What’s Your QQ*? #400


(Published November 23, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “A thankful heart is not only the greatest virtue, but the parent of all other virtues.”


A. Cicero

B. Vladimir Putin

C. Michael Jackson


2. “The illusion that times that were are better than those that are, has probably pervaded all ages.”


A. Charlie Chaplin

B. Harry Houdini

C. Horace Greeley


3. “Now there is one outstandingly important fact regarding Spaceship Earth, and that is that no instruction book came with it.”


A. Jules Verne

B. Buckminster Fuller

C. Alf Landon


4. “New ideas are one of the most overrated concepts of our time. Most of the important ideas that we live with aren’t new at all.”


A. Andy Williams

B. Andy Kaufman

C. Andy Rooney


5. “I was married by a judge. I should have asked for a jury.”


A. Alan Dershowitz

B. Groucho Marx

C. Aaron Copeland


6. “A poet is a bird of unearthly excellence, who escapes from his celestial realm arrives in this world warbling. If we do not cherish him, he spreads his wings and flies back into his homeland.”


A. Khalil Gibran

B. Jeff Foxworthy

C. Lewis Carroll


7. “[A ghost story] must depend for its effect solely on what one might call its thermometrical quality; if it sends a cold shiver down one’s spine, it has done its job and done it well.”


A. Charles Dickens

B. Edith Wharton

C. Adlai Stevenson


8. “I am at two with nature.”


A. Woody Allen

B. John Muir

C. Mario Andretti


9. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”


A. Timothy Leary

B. Neil Armstrong

C. Rudyard Kipling


10. “I like football. I find its an exciting strategic game. Its a great way to avoid conversation with your family at Thanksgiving.”


A. Craig Ferguson

B. Humphrey Bogart

C. Frank Gifford



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “None is more impoverished than the one who has no gratitude. Gratitude is a currency that we can mint for ourselves, and spend without fear of bankruptcy.” ~Fred De Witt Van Amburgh

 (Van Amburgh, 1866-1944, was an American writer of inspirational articles and books.)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s