Tag Archives: Edith Wharton

What’s Your Quotation Quotient? #425

Published May 15-17, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

1. “All animals are equal, but some animals are more equal than others.”

 

A. A.A. Milne

B. Walt Disney

C. George Orwell

 

2. “Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for truth.”

 

A. Benjamin Disraeli

B. Jack Nicklaus

C. Whoopi Goldberg

 

3. “The success of a ghost story may be judged by its

thermometrical quality; if it sends a cold shiver

down one’s spine, it has done its job and done

it well.”

 

A. Edith Wharton

B. Beatrix Potter

C. Shirley Temple

 

4. “It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.”

 

A. Sigmund Freud

B. Philip K. Dick

C. Dwight Eisenhower

 

5. “The most incomprehensible thing about the universe is that it is comprehensible.”

 

A. George Noory

B. James Madison

C. Albert Einstein

 

6. “A sense of the fundamental decencies is parceled out unequally at birth.”

 

A. Roman Polanski

B. Bernie Sanders

C. F. Scott Fitzgerald

 

7. “The only function of economic forecasting is to make astrology look respectable.”

 

A. John Kenneth Galbraith

B. Suze Orman

C. Nancy Reagan

 

8. “I have found the best way to give advice to your children is to find out what they want and then advise them to do it.”

 

A. Bob Woodward

B. Harry S. Truman

C. Stephen Hawking

 

9. “It is a good thing for an uneducated man to read books of quotations… The quotations when engraved upon the memory give you good thoughts.”

 

A. Winston Churchill

B. Roseanne Barr

C. Orville Wright

 

10. “Let us read and let us dance — two amusements that will never do any harm to the world.”

 

A. Mike Huckabee

B. Edgar Allan Poe

C. Voltaire

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The value of the average conversation could be enormously improved by the constant use of four simple words: ‘I do not know.'”

 –Andre Maurois, 1885-1967, was a French biographer, novelist and essayist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #400

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 23, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A thankful heart is not only the greatest virtue, but the parent of all other virtues.”

 

A. Cicero

B. Vladimir Putin

C. Michael Jackson

 

2. “The illusion that times that were are better than those that are, has probably pervaded all ages.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Harry Houdini

C. Horace Greeley

 

3. “Now there is one outstandingly important fact regarding Spaceship Earth, and that is that no instruction book came with it.”

 

A. Jules Verne

B. Buckminster Fuller

C. Alf Landon

 

4. “New ideas are one of the most overrated concepts of our time. Most of the important ideas that we live with aren’t new at all.”

 

A. Andy Williams

B. Andy Kaufman

C. Andy Rooney

 

5. “I was married by a judge. I should have asked for a jury.”

 

A. Alan Dershowitz

B. Groucho Marx

C. Aaron Copeland

 

6. “A poet is a bird of unearthly excellence, who escapes from his celestial realm arrives in this world warbling. If we do not cherish him, he spreads his wings and flies back into his homeland.”

 

A. Khalil Gibran

B. Jeff Foxworthy

C. Lewis Carroll

 

7. “[A ghost story] must depend for its effect solely on what one might call its thermometrical quality; if it sends a cold shiver down one’s spine, it has done its job and done it well.”

 

A. Charles Dickens

B. Edith Wharton

C. Adlai Stevenson

 

8. “I am at two with nature.”

 

A. Woody Allen

B. John Muir

C. Mario Andretti

 

9. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

 

A. Timothy Leary

B. Neil Armstrong

C. Rudyard Kipling

 

10. “I like football. I find its an exciting strategic game. Its a great way to avoid conversation with your family at Thanksgiving.”

 

A. Craig Ferguson

B. Humphrey Bogart

C. Frank Gifford

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “None is more impoverished than the one who has no gratitude. Gratitude is a currency that we can mint for ourselves, and spend without fear of bankruptcy.” ~Fred De Witt Van Amburgh

 (Van Amburgh, 1866-1944, was an American writer of inspirational articles and books.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #235

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“America is a melting pot, the people at the bottom get burned while all the scum floats to the top.” – Charlie King

 (King is a folksinger and activist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations