Tag Archives: Walt Disney

What’s Your Quotation Quotient? #474

Published May 8, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Getting over a painful experience is much like crossing monkey bars. You have to let go at some point in order to move forward.”

 

A. C. S. Lewis

B. H. G. Wells

C. J. D. Salinger

 

2. “Everyone is entitled to their own opinion, but not their own facts.”

 

A. Tommy Lee Jones

B. John Quincy Adams

C. Daniel Patrick Moynihan

 

3. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

 

A. Friedrich Nietzsche

B. Stan Laurel

C. James Cameron

 

4. “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.”

 

A. Bruce Springsteen

B. Bruce Lee

C. Bruce Willis

 

5. “Capital punishment is our society’s recognition of the sanctity of human life.”

 

A. Orrin Hatch

B. Pope John Paul II

C. Linda Ronstadt

 

6. “How do I love thee? Let me count the ways.”

 

A. Ray Romano

B. Elizabeth Barrett Browning

C. Edgar Allan Poe

 

7. “We live in a world where we have to hide to make love, while violence is practiced in broad daylight.”

 

A. John Kasich

B. John Lennon

C. John Travolta

 

8. “Disneyland will never be completed. It will continue to grow as long as there is imagination left in the world.”

 

A. Walt Disney

B. Dr. Seuss

C. Sigmund Freud

 

9. “If your parents never had children, chances are… neither will you.”

 

A. Socrates

B. Evander Holyfield

C. Dick Cavett

 

10. “A mother’s arms are made of tenderness and children sleep soundly in them.”

 

A. Aaron Burr

B. Victor Hugo

C. Sean Penn

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A mother is a person who, seeing there are only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie.”

–Tenneva Jordan

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #352

*Quotation Quotient

  (Published December 22, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never worry about the size of your Christmas tree. In the eyes of children, they are all thirty feet tall.”

A. Pope Francis

B. W.C. Fields

C. Larry Wilde

 

2. “It’s kind of fun to do the impossible.”

A. Walt Disney

B. Walt Whitman

C. Walter White

 

3. “Heaven and hell is right now…. You make it heaven or you make it hell by your actions.”

A. George Harrison

B.  Rachael Ray

C. Colin Kaepernick

 

4. “Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.”

A. Rudyard Kipling

B. Jonas Salk

C. Arnold Schwarzenegger

 

5. “Not only our future economic soundness but the very soundness of our democratic institutions depends on the determination of our government to give employment to idle men.”

A. Archie Bunker

B. Mitch McConnell

C. Franklin D. Roosevelt

 

6. “A musician must make music, an artist must paint, a poet must write, if he is to be ultimately at peace with himself. What a man can be, he must be.”

A. Raul Castro

B. Abraham Maslow

C. William Tecumseh Sherman

 

7. “The law isn’t justice. It’s a very imperfect mechanism. If you press exactly the right buttons and are also lucky, justice may show up in the answer. A mechanism is all the law was ever intended to be.”

A. Raymond Chandler

B. John Roberts

C. Barbra Streisand

 

8. “The first TV babies are now writing with a TV mind that has no attention span at all.”

A. Mark Twain

B. Gore Vidal

C. Marilyn Monroe

 

9. “A good politician is quite as unthinkable as an honest burglar.”

A. D.B. Cooper

B. H.R. Haldeman

C. H.L. Mencken

 

10. “I heard the bells on Christmas Day/ Their old, familiar carols play,/

And wild and sweet/ The words repeat/ Of peace on earth, good-will to men!”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Charles Dickens

C. Martin Luther King

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

“‘Most all the time, the whole year round, there ain’t no flies on me,

But jest ‘fore Christmas I’m as good as I kin be!” -Eugene Field

(Field, 1850-1895, was an American humorist and writer of children’s poetry.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?