Tag Archives: Horace Greeley

MISATTRIBUTED WELL-KNOWN QUOTATIONS

My presentation at SkeptiCamp Monterey, January 2, hosted by the Monterey County Skeptics and the Humanists Association of the Monterey Bay Area.

SkeptiCamp Monterey 2016

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotations, quotes

What’s Your QQ*? #400

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 23, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A thankful heart is not only the greatest virtue, but the parent of all other virtues.”

 

A. Cicero

B. Vladimir Putin

C. Michael Jackson

 

2. “The illusion that times that were are better than those that are, has probably pervaded all ages.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Harry Houdini

C. Horace Greeley

 

3. “Now there is one outstandingly important fact regarding Spaceship Earth, and that is that no instruction book came with it.”

 

A. Jules Verne

B. Buckminster Fuller

C. Alf Landon

 

4. “New ideas are one of the most overrated concepts of our time. Most of the important ideas that we live with aren’t new at all.”

 

A. Andy Williams

B. Andy Kaufman

C. Andy Rooney

 

5. “I was married by a judge. I should have asked for a jury.”

 

A. Alan Dershowitz

B. Groucho Marx

C. Aaron Copeland

 

6. “A poet is a bird of unearthly excellence, who escapes from his celestial realm arrives in this world warbling. If we do not cherish him, he spreads his wings and flies back into his homeland.”

 

A. Khalil Gibran

B. Jeff Foxworthy

C. Lewis Carroll

 

7. “[A ghost story] must depend for its effect solely on what one might call its thermometrical quality; if it sends a cold shiver down one’s spine, it has done its job and done it well.”

 

A. Charles Dickens

B. Edith Wharton

C. Adlai Stevenson

 

8. “I am at two with nature.”

 

A. Woody Allen

B. John Muir

C. Mario Andretti

 

9. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

 

A. Timothy Leary

B. Neil Armstrong

C. Rudyard Kipling

 

10. “I like football. I find its an exciting strategic game. Its a great way to avoid conversation with your family at Thanksgiving.”

 

A. Craig Ferguson

B. Humphrey Bogart

C. Frank Gifford

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “None is more impoverished than the one who has no gratitude. Gratitude is a currency that we can mint for ourselves, and spend without fear of bankruptcy.” ~Fred De Witt Van Amburgh

 (Van Amburgh, 1866-1944, was an American writer of inspirational articles and books.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #339

*Quotation Quotient

  (Published September 22, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Fame is a vapor, popularity an accident, riches take wings, only one thing endures and that is character.”

A. Horace Greeley

B. Arnold Schwarzenegger

C. Babe Ruth

2. “A man can sleep around, no questions asked, but if a woman makes nineteen or twenty mistakes she’s a tramp.”

A. John Stuart Mill

B. Lady Bird Johnson

C. Joan Rivers

3. “Discontent is the first step in the progress of a man or a nation.”

A. Barack Obama

B. Oscar Wilde

C. k. d. lang

4. “If, of all words of tongue and pen,/ The saddest are, ‘It might have been,’/ More sad are these we daily see:/ ‘It is, but hadn’t ought to be’.”

A. Bret Harte

B. Jon Stewart

C. Louisa May Alcott

5. “Life resembles the banquet of Damocles; the sword is ever suspended.”

A. King Arthur

B. Voltaire

C. Michael Jackson

6. “When I stop working the rest of the day is posthumous. I’m only really alive when I’m writing.”

A. Thomas Paine

B. William Shakespeare

C. Tennessee Williams

7. “What is broken is broken – and I’d rather remember it as it was at its best than mend it and see the broken places as long as I lived.

A. Dennis Mitchell

B. Margaret Mitchell

C. Joni Mitchell

8. “The two most beautiful words in the English language are ‘check enclosed.'”

A. Dorothy Parker

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

9. “Music is the universal language of mankind.”

A. Ichabod Crane

B. Mick Jagger

C. Henry Wadsworth Longfellow

10. “More than any time in history mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to total extinction. Let us pray that we have the wisdom to choose correctly.”

A. Socrates

B. Marvin Hamlisch

C. Woody Allen

 

Answers: 1-A, 2C- , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Half the work that is done in the world is to make things appear what they are not.”

 —  Erastus Flavel Beadle

 (Beadle, 1821-1894, was a pioneer in publishing pulp fiction.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?