Tag Archives: Andy Rooney

What’s Your QQ*? #400

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 23, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A thankful heart is not only the greatest virtue, but the parent of all other virtues.”

 

A. Cicero

B. Vladimir Putin

C. Michael Jackson

 

2. “The illusion that times that were are better than those that are, has probably pervaded all ages.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Harry Houdini

C. Horace Greeley

 

3. “Now there is one outstandingly important fact regarding Spaceship Earth, and that is that no instruction book came with it.”

 

A. Jules Verne

B. Buckminster Fuller

C. Alf Landon

 

4. “New ideas are one of the most overrated concepts of our time. Most of the important ideas that we live with aren’t new at all.”

 

A. Andy Williams

B. Andy Kaufman

C. Andy Rooney

 

5. “I was married by a judge. I should have asked for a jury.”

 

A. Alan Dershowitz

B. Groucho Marx

C. Aaron Copeland

 

6. “A poet is a bird of unearthly excellence, who escapes from his celestial realm arrives in this world warbling. If we do not cherish him, he spreads his wings and flies back into his homeland.”

 

A. Khalil Gibran

B. Jeff Foxworthy

C. Lewis Carroll

 

7. “[A ghost story] must depend for its effect solely on what one might call its thermometrical quality; if it sends a cold shiver down one’s spine, it has done its job and done it well.”

 

A. Charles Dickens

B. Edith Wharton

C. Adlai Stevenson

 

8. “I am at two with nature.”

 

A. Woody Allen

B. John Muir

C. Mario Andretti

 

9. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

 

A. Timothy Leary

B. Neil Armstrong

C. Rudyard Kipling

 

10. “I like football. I find its an exciting strategic game. Its a great way to avoid conversation with your family at Thanksgiving.”

 

A. Craig Ferguson

B. Humphrey Bogart

C. Frank Gifford

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “None is more impoverished than the one who has no gratitude. Gratitude is a currency that we can mint for ourselves, and spend without fear of bankruptcy.” ~Fred De Witt Van Amburgh

 (Van Amburgh, 1866-1944, was an American writer of inspirational articles and books.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #341

*Quotation Quotient

  (Published October 6, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “What is a weed? A plant whose virtues have not yet been discovered.”

A. Luther Burbank

B. Charles Dickens

C. Ralph Waldo Emerson

2. “The blindness in human beings… is the blindness with which we all are afflicted in regard to the feelings of creatures and people different from ourselves.”

A. William James

B. Jesse James

C. LeBron James

3. “Every thought I have imprisoned in expression I must free by my deeds.”

A. Hannibal Lecter

B. Kahlil Gibran

C. Harmon Killebrew

4. “An argument always leaves each party convinced that the other has a closed mind.”

A. Harry Reid

B. Dr. Ruth Westheimer

C. Laurence J. Peter

5. “History unfolds itself by strange and unpredictable paths. We have little control over the future and none at all over the past.”

A. H. G. Wells

B. Winston Churchill

C. Judy Garland

6. “The two biggest sellers in any bookstore are the cookbooks and the diet books. The cookbooks tell you how to prepare the food and the diet books tell you how not to eat any of it.”

A. Andy Rooney

B. Mickey Rooney

C. Art Rooney

7. “Do not go gentle into that good night,/ Old age should burn and rave at close of day;/ Rage, rage against the dying of the light.”

A. Maya Angelou

B. Dylan Thomas

C. Jerry Garcia

8. “There are a thousand paths that have never been trodden – a thousand healths and hidden isles of life. Even now man and man’s earth are unexhausted and undiscovered.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Justin Timberlake

C. Thomas Edison

9. “Do not think of knocking out another person’s brains because he differs in opinion from you. It would be as rational to knock yourself on the head because you differ from yourself ten years ago.”

A. Napoleon  Bonaparte

B. Chiang Kai-shek

C. Horace Mann

10. “There is no cure for birth and death save to enjoy the interval.”

A. George Lucas

B. George Santayana

C. George Zimmerman

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“The soul has a taste for goodness, just as the body has an appetite for pleasure.” – Joseph Joubert

 (Joubert, 1754-1824, was a French philosopher and essayist.)

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #243

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius — and a lot of courage — to move in the opposite direction.” –E. F. Schumacher

 (Schumacher, 1911-1977, a respected British economist, wrote Small is Beautiful: Economics As if People Mattered.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations