Tag Archives: Khalil Gibran

What’s Your QQ*? #400

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 23, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A thankful heart is not only the greatest virtue, but the parent of all other virtues.”

 

A. Cicero

B. Vladimir Putin

C. Michael Jackson

 

2. “The illusion that times that were are better than those that are, has probably pervaded all ages.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Harry Houdini

C. Horace Greeley

 

3. “Now there is one outstandingly important fact regarding Spaceship Earth, and that is that no instruction book came with it.”

 

A. Jules Verne

B. Buckminster Fuller

C. Alf Landon

 

4. “New ideas are one of the most overrated concepts of our time. Most of the important ideas that we live with aren’t new at all.”

 

A. Andy Williams

B. Andy Kaufman

C. Andy Rooney

 

5. “I was married by a judge. I should have asked for a jury.”

 

A. Alan Dershowitz

B. Groucho Marx

C. Aaron Copeland

 

6. “A poet is a bird of unearthly excellence, who escapes from his celestial realm arrives in this world warbling. If we do not cherish him, he spreads his wings and flies back into his homeland.”

 

A. Khalil Gibran

B. Jeff Foxworthy

C. Lewis Carroll

 

7. “[A ghost story] must depend for its effect solely on what one might call its thermometrical quality; if it sends a cold shiver down one’s spine, it has done its job and done it well.”

 

A. Charles Dickens

B. Edith Wharton

C. Adlai Stevenson

 

8. “I am at two with nature.”

 

A. Woody Allen

B. John Muir

C. Mario Andretti

 

9. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

 

A. Timothy Leary

B. Neil Armstrong

C. Rudyard Kipling

 

10. “I like football. I find its an exciting strategic game. Its a great way to avoid conversation with your family at Thanksgiving.”

 

A. Craig Ferguson

B. Humphrey Bogart

C. Frank Gifford

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “None is more impoverished than the one who has no gratitude. Gratitude is a currency that we can mint for ourselves, and spend without fear of bankruptcy.” ~Fred De Witt Van Amburgh

 (Van Amburgh, 1866-1944, was an American writer of inspirational articles and books.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #361

*Quotation Quotient

(Published February 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Were it offered to my choice, I should have no objection to a repetition of the same life from its beginning, only asking the advantages authors have in a second edition to correct some faults in the first.”

A. Benjamin Jealous

B. Benjamin Harrison

C. Benjamin Franklin

 

2. “If the other person injures you, you may forget the injury; but if you injure him you will always remember.”

A. Frank Underwood

B. Khalil Gibran

C. Muhammad Ali

 

3. “The race is not always to the swift, nor the battle to the strong, but that’s the way to bet.”

A. Damon Runyon

B. Rudolf Nureyev

C. Pete Rose

 

4. “The one thing I do not want to be called is First Lady. It sounds like a saddle horse.”

A. Jackie Kennedy

B. Martha Washington

C. Laura Bush

 

5. “It takes an earthquake to remind us that we walk on the crust of an unfinished earth.”

A. Charles Richter

B. Charles Manson

C. Charles Kuralt

 

6. “It is well for people who think, to change their minds occasionally in order to keep them clean.”

A. Mitt Romney

B. Buster Keaton

C. Luther Burbank

 

7. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

A. Lady Macbeth

B. Juliet

C. Hamlet

 

8. “Slang is a language that rolls up its sleeves, spits on its hands and goes to work.”

A. Carl Sandberg

B. George Will

C. Sylvester Stallone

 

9. “They Call Me Mister Tibbs.”

A. Fiorello LaGuardia

B. Sidney Poitier

C. Samuel L. Jackson

 

10. “More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.”

A. Albert Einstein

B. Woody Allen

C. Socrates

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “It is well to remember that the entire universe, with one trifling

 exception, is composed of others.” — John Andrew Holmes

 (Holmes was the author of “Wisdom in Small Doses.”)

 

 

 

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #324

*Quotation Quotient

  (Published June 9, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Do you know the difference between education and experience? Education is when you read the fine print; experience is what you get when you don’t. ”

A. Pete Seeger

B. Socrates

C. Natty Bumpo

2. “All things are possible until they are proved impossible and even the impossible may only be so, as of now.”

A. Pearl Jam

B. Pearl S. Buck

C. Pearl Bailey

3. “You may give {your children} your love but not your thoughts./ For they have their own thoughts./  You may house their bodies but not their souls,/ For their souls dwell in the house of tomorrow, which you cannot visit, not even in your dreams.”

A. Edgar Allan Poe

B. Khalil Gibran

C. Edmund Burke

4. “The first half of our lives is ruined by our parents, the second half by our children.”

A. Amy Schumer

B. Hippocrates

C. Clarence Darrow

5. “Men occasionally stumble over the truth, but most of them pick themselves up and hurry off as if nothing had happened.”

A. Andy Kaufman

B. Thomas Jefferson

C. Winston Churchill

6. “I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it.”

A. Mark Twain

B. Pope Francis

C. Albert Einstein

7. “It is the preoccupation with possessions, more than anything else that prevents us from living freely and nobly.”

A. Rihanna

B. Bertrand Russell

C. Edward R. Murrow

8. “Hold fast to dreams,/ For if dreams die/ Life is a broken-winged bird,/ That cannot fly.”

A. Langston Hughes

B. Shel Silverstein

C. Agatha Christie

9. “It does not do to dwell on dreams and forget to live.”

A. Milton Friedman

B. Al Yankovic

C. J.K. Rowling

10. “A man should never be ashamed to own that he has been in the wrong, which is but saying in other words that he is wiser today than he was yesterday.”

A. Paul McCartney

B. Henry David Thoreau

C. Alexander Pope

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “True eloquence consists in saying all that should be, not all that could be said.” – Francois de La Rochefoucauld

 (La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #311

*Quotation Quotient    

(Published March 10, 2013 in the Monterey County Herald)

 

1. “No power of genius has ever yet had the smallest success in explaining existence. The perfect enigma remains.”

 A. Henry Kissinger

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rick Warren

 2. “If you have strongly held opinions, you are opinionated; if you don’t, you lack conviction: either way, there is something wrong with you.”

 A. John Hancock

B. Rudolf Nureyev

C. Thomas Szasz

 3. “The shoe that fits one person pinches another; there is no recipe for living that suits all cases.”

 A. Carl Jung

B. Carl Kasell

C. Carl Lewis

 4. “I am a firm believer in the people. If given the truth, they can be depended upon to meet any national crises. The great point is to bring them the real facts.”

 A. Keith Olbermann

B. Roger Ailes

C. Abraham Lincoln

 5. “Here I sit/ With my shoes mismated./ Lawdy-mercy!/ I’s frustrated!”

 A. Langston Hughes

B. Antonin Scalia

C. Beatrix Potter

 6. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

 A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Clarence Darrow

C. Alan Haffa

 7. “Now is all we have. Everything that has ever happened to you, and anything that is ever going to happen to you, is just a thought.”

 A. Wayne Dyer

B. Mark Twain

C. Hugo Chavez

 8. “Don’t gain the world and lose your soul, wisdom is better than silver or gold.”

 A. Lance Armstrong

B. Bob Marley

C. Howard Stern

 9. “I write lustily and humorously. It isn’t calculated; it’s the way I think. I’ve invented a writing style that expresses who I am.”

 A. Erica Jong

B. John Steinbeck

C. Walt Disney

 10. “If you love somebody, let them go, for if they return, they were always yours. And if they don’t, they never were.”

 A. Mark Sanford

B. Calvin Coolidge

C. Khalil Gibran

 

 Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“A neurotic is a man who builds a castle in the air.  A psychotic is the man who lives in it.  A psychiatrist is the man who collects the rent.”  ~Jerome Lawrence

 (Lawrence, 1915-2004, was an American playwright and author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?