Tag Archives: Charles Caleb Colton

What’s Your QQ*? #391

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 21, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Our doubts are traitors,/  and make us lose the good we oft might win,/ by fearing to attempt.”

 

A. Leonard Cohen

B. Tom Hanks

C. William Shakespeare

 

2. “The function of education is to teach one to think intensively and to think critically. Intelligence plus character – that is the goal of true education.”

 

A. Thomas Edison

B. Gabe Kotter

C. Martin Luther King, Jr.

 

3. “The true, strong, and sound mind is the mind that can embrace equally great things and small.”

 

A. Samuel Johnson

B. Lyndon Johnson

C. Dwayne Johnson

 

4. “It is easy to be brave from a safe distance.”

 

A. Hercules

B. Pharrell

C. Aesop

 

5. “A man may be a fool and not know it, but not if he is married.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. H.L. Mencken

C. John Kerry

 

6. “The horror of wedlock, the most appalling, the most loathsome of all the bonds humankind has devised for its own discomfort and degradation.”

 

A. Marquis de Sade

B. Bill Mahr

C. Mamie Eisenhower

 

7. “Love and marriage, love and marriage/ Go together like a horse and carriage/ This I tell you brother/ You can’t have one without the other.”

 

A. Bob Marley

B. Sammy Cahn

C. Johnny Cash

 

8. “People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it.”

 

A. George Clooney

B. George Harrison

C. George Bernard Shaw

 

9. “It is the habit of mankind to mistake familiarity for accurate knowledge.”

 

A. Jim Rockford

B. John Stuart Mill

C. Hippocrates

 

10. “I stand for the square deal. But when I say that I am for a square deal, I mean not merely that I stand for fair play under the present rules of the game, but that I stand for having the rules changed so as to work for a more substantial equality of opportunity and of reward for equally good service.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Franklin D. Roosevelt

C. Abraham Lincoln

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We hate some persons because we do not know them; and we will not know them because we hate them.” ― Charles Caleb Colton

 (Colton, 1780-1892, was an English cleric and writer.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #317

*Quotation Quotient

  (Published April 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Politics are almost as exciting as war, and quite as dangerous. In war you can only be killed once, but in politics many times.”   

A. Audie Murphy

B. Walt Whitman

C. Winston Churchill

2. “Unless the cause of peace based on law gathers behind it the force and zeal of a religion, it hardly can hope to succeed.”

A. Albert Einstein

B. Bo Diddley

C. Arnold Schwarzenegger 

3. “Some circumstantial evidence is very strong, as when you find a trout in the milk.”

A. Louis C.K.

B. Henry David Thoreau

C. Mary Shelley

4. “Why, look at me. I’ve worked my way up from nothing to a state of extreme poverty.”

A. Groucho Marx

B. Mother Teresa

C. Mark Cuban

5. “Of all the trees that grow so fair Old England to adorn, /Greater are none beneath the Sun/ Than Oak, and Ash and Thorn.”

A. Ogden Nash

B. Dizzy Dean

C. Rudyard Kipling

6. “I like trees because they seem more resigned to the way they have to live than other things do.”

A. Chuck Hagel

B. Willa Cather

C. Arlo Guthrie

7. “When written in Chinese, the word crisis is composed of two characters — one represents danger, and the other represents opportunity.”  

A. John F. Kennedy

B. Mao Tse-tung

C. Julia Roberts

8. “Paradoxically though it may seem, it is none the less true that life imitates art far more than art imitates life.”

A. Art Linkletter

B. Vincent van Gogh

C. Oscar Wilde

9.”‘Tis not the dying for a faith that’s so hard… ‘Tis the living up to it that’s difficult.”  

A. Lindsay Lohan

B. William Thackeray

C. Jimmy Swaggart

10. “Seize the day, put no trust in the morrow!”

 A. Horace

B. Prince

C. Diogenes

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Power will intoxicate the best hearts, as wine the strongest heads. No man is wise enough, nor good enough to be trusted with unlimited power.” –Charles Caleb Colton

 (Colton, 1780-1832, was an English clergyman and author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?