What’s Your QQ*? #317

*Quotation Quotient

  (Published April 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Politics are almost as exciting as war, and quite as dangerous. In war you can only be killed once, but in politics many times.”   

A. Audie Murphy

B. Walt Whitman

C. Winston Churchill

2. “Unless the cause of peace based on law gathers behind it the force and zeal of a religion, it hardly can hope to succeed.”

A. Albert Einstein

B. Bo Diddley

C. Arnold Schwarzenegger 

3. “Some circumstantial evidence is very strong, as when you find a trout in the milk.”

A. Louis C.K.

B. Henry David Thoreau

C. Mary Shelley

4. “Why, look at me. I’ve worked my way up from nothing to a state of extreme poverty.”

A. Groucho Marx

B. Mother Teresa

C. Mark Cuban

5. “Of all the trees that grow so fair Old England to adorn, /Greater are none beneath the Sun/ Than Oak, and Ash and Thorn.”

A. Ogden Nash

B. Dizzy Dean

C. Rudyard Kipling

6. “I like trees because they seem more resigned to the way they have to live than other things do.”

A. Chuck Hagel

B. Willa Cather

C. Arlo Guthrie

7. “When written in Chinese, the word crisis is composed of two characters — one represents danger, and the other represents opportunity.”  

A. John F. Kennedy

B. Mao Tse-tung

C. Julia Roberts

8. “Paradoxically though it may seem, it is none the less true that life imitates art far more than art imitates life.”

A. Art Linkletter

B. Vincent van Gogh

C. Oscar Wilde

9.”‘Tis not the dying for a faith that’s so hard… ‘Tis the living up to it that’s difficult.”  

A. Lindsay Lohan

B. William Thackeray

C. Jimmy Swaggart

10. “Seize the day, put no trust in the morrow!”

 A. Horace

B. Prince

C. Diogenes



Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “Power will intoxicate the best hearts, as wine the strongest heads. No man is wise enough, nor good enough to be trusted with unlimited power.” –Charles Caleb Colton

 (Colton, 1780-1832, was an English clergyman and author.)




Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s