 

A. Mike Love

B. John Lennon

C. Ed Sullivan

 

10. “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.”

 

A. Willy Wonka

B. Leo Tolstoy

C. Charles M. Schulz

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I want to be one of those old couples you see still holding hands and laughing after fifty years of marriage. That’s what I want. I want to be someone’s forever.”

Rachel Gibson, b. 1961, is an American romance novelist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient?#450

Published November 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A boy is, of all wild beasts, the most difficult to manage.”

 

A. Drake

B. Plato

C. Cleopatra

 

2. “Life is like playing the violin in public and learning the instrument as one goes along.”

 

A. Samuel Butler

B. Jack Benny

C. Antonio Stradivari

 

3. “Don’t mistake my kindness for weakness. I am kind to everyone, but when someone is unkind to me, weak is not what you are going to remember about me.”

 

A. Al Gore

B. Al Capone

C. Al Bundy

 

4. “I am sorry to say there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. Thomas Edison

B. Galileo Galilei

C. John F. Kennedy

 

5. “All the measures of the Government are directed to the purpose of making the rich richer and the poor poorer.”

 

A. Charles Koch

B. William Henry Harrison

C. Warren Buffett

 

6. “Do not look back. And do not dream about the future, either. It will neither give you back the past, nor satisfy your other daydreams. Your duty, your reward – your destiny – are here and now.”

 

A. Dag Hammarskjöld

B. Billy Graham

C. H. G. Wells

 

7. “Should my administration prove to be a very wicked one, or what is more probable, a very foolish one, if you, the people, are but true to yourselves and to the Constitution, there is but little harm I can do, thank God!”

 

A. Dick Cheney

B. Carly Fiorina

C. Abraham Lincoln

 

8. “Don’t worry about the world coming to an end today. It’s already tomorrow in Australia.”

 

A. Charles Schulz

B. Hugh Jackman

C. Christopher Columbus

 

9. “Why not go out on a limb? That’s where the fruit is.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Will Rogers

C. Sir Isaac Newton

(Editor’s Note: Subsequent fact-checking indicates that Rogers was not the originator of this quote.)

 

10. “The reaction (to Sept. 11), what to do about the Middle East. Just iron-ass. His (Dick Cheney) seeming knuckling under to the real hard-charging guys who want to fight about everything, use force to get our way in the Middle East.”

 

A. George H. W. Bush

B. Jeb Bush

C. George W. Bush

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If I am ever stuck on a respirator or a life-support system, I definitely want to be unplugged — but not until I get down to a size eight.”

–Henriette Mantel, b. 1958, is an Emmy Award-winning American writer and director.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes