Tag Archives: Ralph Waldo Emerson

What’s Your Quotation Quotient? #467

Published March 20, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting some on yourself.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Paris Hilton

C. Francisco Franco

 

2. “The words ‘Kiss Kiss Bang Bang,’ which I saw on an Italian movie poster, are perhaps the briefest statement imaginable of the basic appeal of movies.”

 

A. Pauline Kael

B. Mark Twain

C. Charlie Chaplin

 

3. “I will build a great wall – and nobody builds walls better than me, believe me – and I’ll build them very inexpensively. I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words.”

 

A. Harry S. Truman

B. Ted Cruz

C. Donald Trump

 

4. “To the people I forgot, you weren’t on my mind for some reason and you probably don’t deserve any thanks anyway.”

 

A. Sally Field

B. Eminem

C. Meryl Streep

 

5. “The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.”

 

A. Albert Einstein

B. Rod Serling

C. Ben Carson

 

6. “This nation has tossed its cap over the wall of space, and we have no choice but to follow it.”

 

A. Leonid Brezhnev

B. John F. Kennedy

C. Pat Paulsen

 

7. “When it comes right down to it, nothing has changed. The English sentence is just as difficult to write as it ever was.”

 

A. Vladimir Putin

B. William Shakespeare

C. John Steinbeck

 

8. “People in the media say they must look at the president with a microscope. Now, I don’t mind a microscope, but boy, when they use a proctoscope, that’s going too far.”

 

A. Richard Nixon

B. Barack Obama

C. Dr. Mehmet Oz

 

9. “Children are not our creations but our guests.”

 

A. Tom Bodett

B. John Updike

C. Sarah Palin

 

10. “There are things that happen between a man and a woman in the dark – that sort of make everything else seem – unimportant.”

 

A. Dakota Fanning

B. Indiana Jones

C. Tennessee Williams

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You must remember this/ A kiss is just a kiss, a sigh is just a sigh./ The fundamental things apply/ As time goes by.”

–Herman Hupfeld, 1894-1951, was an American songwriter who composed “As Time Goes By,” featured in the film “Casablanca.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #466

Published March 13, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Woman begins by resisting a man’s advances and ends by blocking his retreat.”

 

A. Margaret Thatcher

B. Richard Nixon

C. Oscar Wilde

 

2. “I remember summing up what I took to be our destiny, in conversation with my best friend at Chartres, by the formula, ‘Term, holidays, term, holidays, till we leave school, and then work, work, work till we die.’”

 

A. Jerry Lewis

B. C.S. Lewis

C. Jerry Lee Lewis

 

3. “On stage, I make love to 25,000 different people, then I go home alone.”

 

A. Janis Joplin

B. Taylor Swift

C. Donald Trump

 

4. “Life does not consist mainly, or even largely, of facts and happenings. It consists mainly of the storm of thoughts that are forever blowing through one’s mind.”

 

A. Willie Mays

B. Mark Twain

C. Mitt Romney

 

5. “Country is soul music for white people.”

 

A. Paul Shaffer

B. Benjamin Franklin

C. Luciano Pavarotti

 

6. “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.”

 

A. John McCain

B. Mikhail Gorbachev

C. Dwight D. Eisenhower

 

7. “Thank God we’re living in a country where the sky’s the limit, the stores are open late and you can shop in bed thanks to television.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joan Rivers

C. Michelle Obama

 

8. “Intelligence–yes, but of what kind and aim? There is the intelligence of Socrates, and the intelligence of a thief or a forger.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Ho Chi Minh

C. Bernard Madoff

 

9. “When we got into office, the thing that surprised me most was to find that things were just as bad as we’d been saying they were.”

 

A. Don Draper

B. John F. Kennedy

C. Arnold Schwarzenegger

 

10. “The phrase ‘domestic cat’ is an oxymoron.”

 

A. George Washington

B. George Soros

C. George Will

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“To be sure, the dog is loyal. But why, on that account, should we take him as an example? He is loyal to man, not to other dogs. ”

― Karl Kraus, 1874-1936, was an Austrian writer, known for his satire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient?#460

Published January 31, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A bank is a place that will lend you money if you can prove that you don’t need it.”

 

A. Bob Hope

B. Elizabeth Warren

C. J. P. Morgan

 

2.  “Cynicism is an unpleasant way of saying the truth.”

 

A. Peyton Manning

B. Norman Rockwell

C. Lillian Hellman

 

3. “Democracy means government by the uneducated, while aristocracy means government by the badly educated.”

 

A. G. K. Chesterton

B. Chris Christie

C. Carol Burnett

 

4. “I looked around at the little fishes present and said, ‘I’m the Kingfish.'”

 

A. Martin Luther King

B. Huey Long

C. Donald Trump

 

5. “If you really want to hear about it, the first thing you’ll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don’t feel like going into it, if you want to know the truth.”

 

A. Holden Caulfield

B. David Copperfield

C. Huckleberry Finn

 

6. “All I need to make a comedy is a park, a policeman, and a pretty girl.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Charlie Chaplin

C. Jerry Seinfeld

 

7. “One lawyer with a briefcase can steal more than a hundred men with guns …”

 

A. Mario Andretti

B. Mario Cuomo

C. Mario Puzo

 

8. “A little integrity is better than any career.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Bernie Madoff

C. Confucius

 

9. “Once you begin to take yourself seriously as a leader or as a follower, as a modern or as a conservative, then you become a self-conscious, biting, and scratching little animal whose work is not of the slightest value or importance to anybody.”

 

A. Georgia O’Keeffe

B. Virginia Woolf

C. Dakota Fanning

 

10. “Life is like a sewer… what you get out of it depends on what you put into it.”

 

A. Art Carney

B. Dwight Eisenhower

C. Tom Lehrer

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“My life is spent in perpetual alternation between two rhythms, the rhythm of attracting people for fear I may be lonely and the rhythm of trying to get rid of them because I know that I am bored.”

–C. E. M. Joad, 1891-1953, was a British philosopher, educator, and radio personality.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #455

Published December 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Christmas begins about the first of December with an office party and ends when you finally realize what you spent, around April fifteenth of the next year.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Wolf Blitzer

C. H & R Block

 

2. “I want to be read by people who feel like reading my books. Not by celebrity collectors.”

 

A. Bill O’Reilly

B. William Shakespeare

C. John-Paul Sartre

 

3. “It is easier to build strong children than to repair broken men.”

 

A. Stephen A. Douglas

B. Frederick Douglass

C. Kirk Douglas

 

4. “Any man’s death diminishes me, because I am involved in Mankind; And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.”

 

A. John Donne

B. Quasimodo

C. Rod Stewart

 

5. “One thing I learned from drinking is that if you ever go Christmas caroling, you should go with a group of people. And also go in mid-December.”

 

A. Louis XIV

B. Louis Armstrong

C. Louis C.K.

 

6. “My constituency is the desperate, the damned, the disinherited, the disrespected and the despised.”

 

A. Jesse Jackson

B. Mike Huckabee

C. Darth Vader

 

7. “It takes your enemy and your friend, working together, to hurt you to the heart: the one to slander you and the other to get the news to you.”

 

A. Ron Howard

B. Mark Twain

C. Walter Cronkite

 

8. “We take care of our health, we lay up money, we make our roof tight and our clothing sufficient, but who provides wisely that he shall not be wanting the best property of all — friends?”

 

A. Jennifer Aniston

B. Saddam Hussein

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Exaggeration is truth that has lost its temper.”

 

A. Kahlil Gibran

B. Sigmund Freud

C. Rudy Giuliani

 

10. “The two most joyous times of the year are Christmas morning and the end of school.”

 

A. Alice Liddell

B. Alice Cooper

C. Alice B. Toklas

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Christmas gift suggestions: To your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect.”

– Oren Arnold, 1900-1980,was an Arizona editor and writer.

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes