Tag Archives: Abraham Maslow

What’s Your QQ*? #395

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 19, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail.”

 

A. Pete Seeger

B. Abraham Maslow

C. Gerald Ford

 

2. “Make wars unprofitable and you make them impossible.”

 

A. Dick Cheney

B. Gene Autry

C. A. Philip Randolph

 

3. “Sometime they’ll give a war and nobody will come.”

 

A. John McCain

B. Carl Sandburg

C. Peyton Manning

 

4. “Life is a disease; and the only difference between one another is the stage of the disease at which he lives”

 

A. George Takei

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

5. “’Tis an ill cook that cannot lick his own fingers.”

 

A. Colonel Sanders

B. Rachael Ray

C. William Shakespeare

 

6. “We do not talk – we bludgeon one another with facts and theories gleaned from cursory readings of newspapers, magazines and digests.”

 

A. George Will

B. Henry Miller

C. Thomas Paine

 

7. “There are more criminals out of jail than in jail, the only difference is that the majority of those who are out, are such skillful criminals that they know how to keep themselves out.”
A. Marcus Garvey

B. Mandy Patinkin

C. J.P. Morgan

 

8. “She got her looks from her father. He’s a plastic surgeon.”

 

A. Pamela Anderson

B. Maria Callas

C. Groucho Marx

 

9. “No verse can give pleasure for long, nor last, that is written by drinkers of water.”

 

A. Horace

B. Robert Frost

C. Dean Martin

 

10. “Time is too slow for those who wait, too swift for those who fear, too long for those who grieve, too short for those who rejoice, but for those who love, time is eternity.”

 

A. Henry van Dyke

B. Dick Van Dyke

C. Jerry Van Dyke

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Love and time, those are the only two things in all the world and all of life that cannot be bought, but only spent.”  ― Gary Jennings

 (Jennings, 1928-1999, was an American author of adult and children’s books.)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #352

*Quotation Quotient

  (Published December 22, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never worry about the size of your Christmas tree. In the eyes of children, they are all thirty feet tall.”

A. Pope Francis

B. W.C. Fields

C. Larry Wilde

 

2. “It’s kind of fun to do the impossible.”

A. Walt Disney

B. Walt Whitman

C. Walter White

 

3. “Heaven and hell is right now…. You make it heaven or you make it hell by your actions.”

A. George Harrison

B.  Rachael Ray

C. Colin Kaepernick

 

4. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

A. Rudyard Kipling

B. Jonas Salk

C. Arnold Schwarzenegger

 

5. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Archie Bunker

B. Mitch McConnell

C. Franklin D. Roosevelt

 

6. “A musician must make music, an artist must paint, a poet must write, if he is to be ultimately at peace with himself. What a man can be, he must be.”

A. Raul Castro

B. Abraham Maslow

C. William Tecumseh Sherman

 

7. “The law isn’t justice. It’s a very imperfect mechanism. If you press exactly the right buttons and are also lucky, justice may show up in the answer. A mechanism is all the law was ever intended to be.”

A. Raymond Chandler

B. John Roberts

C. Barbra Streisand

 

8. “The first TV babies are now writing with a TV mind that has no attention span at all.”

A. Mark Twain

B. Gore Vidal

C. Marilyn Monroe

 

9. “A good politician is quite as unthinkable as an honest burglar.”

A. D.B. Cooper

B. H.R. Haldeman

C. H.L. Mencken

 

10. “I heard the bells on Christmas Day/ Their old, familiar carols play,/

And wild and sweet/ The words repeat/ Of peace on earth, good-will to men!”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Charles Dickens

C. Martin Luther King

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

“‘Most all the time, the whole year round, there ain’t no flies on me,

But jest ‘fore Christmas I’m as good as I kin be!” -Eugene Field

(Field, 1850-1895, was an American humorist and writer of children’s poetry.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?