Tag Archives: Willa Cather

What’s Your QQ*? #371

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 4, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ulysses S. Grant

B. Ringo Starr

C. Henry David Thoreau

 

2. “Just as a solid rock is not shaken by the storm, even so the wise are not affected by praise or blame.”

A. Donald Trump

B. The Buddha

C. Simon Cowell

 

3. “For certain people after fifty, litigation takes the place of sex.”

A. Gore Vidal

B. Hieronymus Bosch

C. Hugh Hefner

 

4. “Capitalism is the astounding belief that the wickedest of men will do the wickedest of things for the greatest good of everyone.”

A. John Maynard Keynes

B. Karl Marx

C. Lesley Stahl

 

 

5. “Laughter is the shortest distance between two people.”

A. Bruce Springsteen

B. Victor Borge

C. Mickhail Gorbachev

 

6. “Without creative personalities able to think and judge independently, the upward development of society is as unthinkable as the development of the individual without the nourishing soil of the community.”

A. Ferdinand Magellan

B. Bob Dylan

C. Albert Einstein

 

7. “There was that law of life, so cruel and so just, that one must grow or else pay more for remaining the same.”

A. Donald Sterling

B. Norman Mailer

C. Benjamin Franklin

 

8. “Men travel faster now, but I do not know if they go to better things.”

A. Han Solo

B. Willa Cather

C. Oscar Pistorius

 

9. “Time is a sort of river of passing events, and strong is its current; no sooner is a thing brought to sight than it is swept by and another takes its place, and this too will be swept away.”

A. Marcus Aurelius

B. Holden Caulfield

C. Tiger Woods

 

10. “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”

A. Thomas Aquinas

B. Rick Santorum

C. H.L. Mencken

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3- A, 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Colors fade, temples crumble, empires fall, but wise words endure.” – Edward Thorndike

 (Thorndike, 1874-1949, was an American psychologist and educator.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #317

*Quotation Quotient

  (Published April 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Politics are almost as exciting as war, and quite as dangerous. In war you can only be killed once, but in politics many times.”   

A. Audie Murphy

B. Walt Whitman

C. Winston Churchill

2. “Unless the cause of peace based on law gathers behind it the force and zeal of a religion, it hardly can hope to succeed.”

A. Albert Einstein

B. Bo Diddley

C. Arnold Schwarzenegger 

3. “Some circumstantial evidence is very strong, as when you find a trout in the milk.”

A. Louis C.K.

B. Henry David Thoreau

C. Mary Shelley

4. “Why, look at me. I’ve worked my way up from nothing to a state of extreme poverty.”

A. Groucho Marx

B. Mother Teresa

C. Mark Cuban

5. “Of all the trees that grow so fair Old England to adorn, /Greater are none beneath the Sun/ Than Oak, and Ash and Thorn.”

A. Ogden Nash

B. Dizzy Dean

C. Rudyard Kipling

6. “I like trees because they seem more resigned to the way they have to live than other things do.”

A. Chuck Hagel

B. Willa Cather

C. Arlo Guthrie

7. “When written in Chinese, the word crisis is composed of two characters — one represents danger, and the other represents opportunity.”  

A. John F. Kennedy

B. Mao Tse-tung

C. Julia Roberts

8. “Paradoxically though it may seem, it is none the less true that life imitates art far more than art imitates life.”

A. Art Linkletter

B. Vincent van Gogh

C. Oscar Wilde

9.”‘Tis not the dying for a faith that’s so hard… ‘Tis the living up to it that’s difficult.”  

A. Lindsay Lohan

B. William Thackeray

C. Jimmy Swaggart

10. “Seize the day, put no trust in the morrow!”

 A. Horace

B. Prince

C. Diogenes

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Power will intoxicate the best hearts, as wine the strongest heads. No man is wise enough, nor good enough to be trusted with unlimited power.” –Charles Caleb Colton

 (Colton, 1780-1832, was an English clergyman and author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?