Tag Archives: Carl Jung

What’s Your Quotation Quotient? #469

Published April 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “To me old age is always fifteen years older than I am.”

 

A. Billy Barty

B. Barbara Boxer

C. Bernard Baruch

 

2. “Only in growth, reform, and change, paradoxically enough, is true security to be found.”

 

A. Ann Morrow Lindbergh

B. Nikita Khrushchev

C. Charlie Chaplin

 

3. “I long to accomplish a great and noble task, but it is my chief duty to accomplish small tasks as if they were great and noble.”

 

A. Colin Kaepernick

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

4. “Canada is a country without a cuisine.  When’s the last time you went out for Canadian?”

 

A. Mickey Mantle

B. Marilyn Monroe

C. Mike Myers

 

5. “April is the cruelest month, breeding/ Lilacs out of the dead land, mixing/ Memory and desire, stirring/ Dull roots with spring rain.”

 

A. T.S. Eliot

B. Clint Eastwood

C. Edgar Allan Poe

 

6. “Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.”

 

A. Charles Koch

B. Mahatma Gandhi

C. Stephen Curry

 

7. “Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. John McCain

C. James Dean

 

8. “Laughter and tears are both responses to frustration and exhaustion. I myself prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.”

 

A. Ho Chi Minh

B. Clarence Thomas

C. Kurt Vonnegut

 

9. “Doubt is not a pleasant condition, but certainty is absurd.”

 

A. Pelé

B. Voltaire

C. Prince

 

10. “As far as we can discern, the sole purpose of human existence is to kindle a light of meaning in the darkness of mere being.”

 

A. Ralph Nader

B. Yogi Berra

C. Carl Jung

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Knowledge is knowing a tomato is a fruit; wisdom is not putting it in a fruit salad.”

–Miles Kington, 1941-2008, was a British writer, humorist, and musician.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #454

Published December 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A daydreamer is prepared for most things.”

 

A. Davy Jones

B. Joyce Carol Oates

C. Thomas Jefferson

 

2. “When one door closes another door opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us.”

 

A. Alexander Graham Bell

B. Monty Hall

C. Marie Antoinette

 

3. “One looks back with appreciation to the brilliant teachers, but with gratitude to those who touched our human feelings. The curriculum is so much necessary new material, but the warmth is the vital element for the growing plant and for the soul of the child.”

 

A. Hulk Hogan

B. Carl Jung

C. Thomas Edison

 

4. “The need to be normal is the predominant anxiety disorder

in modern life.”

 

A. Lucy van Pelt

B. Don Knotts

C. Thomas Moore

 

5. “A bad day for your ego is a great day for your soul.”

 

A. Jillian Michaels

B. Nikita Khrushchev

C. Harry Potter

 

6. “The way a crow/ Shook down on me/ The dust of snow/ From a hemlock tree/ Has given my heart/ A change of mood/ And saved some part/ Of a day I had rued.”

 

A. John Belushi

B. William Shakespeare

C. Robert Frost

 

7. “Shoot all the blue jays you want, if you can hit ’em, but remember it’s a sin to kill a mockingbird.”

 

A. Bruce Lee

B. Harper Lee

C. Robert E. Lee

 

8. “There is no abstract art. You must always start with something. Afterward you can remove all traces of reality.”

 

A. Pablo Picasso

B. Michelangelo

C. Mickey Mantle

 

9. “If you liked it, then you shoulda put a ring on it.”

 

A. Mariah Carey

B. Confucius

C. Beyoncé

 

10. “If stupidity got us into this mess, then why can’t it get us out?”

 

A. Condoleezza Rice

B. Will Rogers

C. Sarah Palin

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“An entire sea of water can’t sink a ship unless it gets inside the ship. Similarly, the negativity of the world can’t put you down unless you allow it to get inside you.”

― Goi Nasu

(Goi Nasu’s biographical information is unknown.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #433

Published July 19, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

A. Thomas A. Edison

B. Jon Bon Jovi

C. Sir Francis Drake

2. “I hate doing laundry. I don’t separate the colors from the whites. I put them together and let them learn from their cultural differences.”

A. Rosalynn Carter

B. Bing Crosby

C. Rita Rudner

3. “Mrs. Dalloway is always giving parties to cover the silence.”

A. Virginia Woolf

B. Michael J. Fox

C. Larry Bird

4. “The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars.”

A. Jack Nicholson

B. Jack Kerouac

C. Jack Nicklaus

5. “If there is anything that we wish to change in the child, we should first examine it and see whether it is not something that could better be changed in ourselves.”

A. Steven Spielberg

B. Carl Jung

C. Ernest Borgnine

6. “Cowardice asks the question–is it expedient? And then expedience comes along and asks the question–is it politic? Vanity asks the question–is it popular? Conscience asks the question–is it right?”

A. Jonas Salk

B. Martin Luther King, Jr.

C. George Costanza

7. “I am free of all prejudices. I hate every one equally.”

A. W.C. Fields

B. W. B. Yeats

C. J. K. Rowling

8. “There are two things a person should never be angry at, what they can help, and what they cannot.”

A. John Denver

B. Thomas Jefferson

C. Plato

9. “I don’t know a lot about politics, but I can recognize a good party man when I see one.”

A. Mae West

B. Oprah Winfrey

C. Kim Kardashian

10. “Either write something worth reading or do something worth writing.”

A. Herman Melville

B. Ben Franklin

C. Ronn Owens

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Punctuality is something that if you have it, there’s often no one around to share it with you.

–Hylda Baker, 1905-1986, was a British comedienne and actress.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #372

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 11, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “There is a time for work, and a time for love. That leaves no other time.”

A. Gerald Ford

B. Coco Chanel

C. Amelia Earhart

 

2. “Doctors are men who prescribe medicines of which they know little, to cure diseases of which they know less, in human beings of whom they know nothing.”

A. Voltaire

B. Gustav Mahler

C. Dr. Mehmet Oz

 

3. “The shoe that fits one person pinches another; there is no recipe for living that suits all cases.”

A. William Shakespeare

B. Carl Jung

C. Cinderella

 

4. “I am the people–the mob–the crowd–the mass./ Do you know that all the great work of the world is done through me?”

A. Mormon Tabernacle Choir

B. Jane Austen

C. Carl Sandburg

 

5. “Fake food – I mean those patented substances chemically flavored and mechanically bulked out to kill the appetite and deceive the gut – is unnatural, almost immoral, a bane to good eating and good cooking.”

A. Julia Child

B. Paula Deen

C. Jimmy Dean

 

6. “If we were logical, the future would be bleak, indeed. But we are more than logical. We are human beings, and we have faith, and we have hope, and we can work.”

A. Robert McNamara

B. Spock

C. Jacques Cousteau

 

7. “The class which has the power to rob upon a large scale has also the power to control the government and legalize their robbery.”

A. Eugene Debs

B. Clyde Barrow

C. Charles Koch

 

8. “Life is either a daring adventure or nothing at all. Security is mostly a superstition. It does not exist in nature.”

A. Yo-Yo Ma

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

9. “Imagination is a quality given to man to compensate for what he is not, and a sense of humor is provided to console him from what he is.”

A. Jerry Seinfeld

B. George Washington

C. Oscar Wilde

 

10. “There can’t be a crisis next week, my schedule is already full.”

A. Henry Kissinger

B. Henry David Thoreau

C. Henry Ford

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Laugh, and the world laughs with you;/ Weep, and you weep alone.” – Ella Wheeler Wilcox

 (Wilcox, 1850-1919, was an American author and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?