Tag Archives: Cicero

What’s Your Quotation Quotient? #444

Published October 4, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “When the well is dry, we know the worth of water.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Jerry Brown

C. Michael Phelps

 

2. “It is impossible to live without failing at something unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. Miley Cyrus

B. J.K. Rowling

C. J. Edgar Hoover

 

3. “A man who does not read good books has no advantage over the man who can’t read them.”

 

A. Mark Twain

B. Jacques Cousteau

C. Raúl Castro

 

4. “I dream of a world where the truth is what shapes people’s politics, rather than politics shaping what people think is true.”

 

A. Rick Santorum

B. Trevor Noah

C. Neil deGrasse Tyson

 

5. “An optimist thinks that this is the best possible world. A pessimist fears that this is true.”

 

A. Robert Downey Jr.

B. Robert Oppenheimer

C. Robert Pattinson

 

6. “You have to be odd to be number one.”

 

A. Dr. Seuss

B. Stephen Hawking

C. Donald Trump

 

7. “No one shall give or receive a present, either during a candidacy or during or after a term of office.”

 

A. John Boehner

B. Conan O’Brien

C. Cicero

 

8. “The grand show is eternal. It is always sunrise somewhere; the dew is never all dried at once; a shower is forever galling; vapor is ever rising. Eternal sunrise, eternal sunset, eternal dawn and gloaming, on sea and continents and islands, each in its turn, as the round earth rolls.”

 

A. Ogden Nash

B. John Muir

C. Janet Reno

 

9. “Crash programs fail because they are based on the theory that, with nine women pregnant, you can get a baby in a month.”

 

A. Wernher von Braun

B. Mario Andretti

C. Yoko Ono

 

10. “Dancing is a perpendicular expression of a horizontal desire.”

 

A. George Zimmerman

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A, 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whether four years of strenuous attention to football and fraternities is the best preparation for professional work has never been seriously investigated.”

–Robert Maynard Hutchins, 1899-1977, a reform-minded American educator, served as president and chancellor of the University of Chicago.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes quiz

What’s Your QQ*? #400

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 23, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A thankful heart is not only the greatest virtue, but the parent of all other virtues.”

 

A. Cicero

B. Vladimir Putin

C. Michael Jackson

 

2. “The illusion that times that were are better than those that are, has probably pervaded all ages.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Harry Houdini

C. Horace Greeley

 

3. “Now there is one outstandingly important fact regarding Spaceship Earth, and that is that no instruction book came with it.”

 

A. Jules Verne

B. Buckminster Fuller

C. Alf Landon

 

4. “New ideas are one of the most overrated concepts of our time. Most of the important ideas that we live with aren’t new at all.”

 

A. Andy Williams

B. Andy Kaufman

C. Andy Rooney

 

5. “I was married by a judge. I should have asked for a jury.”

 

A. Alan Dershowitz

B. Groucho Marx

C. Aaron Copeland

 

6. “A poet is a bird of unearthly excellence, who escapes from his celestial realm arrives in this world warbling. If we do not cherish him, he spreads his wings and flies back into his homeland.”

 

A. Khalil Gibran

B. Jeff Foxworthy

C. Lewis Carroll

 

7. “[A ghost story] must depend for its effect solely on what one might call its thermometrical quality; if it sends a cold shiver down one’s spine, it has done its job and done it well.”

 

A. Charles Dickens

B. Edith Wharton

C. Adlai Stevenson

 

8. “I am at two with nature.”

 

A. Woody Allen

B. John Muir

C. Mario Andretti

 

9. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

 

A. Timothy Leary

B. Neil Armstrong

C. Rudyard Kipling

 

10. “I like football. I find its an exciting strategic game. Its a great way to avoid conversation with your family at Thanksgiving.”

 

A. Craig Ferguson

B. Humphrey Bogart

C. Frank Gifford

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “None is more impoverished than the one who has no gratitude. Gratitude is a currency that we can mint for ourselves, and spend without fear of bankruptcy.” ~Fred De Witt Van Amburgh

 (Van Amburgh, 1866-1944, was an American writer of inspirational articles and books.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz