Tag Archives: E.E. Cummings

What’s Your QQ*? #381

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 13, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Health nuts are going to feel stupid someday, lying in hospitals dying of nothing.”

 

A. Redd Foxx

B. Jane Fonda

C. George Will

 

2. “It was a blonde. A blonde to make a bishop kick a hole in a stained-glass window.”

 

A. Pope John Paul II

B. Raymond Chandler

C. A. A. Milne

 

3. “The difference between literature and journalism is that journalism is unreadable and literature is not read.”

 

A. Karl Marx

B. Oscar Wilde

C. Edward R. Murrow

 

4. “The most exhausting thing in life, I have discovered, is being insincere. That is why so much social life is exhausting; one is wearing a mask.”

 

A. Anne Morrow Lindbergh

B. Lindsey Graham

C. Jim Carrey

 

5. “Every now and then go away, have a little relaxation, for when you come back to your work your judgment will be surer. Go some distance away because then the work appears smaller and more of it can be taken in at a glance and a lack of harmony and proportion is more readily seen.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Jessica Simpson

C. Chiang Kai-shek

 

6. “Gardens are not made by singing ‘Oh, how beautiful!’ and sitting in the shade.”

 

A. Confucius

B. Erle Stanley Gardner

C. Rudyard Kipling

 

7. “Don’t go into Mr. McGregor’s garden: your father had an accident there; he was put in a pie by Mrs. McGregor.”

 

A. Harry Potter

B. Beatrix Potter

C. Henry F. Potter

 

8. “The war on privilege will never end. Its next great campaign will be against the privileges of the underprivileged.”        

 

A. H. L. Mencken

B. Warren G. Harding

C. Buddy Ebsen

 

9. “When a man opens a car door for his wife, it’s either a new car or a new wife.”

 

A. Ulysses S. Grant

B. Prince Philip

C. Louis Pasteur

 

10. “Humanity i love you because/ when you’re hard up you pawn your/

   intelligence to buy a drink.”

 

A. Dean Martin

B. Omar Khayyam

C. E.E. Cummings

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Every decision is liberating, even if it leads to disaster. Otherwise, why do so many people walk upright and with open arms into their misfortune?” – Elias Canetti

 (Canetti, 1905-1994, a Bulgarian-born writer, won the Nobel Prize for Literature in 1981.)

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #349

*Quotation Quotient

  (Published December 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Sometimes you just have to jump out the window and grow wings on the way down.”

A. Ray Bradbury       

B. Orville Wright

C. Millard Fillmore

 

2. “Fighting is like champagne. It goes to the heads of cowards as quickly as of heroes. Any fool can be brave on a battlefield when it’s be brave or else be killed.”

A. Margaret Mitchell

B. Joni Mitchell

C. Dennis Mitchell

 

3. “Shall I compare thee to a summer’s day?/ Thou art more lovely and more temperate:/ Rough winds do shake the darling buds of May,/ And summer’s lease hath all too short a date.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Elizabeth Barrett Browning

C. William Shakespeare

 

4. “The wise are instructed by reason, average minds by experience, the stupid by necessity and the brute by instinct.”

A. Jennifer Lawrence

B. Marcus Tullius Cicero

C. Silvio Berlusconi

 

5. “I have very simple tastes. I’m always satisfied by the best.”

A. Olivia Wilde

B. Oscar Wilde

C. Larry Wilde

 

6. “France has neither winter nor summer nor morals–apart from these drawbacks it is a fine country.”

A. François Hollande

B. Arthur Frommer

C. Mark Twain

 

7. “If you think it’s hard to meet new people, try picking up the wrong golf ball.”

A. Tiger Woods

B. Jack Lemmon

C. Ann Landers

 

8. “A man ought to read just as inclination leads him; for what he reads as a task will do him little good.”

A. Samuel Johnson

B. Art Garfunkel

C. Evelyn Wood

 

9. “Spare the rod and spoil the child.”

A. James Dobson

B. Rod Stewart

C. Samuel Butler

 

10. “I’m living so far beyond my income that we may almost be said to be living apart.”

A. E.E. Cummings

B. George Soros

C. Clyde Barrow

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man. ” ― Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #336

*Quotation Quotient

  (Published September 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I am always doing that which I can not do, in order that I may learn how to do it.”

A. Paul Peterson

B. Pablo Picasso

C. Peter Parker

2. “I think computer viruses should count as life. I think it says something about human nature that the only form of life we have created so far is purely destructive. We’ve created life in our own image.”

A. Stephen Hawking

B. Nicolaus Copernicus

C. Mark Zuckerberg

3. “A woman is like a tea bag – you can’t tell how strong she is until you put her in hot water.”

A. Sammy Davis, Jr.

B. Nancy Reagan

C. Eleanor Roosevelt

4. “What’s the use of a fine house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?”

A. Frank Lloyd Wright

B. George Takei

C. Henry David Thoreau

5. “It’s the well-behaved children..that make the most formidable revolutionaries. They don’t say a word, they don’t hide under the table, they eat only one piece of chocolate at a time. But later on they make society pay dearly.”

A. Jean-Paul Sartre

B. Fidel Castro

C. Mary Tyler Moore

6. “Patriotism is the last refuge of a scoundrel.”

A. Samuel Adams

B. Samuel Johnson

C. Samuel Clemens

7. “What we call ‘morals’ is simply blind obedience to words of command.”

A. Havelock Ellis

B. Jackson Pollock

C. Nathan Lane

8. “About morals, I know only that what is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

A. Anthony Weiner

B. Miley Cyrus

C. Ernest Hemingway

9. “Hope has never trickled down. It has always sprung up.”

A. James Buchanan

B. Ruth Bader Ginsburg

C. Studs Terkel

10. “To be nobody but yourself in a world which is doing its best, night and day, to make you everybody else means to fight the hardest battle which any human being can fight; and never stop fighting.”

A. John Wooden

B. E. E. Cummings

C. Rand Paul

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Good men and bad men alike are capable of weakness. The difference is simply that a bad man will be proud all his life of one good deed – while an honest man is hardly aware of his good acts, but remembers a single sin for years on end.” ― Vasily Grossman

 (Grossman, 1905-1964, was a Soviet writer and war correspondent.)

 

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #282

Published August 19, 2012 in the Monterey County Herald

 

“Ancient Rome declined because it had a Senate, now what’s going to happen to us with both a House and a Senate?”

Who said it?

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“I admire addicts. In a world where everybody is waiting for some blind, random disaster or some sudden disease, the addict has the comfort of knowing what will most likely wait for him down the road. He’s taken some control over his ultimate fate, and his addiction keeps the cause of his death from being a total surprise.”  ― Chuck Palahniuk

 (Palahniuk wrote the novel, “The Fight Club.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes