What’s Your QQ*? #352

*Quotation Quotient

  (Published December 22, 2013 in the Monterey County Herald.)


1. “Never worry about the size of your Christmas tree. In the eyes of children, they are all thirty feet tall.”

A. Pope Francis

B. W.C. Fields

C. Larry Wilde


2. “It’s kind of fun to do the impossible.”

A. Walt Disney

B. Walt Whitman

C. Walter White


3. “Heaven and hell is right now…. You make it heaven or you make it hell by your actions.”

A. George Harrison

B.  Rachael Ray

C. Colin Kaepernick


4. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

A. Rudyard Kipling

B. Jonas Salk

C. Arnold Schwarzenegger


5. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Archie Bunker

B. Mitch McConnell

C. Franklin D. Roosevelt


6. “A musician must make music, an artist must paint, a poet must write, if he is to be ultimately at peace with himself. What a man can be, he must be.”

A. Raul Castro

B. Abraham Maslow

C. William Tecumseh Sherman


7. “The law isn’t justice. It’s a very imperfect mechanism. If you press exactly the right buttons and are also lucky, justice may show up in the answer. A mechanism is all the law was ever intended to be.”

A. Raymond Chandler

B. John Roberts

C. Barbra Streisand


8. “The first TV babies are now writing with a TV mind that has no attention span at all.”

A. Mark Twain

B. Gore Vidal

C. Marilyn Monroe


9. “A good politician is quite as unthinkable as an honest burglar.”

A. D.B. Cooper

B. H.R. Haldeman

C. H.L. Mencken


10. “I heard the bells on Christmas Day/ Their old, familiar carols play,/

And wild and sweet/ The words repeat/ Of peace on earth, good-will to men!”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Charles Dickens

C. Martin Luther King



Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“‘Most all the time, the whole year round, there ain’t no flies on me,

But jest ‘fore Christmas I’m as good as I kin be!” -Eugene Field

(Field, 1850-1895, was an American humorist and writer of children’s poetry.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s